Quote du Jour – Weblosers

Die weblogs mogen dan volgens het NOS-Journaal helemaal hip zijn. Dat wil nog niet zeggen dat het bezoeken van een weblogmeeting een feest is. De constatering dat een weblog slechts een medium is en dat de gebruikers van dat medium elkaar niet per definitie iets te vertellen hebben valt sommigen dan ook rauw op het dak. Misschien moet er eens een meeting worden georganiseerd voor mensen met mobieltjes en/of senseo-apparaten om deze hypothese te testen?

Maar de rest van die webloggers is echt nog te triest om bier overheen te gooien. Dat was mijn eerste en laatste weblogmeeting. Niet mijn soort mensen, daarbij nog gender-gehandicapt op de koop toe. Ze waren zó gewoon dat ze te gewoon waren om ánderen gewoon te kunnen vinden. Misschien zou ik dat niet hardop moeten zeggen, maar kom óp zeg… (JoliesWorld) [via: MKT]

 1. 4

  @Pelayo: ach hij noemt ze allemaal: christenen, joden, moslims. Waarschijnlijk denkt hij dat het bij discriminatie net zo werkt als met sluikreclame op de televisie, dat als iemand de Hubo noemt de presentator er snel Praxis, Gamma en Karwei achteraan roept om de boel weer te neutraliseren.

 2. 6

  Haha! Wat is de aarde toch een armoedige wereld geworden!

  Wat is overigens ‘gender-gehandicapt’? Ik kan me er wel enige voorstelling bij maken, maar die voorstelling moet wel onjuist zijn, want van toepassing op de maker van de bewering.

 3. 7

  Deze tamelijk gefrustreerde babyboomer krijgt te veel aandacht. Als ik dit lees “Misschien zou ik dat niet hardop moeten zeggen, maar kom óp zeg… ” komt bij mij de gedachte op..nou doe dat dan en zeg niets.

 4. 8

  @larie: doet me denken aan dat verhaal van Youp van ’t Hek over het in elkaar zetten van een Ikea stapelbed. Na 16 uur lang zwoegen, zweten en vloeken staat er dan eindelijk wat. Komt zijn vrouw binnen met de legendarische uitspraak:

  “ik wil mij nergens mee bemoeien, maar….”

  Youp: “NOU DOE DAT DAN OOK NIIIEEEEET!!!!!!”

 5. 9

  Toch zie ik webloggen meer als een soort hobby. Dit in tegenstelling tot het gebruiken van een Senseo of een mobiel.

  En in dat daglicht is het misschien niet zo heel gek. Want het gebeurt toch vaker dat mensen met dezelfde hobby bij-een komen?

  Bovendien hebben webloggers vaak op het gebied van (digitale) techniek wel veel raakvlakken. Iemand die meer met z’n PC doet dan een brief typen, maar bijvoorbeeld ook bezig is met audio of geluid, hebben daar ook al weer een raakvlak.

 6. 12

  Kijk Rolandow, met alle respect en liefde van de wereld, maar als iemand in het verleden op een weblogmeeting tegen mij over: digitale techniek, audio of geluid begon te kletsen dan haakte ik af. Het gaat mij om de koffie en de rest moet sense and simplicity zijn. Maar even goeie vrienden, wellicht hebben we nog andere raakvlakken? Google Earth, (te) grote borsten, Maradona, schaatsen op natuurijs, Jiskefet imitaties?

  Overigens denk ik dat Jopie van JopiesWorld met ‘gender-gehandicapt’ meer de groep in zijn geheel bedoelt ipv individuele loggers. De gender-balance hing ongetwijfeld weer uit het lood. Het is erg vermakelijk om de diverse hijgerige commentaren van reaguurders en loggers te zien op de foto’s van de paar vruchtbare jongevrouwen die op zo’n weblogmeeting aanwezig zijn. “Waar logt zij ??!!, Hoe heet ze ??!! Leuke dame !!!” (sociaal-maatschappelijke niches waar vrouwen met ‘dames’ worden aangeduid zijn sowieso niet mijn cup D of T)

 7. 13

  Die niche’s, komen we er nog van af. Verder volledig mee eens Carlos behalve het verschil tussen de bovenwijdte en de omvang van dan. Zelf meer type van zeg eens A.

 8. 14

  In een vaag verleden heb ik wel eens geprobeerd een ‘gewoon feelgood’ weblog bij te houden.

  Ik was niet op de meeting, ze had het iig niet over mij…

 9. 16

  Ik heb juist een heel cool weblog, niks feel good … Gewoon keiharde terror! Ik gebruik gewoon woorden als ‘jerks’ en ‘shit’, kennelijk.

  In een vaag verleden heeft een link naar mijn weblog zelfs tussen de links naar de andere weblogs op Sargasso gestaan. Dat waren nog eens tijden …