Quote du Jour | Waterputting

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Quote du Jour“No one knows their exact number, and it was only in rare cases that the victims were even identified. Many corpses were dumped into wells; others were doused in acid and thrown into fields. The horror of the sight was meant to serve as a deterrent. But the majority disappeared without a trace and are still listed as missing.”

jitem1Enkele zinnen die we al zoveel gelezen hebben, en deze keer mogen we een nieuwe naam leren: de ‘Jitem‘, een ‘intelligence gathering and counterterrorism‘ unit, inclusief dark sunglasses. Een beetje staat is geen staat zonder z’n Securitate, KGB, Stasi of andere FBI-Frumentarii.

Het grondgebied waarvan sprake ligt in het bizarre wonderland Turkije, ter hoogte van de Zijderoute. Nergens een land met zoveel contradicties, op Iran na misschien. Bij of niet bij Europa is één ding, maar of ze na een eventuele schoorvoetende aanvaarding van de term ‘genocide’ in de Armeense betekenis nog zoveel zin hebben in het deksel van de Koerdische waterput lichten, dat is maar zeer de vraag. Al lijkt dit artikel gewag te maken van enige klaarheid sinds kort. Een kenner van diplomatieke kronkelwegen zou dit kunnen interpreteren als een stap in de richting van EU-toetreding. Tenslotte is Irak nu ook geObamaficeert, en laat het nu net via die regio zijn waar Mister Yes I Can invloed kan uitoefenen op de EU om zijn groot Plan ter ontmijning van de Islam-Westerse spanning uit te voeren.
We wikken hier woorden, maar het zou me niet verbazen dat er over enkele jaren naar deze Turkse ‘nieuwe openheid’ gerefereerd wordt als een positief keerpunt in de Islamitisch-Westerse relaties.

Reacties (9)

#1 Carlos

Laten we het hopen, al zullen de schofferingen vanuit (populistisch) Europa hier niet aan bijdragen (gisteren toevallig het promofilmpje van de PVV gezien: “miljoenen Turken overspoelen de EU, islamieten zijn geen Europeanen, NL zal gedomineerd worden door Turkije… het was werkelijk zum kotschen!).

 • Volgende discussie
#2 Crachàt

Als je het goed nagaat, vormt Wilders en cohortconsort eigenlijk ironisch genoeg een soort antiwesterse colonne die een volwassen werking op wereldvlak moedwillig saboteren.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 HansR

… maar het zou me niet verbazen dat er over enkele jaren naar deze Turkse ‘nieuwe openheid’ gerefereerd wordt als een positief keerpunt in de Islamitisch-Westerse relaties.

Zou kunnen, maar ik hou in stand dat Turkije voorlopig – niet voor 2025 – geen lid is van de EU.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Crachàt

Zou kunnen op mijn beurt, maar dat zeg ik hier ook niet. Turkije hoeft geen EUlid te zijn om een zeer belangrijke rol van betekenis te spelen in de komende noodzakelijke détènte.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 HansR

Inderdaad, dat zeg je niet.
Ik voeg het er aan toe.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Joop

@Crachàt, 2,

U bent er dus niet van op de hoogte dat er een Turkse bevolking is en een seculiere Turkse elite? Klaarblijkelijk. De seculiere Turkse elite is het die hier verantwoordelijk is geweest voor de wandaden in de bekende CIA-stijl. De Turkse elite heeft de afgelopen decennia met de Amerikaans-Israëlische elite in bed gelegen en onderwijl waren het de Turkse generaals, die een waar schrikbewind hebben gevoerd. Bekijk bijv. eens de documentaire ‘Kill the messenger’ inzake de FBI-whistleblower mw. Sibel Edmonds. Dan zul je zien dat jouw claims en verwijzingen naar het vermeende gelijk van Wilders onzin zijn. Nota bene: de Turkse elite en de Turkse legerleiding is niet meer zo close met Amerika en Israël. Dit omdat Israël de Turkse elite heeft geschoffeerd inzake de bouw van Palestijns kinderziekenhuis op Israëlisch grondgebied. Aldus zijn er bijv. recentelijk militaire oefeningen geweest met Israël’s vijand Syrië. Dat zegt wel iets, wanneer een NAVO partner als Turkije openlijk met Syrië een militaire vrijage aangaat? Ten slotte: Met de Turkse moslims is net zo weinig mis, als met de 190 miljoen Indonesische moslims.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Micha

Turkije hoeft geen EUlid te zijn om een zeer belangrijke rol van betekenis te spelen in de komende noodzakelijke détènte.

Als Turkije geen EU lid wordt is er geen détènte.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Crachàt

Leuk Joop!
U legt me woorden in de mond die ik niet zeg, en vervolgens beantwoordt u uw eigen invulling.
Het meest hilarische van uw betoog betreft alweer die Wilders. Waar staat Wilders in mijn stukje? O! De relatie Westen-Islam?
Kijk, ik wil niet beledigend overkomen, maar aan de nationale hysterie die Nederland nu treft omtrent een omhooggevallen nitwit die niet eens weet wat hij verkondigt – daar kijkt men in het buitenland toch meer naar als alweer een minderwaardig lokaaltje hoor.
Verder ben ik voldoende op de hoogte van Turkijes verleden èn heden om niet in de val te trappen die u kennelijk moet ondergaan: dat van vooroordelen tot werkelijkheid te verheffen. Niet dat u ongelijk heeft, integendeel – de feiten zijn wat ze zijn.
Het zal daarom zijn dat het feit dat dit nu ‘aan het licht komt’ – iets wat nooit toevallig gebeurt, en dat er militaire koppen rollen – dàt is nieuws wat opvalt qua trendbreuk.
Een overduidelijk begaan persoon al u zou dat ook mogen inzien.
Verder is het maar gewoon een stukje hoor, op een donderdagochtend.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Micha

Ja ja Crachat, op donderavond zijn er hel wat oorlogen gestart, de geschiedenis zal uitwijzen of u hier ook schuldig aan zult zijn.

“Ich habe es nicht gewust das es donnerstag war”

 • Vorige discussie