Quote du Jour | Waar of niet waar…

“We gaan er allemaal wat van merken” (Mark Rutte, VVD-leider en binnenkort baas van Nederland)

We gaan er allemaal dus wat van merken, maar wie is `we` en hoeveel is `wat`? De FNV bezigt alvast dreigende taal: “Over wat ik vandaag heb vernomen, ben ik zeer verontrust. Wat gaat er gebeuren in ons land. Wordt het dialoog en draagvlak? Of wordt het drammen en doordrukken? We zullen Rutte en zijn maatjes stap voor stap blijven volgen”, aldus Agnes Jongerius. Dus pak alvast uw hamer, sikkel en spandoeken. Rutte en maatjes, jullie zijn gewaarschuwd!

 1. 2

  Ik (rijk, gezond, autochtoon) merk er (bijna) niks van.

  – AOW naar 66 of iets meer
  – Als ik een schilderij koop moet ik 19% BTW gaan betalen.
  – Als ik voortaan 140 rijd ipv 130, kost me dat wat extra brandstof, maar dat kan ik wegstrepen tegen het verdwijnen van de bonnenquota.

 2. 3

  Ach, de vakbond moet ook zieltjes winnen, de belangstelling voor hun club is al jaren tanende. Het gaat veel te goed met de “arbeider” die maakt zich tegenwoordig veel drukker over de HRA op zijn vinex woning en de betaalbaarheid van zijn autoritje naar het werk en naar oma.

  Bij de bezuinigingen en lastenverhogingen van Bos konden ze niet al te veel lawaai maken zonder hun maatjes bij de PvdA voor de voeten te lopen. Nu er centrum rechts aan de macht is kunnen de vlaggen, toeters en petjes weer uit de kast gehaald worden. Rutte 1 is goed voor de PR van de vakbond, al denk ik niet dat ze veel mensen op het Malieveld krijgen voor 1 jaartje verhoging van de AOW leeftijd of 1 van de andere bescheiden plannen. Sterker als ze de “arbeider” met zijn Vinex woning blijft afschilderen als kapitalistische villa bewoner die geplukt moet worden, zou het wel eens negatief kunnen werken.

 3. 4

  Jongerius heeft het natuurlijk compleet aan zichzelf te danken. Door zich steeds zo zwaar in te graven, heeft ze de middenklasse van zich vervreemd (hoe had de VVD anders zo groot kunnen worden?) en de onderkant daarvan (inkomen tot 50k) krijgt nu de rekening gepresenteerd.

 4. 6

  Met de vrouw een beetje aangekeken. Wij gaan ons hierover echt geen zorgen maken. Rutte e.c. doen maar.

  En als ik nu al ergens om moeten gniffelen dan is dat het mobilisatie-talent van Jongerius. Ik heb nog wel wat oude lakens voor haar om te beschilderen. Oh nee *pets* daarvoor is natuurlijk budget dus wordt de middenstand gegund voor een bonte partij petjes, t-shirts, spandoeken, vlaggetjes, stickers en lederen pokerbekers. Gezellig.