Quote du Jour | Vuile oorlog

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

SargQdJ09“Als Rik van den Boog en jij niet doen wat ik wil, gaan jullie allemaal kapot”. (De Pers)

Dit was de opmerking uit het Cruijff-kamp die volgens Ajax-voorzitter Uri Coronel een grens overschreed. Na een ingelaste ledenraadvergadering stelden het bestuur en de raad van commissarissen hun positie ter beschikking. Coronel besefte dat hij de (media)strijd met Cruijff niet kon winnen. Maar bij zijn vertrek deed hij nog wel even een boekje op over de communicatie tussen het Ajax-bestuur en de tripartite kongsi van Cruijff, Bergkamp en Jonk. Hieruit lijkt het dat het bestuur is gezwicht voor keiharde dreigementen. Het was als het ware en un momento dado een guerra sucia zo concluderen ze in Rotterdam

Reacties (7)

#1 KJ

Ajax? Je bedoelt die stuurloze pizzakoeriers die al twee keer van godbetert ADO verloren ?

 • Volgende discussie
#2 Maikel

Laat ik voorop stellen dat ik geen Ajacied ben.
Het gaat al jaren niet zo goed met Ajax als het voorheen wel ging. Verandering is misschien wel nodig, misschien ook wel grote verandering.
Cruijff was een goede voetballer en een goede coach. Ik heb hem echter niet zo hoog zitten en zou willen dat hij gewoon eens afstand nam van het voetbal. Gewoon zeggen “jongens, kom het mij niet meer vragen; ik ga met pensioen”.
Misschien dat hier in Amsterdam anders over gedacht wordt en als zij in hem de verlosser zien, prima.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Taco Zip

Volgens mij had Cruijff gisteravond nog niet door wat er door Coronel al allemaal op straat gekieperd was. Probeerde hij voor de camera opeens de vermoorde onschuld te spelen. En dat terwijl we al een fraai inkijkje in de slangenkuil hadden gekregen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 JanT

De leiding van Ajax bemoeid zich al jaren op het voetbal technisch vlak met de club, terwijl ze geen bijzondere voetbal ervaring hebben en er duidelijk geen vooruitgang geboekt wordt. Dit proberen meerdere mensen, waaronder Cruijff, maar ook van Gaal en 22000 seizoenkaarthouders al jaren op beschaafde wijze duidelijk te maken. Helaas hebben deze zachte heelmeesters stinkende wonden achtergelaten. Dat Cruijff er nu genoeg van heeft en dit niet langer op vriendelijke wijze uitspreekt pleit juist voor hem. Hij zet hiermee zijn status belangeloos op het spel in het belang van Ajax.

Dat Coronel dit soort uitspraken wraakzuchtig gaat zitten quoten vind ik alleen maar sneu. Als hij een grote jongen is, dan kan hij daar tegen. Bovendien dient hij hiermee weer niet het belang van Ajax, maar dat van zichzelf.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Jacco

Ik sta 100% achter Cruijff & Co. Deze heisa was natuurlijk te verwachten allemaal. Steekt Cruijff een keer zijn nek uit en zet hij door met zijn plannen samen met een paar van de beste voetballers die Ajax in de jaren 90 heeft voortgebracht (Jonk, Bergkamp) dan is het weer niet goed. Waar gehakt wordt daar vallen spaanders. Hij is de enige die begrijpt waar het om gaat bij Ajax, namelijk voetbal, niet de aandelenkoers. Bestuur opzouten, de resultaten van de afgelopen jaren zijn ernaar!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Bismarck

Ik volg voetbal niet echt op de voet (en al zeker niet het metanieuws eromheen), maar op mij komt Cruijf toch over als die legendarische kapitein waarvan gezegd wordt dat hij geblinddoekt een olietanker tussen Scylla en Charybdis door kan steken, maar die toch vooral in het kleine café aan de haven is te vinden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Maikel
 • Vorige discussie