Quote du Jour | Vooral gekotst…

SargQdJ09“Ze hebben hier geleden, gehuild, gekotst, gelachen en gefeest…” (Leo Bersee, van 1989 tot 1998 stuurman van de Sirius, het voormalig actieschip van Greenpeace)

Greenpeace neemt afscheid van zijn vroegere vlaggenschip de Sirius. Het schip, waarmee de milieuorganisatie vanaf 1981 actievoerde, werd onlangs in de verkoop gezet. De Sirius werd onder meer ingezet tegen het dumpen van radioactief materiaal in de Atlantische Oceaan en het transport van kernafval in Scandinavië en Frankrijk. In totaal kwam het schip 150 keer in actie. Vandaag wordt de oude loodsboot op de NDSM-werf in Amsterdam gedag gezwaaid. Mocht u vandaag dus in Amsterdam zijn: zwaai even mee, ook al staat het windkracht 8.

 1. 3

  @1
  Van jongs af aan continu bij de goeien te hebben behoord – onverdroten, verstokt – hoe mis ze het ook hadden, zal je een goed gevoel geven. En inderdaad, de grondslag van Greenpeace is niet gek, maar ze zijn in politiek vaarwater geraakt en hebben zich gecompromitteerd,en onteerd.

  Misschien was deze afloop astronomisch onvermijdelijk. Sirius is dodelijk. CGJung schrijft over een cultuur waar in het gebruikelijk is dat een stervende door zijn sociale omgeving met een hond wordt geconfronteerd.

  Derhalve pas op.

  PS. Zou je nieuwsgierig zijn naar wat er boven mijn krib hing, ben ik bereid je daarover te informeren. Of raad eens!

 2. 7

  Ik tekende altijd op de muur in mijn jongenskamer. En wat een fantastische ouders had ik eigenlijk, bedenk ik nu, dat daar geen enkel probleem van gemaakt werd.