Quote du jour | Vertrouwen

SargQdJ09

Vertrouwen vormt het uitgangspunt in de omgang van de overheid met burgers. De overheid is dienstbaar aan de burgers en aan hun vrijheden.

Volgens voorzitter Jan-Kees Wiebenga van de Commissie Integriteit van de VVD is dit één van de beginselen van de VVD. Mooie woorden, maar waar blijven de daden?

Opa Opstelten is nog erger dan de NSA en de pechvogels van onze maatschappij worden opgejaagd. Zijn dat getuigenissen van het vertrouwen van de overheid in de burger? Of heeft slechts een beperkt clubje mensen recht op dat vertrouwen?

 1. 1

  @0: “Of heeft slechts een beperkt clubje mensen recht op dat vertrouwen?”
  Vertrouwen krijgen is niet iets wat je op kan eisen, zoals een recht.

  En dat Mark Verheijen zolang vertrouwen heeft gekregen van de VVD-ers is te verklaren met een eenvoudig: “mensen van je eigen club laat je niet te snel vallen”. Mark Rutte heeft dat gisteren ook uitgelegd bij Jinek op de bank.

 2. 2

  @1: Je hebt gelijk. Vertrouwen kun je niet eisen. Ondanks dat is het pijnlijk voor de VVD een slogan te bedenken die achteraf toch nogal ongelukkig is. Want zo lang het in de eigen club is, mogen criminelen kennelijk alles. Maar als het niet hun eigen club is, dan moeten mensen alles bloot geven. Zo mogen mensen die zonder eigen invloed werkloos zijn geworden hun volledige leven blootgeven. Zo mogen mensen die spreekwoordelijk geen vlieg kwaad gedaan hebben hun privacy opgeven. Maar als je lid bent van de VVD ben je een ander soort mens waar crimineel gedrag geen probleem is en zelfs verdedigd wordt. Mensen die niet meer dieper graven kunnen, mensen die zich niet verdedigen kunnen, dat soort mensen, die moet de VVD kapot maken. Snap je dat de schrijver van deze post zich kwaad maakt over het feit dat mensen die zonder dat ze er wat aan kunnen doen verdacht worden gemaakt, maar VVD-ers bijna met moord weg komen? Ik wel. Want het is Orwell’s “some animals are more equals than others” in de werkelijkheid.

 3. 3

  Een echte kapitalist vindt failliet gaan geen schande,
  ook moreel failliet gaan niet.
  Bij de VVD laten zowel beginselen, als de praktijk, als de opvattingen over de praktijk dat schoolvoorbeeld-duidelijk zien.