Quote du Jour – Tinky Winky Politics

De Poolse ombudsvrouw Ewa Sonnet Sowińska die de laatste tijd bekijkt of sommige functies, zoals in het onderwijs, voor homoseksuelen kunnen worden verboden stort zich nu ook op de geaardheid van de Teletubbies.

Quote du Jour “Het tasje van Tinky Winky heeft mogelijk een homoseksuele ondertoon. Ik zag het damestasje wel maar pas later realiseerde ik me dat Tinky Winky een jongen is” aldus Ewa Sowińska (NRC)

Ze laat daarom onderzoeken of Tinky Winky de jonge Pooltjes niet aanspoort tot homoseksualiteit. Extragratis tip van bovengetekende: pak in dit onderzoek ook dat gulzige stofzuigertje mee, wat kinderen daar allemaal niet van opsteken… Mevrouw Sowińska zelf staat overigens volgens de Winkypedia bekend om het promoten van aseksualiteit, waarvan akte.

 1. 10

  Alsof je kinderen zou kunnen aanzetten tot homosexualiteit. Ze hebben het toch niet helemaal begrepen daar in Polen.

  Maar er gaat dus een onderzoek komen (parlemantaire enquete?) naar het feit of TW al dan niet homo is. Hoe gaat zo een onderzoek? Lijkt mij een lastige zaak. Wordern de tubbies opgeroepen?

 2. 11

  Voor mij (alweer) een signaal dat een economisch Europa wel voordelen kan hebben maar een (in brede zin) culturele eenheid niet wenselijk is.

 3. 13

  @Larie : Precies…

  @InvertedPantsMan : hi..hi.. Als je als man haar (foto wikipedia) voor je hebt staan, zou je inderdaad bijna homo worden… :lol: Waarschijnlijk moet ze eens een goede beurt hebben van een stel matrozen die een jaartje op zee geweest zijn. (dit is inderdaad schenenschoppend en vrouwonvriendelijk bedoeld)

 4. 14

  Voor 64 ziet ze er nog wel goed verzorgd uit.

  Ik krijg de vertaling van de website niet helemaal goed:

  Marital statusCondition, {Stan cywilny}: mężatka.
  Wat is mężatka ? Ongetrouwd?

 5. 18

  @larie wij zijn in 50 jaar tijd zonder veel tegenspraak van de leidende generatie gezwicht voor de jeugd. Via LSD, hippie en de verbeelding aan de inspraakmacht is NL homovriendelijk en van God los geworden. In Polen vechten de ouwelui tenminste nog voor wat ze waard zijn.

 6. 19

  en meer, 11+18: de notie solidariteit mag echt wel naar die kantgaan. Ik schaar me volkomen en zelfs passioneel achter een Europa wat elke homosexuele persoon in Polen een hart onder de riem steekt. Wat anders? Gewoon wat laten rotten? Eigen burchtje, de muren rond ‘ons’ nu ook poolsehomoproof maken?
  Verder mag ik ook geloven dat daar waar katholieken die dienst uitmaken, en een bijzonder intens homosexueel verkeer plaatsheeft. De hysterica van deze post lijkt dat volkomen te bewijzen.
  Het komt wel in orde met dat Polen.
  Gerardski Revski: een Avonden in het Pools, graag.

 7. 20

  Volgens mij zijn sommige Teletubbies best homo-onvriendelijk, hoor. Neem bijvoorbeeld die Moellah-Dadoellah…

 8. 21

  Was Spongebob niet ook erg homo? Hij heeft wel een vriendin, maar in amerika vinden ze dat hij zich veel te relnichterig en naief gedraagt (en speels omgaat met Patrick) en dus stiekem toch homo is.

 9. 23

  Opvallend, Crachat PRO katholiek en homo ? En tegen moderne bevechtsters van zedenverwildering…

  De echte hete soep werd door Oscar Wilde gegeten. De Profundis.

 10. 24

  Heeft mevrouw Sowińska niet door dat Tinky Winky een Teletubbie is en geen mens?
  Wie bij deze androgyne wezens aan sex denkt heeft professionele hulp nodig.
  Overigens, wordt er al onderzoek gaan naar Bert & Ernie?

 11. 28

  @25: Wilders zou toch eerdeer anti-homofoob moeten zijn, omdat namelijk al die nare buitenlanders (Polen, Moslims) homofoob zijn. Nederland is immers een bastion van tolerantie van homo’s? Hoe veel grootster kan Wilders worden, dan de man die op de kantelen van dat bastion de buitenlandse homofobe vloedgolven afslaat?
  (Is dat geen uitdaging voor Crachat?)

 12. 29

  @Crachàt (even op scherp zetten;)..wiens muur moet vallen..is het een kwestie van aantal duwers?

  Wellicht dat in de west-Europesche gebieden er meer mensen zich solidair voelen met de benepen grijze kleinburgers in Polen dan andersom. Met als gevolg dat het begrip “democratie” verwaterd tot de wil van de meerderheid.

  Dit is nu precies waarom ik zo twijfel.

 13. 30

  Goed punt daar, Larie, maar ik gok op de geest die in België waart, en daar heeft de gristelijke partij een bijzonder aanvaardbaar standpunt, ttz: de verworven rechten van anderssexualen, het abortusgegeven, ethanasie wordenb geaccepteerd. Dat de CDA het noorden vokomen kwijt is, samen met de rest van politiek Nederland, maakt nog niet dat de rest van de Europese gristelijke beweging ook forward to the past afglijdt.

 14. 36

  ooit begonnen met één woordje in z’n jeugd, en die echo blijft maar tollen en tollen aan des binnenkants’ dakpan.
  Ja zeg, jullie maken het een tekenaar ècht niet makkelijk. :-)

 15. 38

  Maar Hombre..een tekenaar die het “gemakkelijk” heeft produceert muzak..krasjes op een vel papier met zijn hoofd. De “ware”kijker/tekenaar in distress laat zijn handen de eigen wil..dat is pas Mooi!

 16. 39

  Alweer zo waar Larie. Het moeilijkst is een opdracht die je maar half ligt. Het eerste idee is eigenlijk het enige goeie, – maar meestal heb je niet te kiezen.
  Daar waar tekenen voor de ultieme vrijheid staat, perkt een opdracht die net in.
  Aan de andere kant: het kan stimulerend werken. Zo heb ik met enorm veel plezier aan Jorn’s Dolenden gewerkt.

 17. 42

  Ooit ooit ga ik u ontmoeten in de provincie heer Sikbock…..oud qua kalenderding ben ik…maar geen stempel, ik leef en leer nog bij…dank u! (heb een vaag vermoeden dat we wat geleefde jaren niet ver verwijderd zijn @sik)

 18. 43

  ja, vertel es larie: hoe is je ontmoeting met ALO afgelopen?? Is ie in het “echt” net zo vervelend als virtueel??

 19. 44

  Komt nog en blijft onder mijn schedel..het is mijn indruk dat reageerders die ik ontmoet heb en ga ontmoeten van alhier uit het goede hout zijn gesneden…merkwaradig niet @Sikbock;)

  BTW ik vind de bijdragen van o.a. U en ALO, als je op de man wil spelen, heel uitdagend..ik leer, eindelijk eens wat bij..wat wil ik dan meer vraag ik mij soms af..nou..nada..tis goed zo.

 20. 46

  @Bismarck : {cynische mode on} Och, Wilders wil nu ook al dat de politie op (uiteraard islamitische) relschoppers gaat schieten. Daar kunnen vast nog wel wat homo’s bij… gewoon bij Overtoom een paar dozen kogels extra besteld, zal de kosten niet zijn. Ik ga vast een goede plek zoeken waar hij zijn bunker moet laten bouwen. {cynische mode off}