Quote du Jour | Them or US

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

SargQdJ09“The world is counting on us. When old adversaries need an honest broker or fundamental freedoms need a champion, people turn to us,” she said.” [bron]

Euuuh…. U zegt? Hillary was kennelijk op dreef daar in Washington. Nog eentje: “The world looks to us because America has the reach and resolve to mobilise the shared effort needed to solve problems on a global scale – in defence of our own interests, but also as a force for progress. In this we have no rival.” Uitstekende wijn, ook.
Tussen al het geborstklop noemde ze de Mexicaanse drugsoorlog niet minder dan een rebellenopstand: “Drug cartels, she said, “are showing more and more indices of insurgencies“. Voorwaar geen misse interpretatie… Opent dat de deur voor een gezellig burenoorlog als de Apaches van Irak en Afghanistan weer thuis zijn? Of spreekt er eigenlijk bewondering uit, en ‘legaliseert’ ze drughandel door er een burgeroorlog van te maken?
Vragen, vragen, maar de interessantste blijft toch: is het wishfull thinking, dat de VS nog steeds bankier, politieman en rechter voor de aarde kunnen zijn, of is The Land Of The Free Burning Qurans virtueel failliet op monetair en moreel gebied?
(onlangs zag ik een schitterende WO2 docu, en het antwoord is simpel: een goeie wereldoorlog op een niet-Amerikaans continent doet wònderen voor de VS)

Reacties (4)

#1 S’z

Misschien ook even opperen dat wie coke gebruikt hoe langer hoe méér bloed aan z’n handen heeft? Want los van wat C’t hier schrijft over HC en de VS, ’t moet niet prettig zijn een Mexicaan in openbare dienst te zijn, dezer dagen.

  • Volgende discussie
#2 JSk

Oh, arrogante Belg… wat heeft Europa de laatste tijd voor de wereld gedaan? Een staatsgreep in Equatoriaal Guinea op touw proberen te zetten.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Crachàt

In uw verblindheid, kenmerkend voor een domkop die slim denkt te zijn, ziet u vast niet dat er veel tussen de regels te lezen valt.
Zo bijvoorbeeld dat ik geen oordeel vel, maar me afvraag of het het ene is of het andere. Of Hillary hier terecht of onterecht zich op de borst klopt.

Maar daar gaat het niet eens om: is niet, zelfs voor de hooggeleerde en hoegenaamd niet-arrogante Nederlander JSk de VS aan het economisch instorten?

Note to self: nooit meer willen uitleggen wat er al staat.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 larie

aussi note to myself..niet meer reageren op ,

  • Vorige discussie