Quote du Jour | Terreur in crisis

SargQdJ09 “There is a good possibility that the Pakistanis or the Americans will be able to get good intelligence on the ground and kill Bin Laden.”(Guardian)

bin ziekjesMustafa Alani, terrorisme deskundige aan het Gulf Research Centre in Dubai bezocht onlangs nog Waziristan en zag dat Al-Qaida verzwakt en kwetsbaar was. Dat geeft de burger moed! Precies acht jaar na de aanslagen op het WTC en het Pentagon kunnen we wel een opsteker gebruiken zo dacht de Guardian en componeerde een artikel waarin verschillende deskundigen uitleggen dat Al-Qaida nu toch écht in het nauw zit. De terreurbeweging lijdt onder de zwakten in haar eigen franchise formule en vooral het rekruteren van zelfmoordterroristen verloopt -ondanks de kredietcrisis- erg slecht. Als zich in Waziristan dan toch jonge mannen melden voor een ‘werken-leren traject’ kunnen de leergierige nieuwelingen nauwelijks fatsoenlijk gefaciliteerd worden. Magere ontvangst, slecht verzorgde trainingen en belabberde sanitaire voorzieningen. Zo is de lol er snel vanaf en zal Al-Qaida nu toch écht spoedig worden opgedoekt, tóch?!

  1. 5

    Er zijn extreem-rechtse groeperingen die aanslagen willen plegen op moslims. Als een grote aanslag -bijvoorbeeld op een moskee- slaagt dan zijn de gevolgen groot. Fantasie? Lees hier of hier. Lees hier over een bende die afgelopen juli in Engeland is opgepakt.

    (met dank aan Johanna Nouri)