Quote du Jour | Tentsletje

SargQdJ09“Tentsletje”.

De Van Dale heeft ideetjes, en zeau koel man: “tentsletje” is HET WOORD VAN VLAANDEREN 2010!  De shortlijst van verkozen woorden vindt u hier, maar deze wil ik u hier niet onthouden: sportelen! SPORTELEN! (braken doe je in het toilet.)
(schraapt keel:) wat bezielt die idioten zeg? Tentsletje? Dit woord is niet eens denigrerend voor meisjes en dergelijke, deze hele lijst is een gangbang op taal. Waar taal 10 jaar geleden ineens turbo moest zijn in Nederland, gaat de bergaf gewoon verder in het fiere Vlaanderen.
Nuja, het verval -of liever: de glorieuze verhèffing van de infantiliteit- is al langer bezig: woorden van vorige jaren waren: ontvrienden (2009), swaffelen (2008) en bokitoproof (2007).
Leg dat uit aan een asielzoeker of een Waal die strandt in dit Vlaanderland. Die door een bende hilarisch/hysterische idioten gedwongen zal worden om Nederlands te leren voor ze een huis kunnen huren.
Gij zult Nederlands spreken! 1ste les, zeg na: “ik swaffelde voor de Bokitoproofe tent van het tentsletje, en nu heeft ze me ontvriend”. “WTF?” “Ja, dit zijn de woorden van Vlaanderen!”.
Hopelijk komt een Kazak die Nederlands leert volgend jaar met een beter voorstel. (Hier wat tips van over de oceaan die wel om te lachen zijn.)

Iemand al ideetjes voor de verkiezing van volgend jaar?

 1. 5

  Preutse prutsers hebben het nietszeggende vergeetwoord ‘dekkeren’ als WVHJ 2010 aangewezen.

  Als er één woord uit de Oh oh Cherso als een bom insloeg dan was het de WOKNOK wel.

 2. 6

  Nounou, tentsletjes vormen toch wel een belangrijk deel van de charme en ambiance in het belangrijke Belgische festivalseizoen. Dat is cultuur Crachàt!

 3. 7

  Verkeerd taalgebruik man Crachat, correct zou zijn “ik swaffelde de Bokitoproofe tent van het tentsletje, en nu heeft ze me ontvriend”.

 4. 16

  Gelukkig zijn de Franse invloeden geheel verdwenen en wordt De Dikke ieder jaar verrijkt met de prachtigste Nederlandse woorden als huthengst, swaffelen en bestuursobesitas. We laten de Belgen nu al onze hielen zien bij het Groot Dictee der Nederlandse Taal…tja, en wat rest er voor hen nog?

  Ach ja, als je er zo doorheen hobbelt is het nog best schattig vertoeven daar hoor…

 5. 18

  Wat me vooral echt treft is dat het geen tentslet geworden is, maar een tentsletje.
  Bij de eerste had je misschien nog eens ranzig van bil kunnen gaan.
  Bij de tweede moet je er eerst nog de verpakking afhalen, de handleiding lezen (?), monteren ..
  Terwijl op de achtergrond een snoeihard festival aan de gang is ?
  Kom nou ..

 6. 20

  Het meest krankzinnige aan Belgie is dat je voor de punt op SHift moet drukken anders krijg je een ;

  Je kunt het ook gevoel voor absurdisme noemen;

  Of leidzaamheid; niet durven opstaan tegen de sukkel die bedenkt dat dit handig was;

 7. 21

  Wij hebben het latijnse (als in Frans) toetsenbord overgenomen. Maakt ons de enigen ter wereld met een germaanse taal op een ander klavier.
  Ik kan je overigens vertellen dat het een kwestie van gewoonte is.

  Maar dus heel Frankrijk en iedereen anders die AZERTY’t is krankzinnig.

  kinda cool.