Quote du Jour | Kabinet Tegen-1

SargQdJ09Geen Job Cohen, geen Femke Halsema, geen Alexander Pechtold. Dat is goed voor Nederland, goed voor mijn partij en goed voor mijn kiezers.

Aldus dhr Wilders bij de aankondiging dat de PVC-coalitie tot een akkoord was gekomen gisterenavond. Wilders moet kennelijk de overgang nog maken van zijn oppositierol naar zijn gedoogrol. Met een kabinet aan de slag gaan, betekent zelf ergens voor zijn en niet tegen iets anders.
Wordt vast wennen als je zo lang bezig bent geweest alleen maar tegen te zijn. Het heet verantwoordelijkheid.

Maar goed, zo lang we nog geen details hebben van de akkoorden zelf, is het moeilijk uitspraken doen over de werkelijke aanpak en smaak van het nieuwe kabinet natuurlijk.

 1. 1

  Maak je geen zorgen beste Steeph, dhr. Wilders zal snel acclimatiseren.

  Maar hij moet eerst nog even zijn alsmaar groeiende schare fans in het zoveelste buitenland toespreken. En na het toespreken komt het vrijspreken -van een belachelijk proces. En daarna het afspreken, met de beveiliging die heringericht moet tegen de linkse belagers. En daarna spreekt het kabinet -en gedoogt Hij. En daarna bent u aan de beurt ;-)

 2. 2

  Wat een kinderachtige opmerking van GW en wat een gefrustreerd mannetje spreekt hier. Ik dacht nog wel dat GW een havo-diploma had en daarmee hoorde tot de horde der wat lager opgeleiden, maar het lijkt er op dat het nog erger is.

 3. 3

  Tja, we worden heden ten dage nu eenmaal meer gekenmerkt door datgene waar we tegen zijn, dan door datgene waar we voor zijn. Dat geldt voor een heleboel mensen, kennelijk. En dat is eigenlijk best verschrikkelijk.

 4. 4

  Wilders kan zowel het kabinet áls die verschrikkelijke linkse oppositie aanvallen wanneer hem dat uitkomt. En Cohen krijgt natuurlijk ook nog de schuld van alles wat er in Amsterdam niet deugt.