Quote du Jour – stukje ego

Quote du JourHet wordt gebruikelijker om te zeggen: ik doe dit, doe jij nog niets? Daar komt zeker een stukje ego bij kijken, maar dat is wat mij betreft niet slecht. Het geld komt immers terecht bij mensen die het nodig hebben.

Esther Jacobs, initiatiefnemer van de Donateursvereniging, over de donatie van 100 miljoen euro van Pieter Geelen, een van de oprichters van TomTom, aan de nieuwe Turing Foundation. Een liefdadigheidsinstelling met als doelen het onderwijs in ontwikkelingslanden bevorderen, de natuur beschermen, Nederlanders laten genieten van kunst en lepra bestrijden.

 1. 1

  En de doelen zijn zeker niet: een heel aardige belastingaftrekpost te regelen en voor jezelf een prima naam op te bouwen.

  Het geld komt immers terecht bij de mensen die het nodig hebben

  … als ik de goede doelen van de Turing F. bekijk word ik alleen maar neerslachtig. Leprabestrijding kan nog iets worden, de rest is holle wind.

 2. 2

  Ted turner gaf een miljard petrodollars aan de VN.
  Dan ben je in mijn boekje een prima vent.

  100 miljoen euro’s zet toch ook zoden aan de dijk Mescaline.
  Dat zal vast niet alleen om de belastingaftrek gaan.

 3. 3

  @Sil
  Dan moet je wel heel veel belasting betalen. Toch triest, heb je in Nederland ook een rijke vent die veel geld weggeeft via een stichting, is het weer niet goed. Geld = Rechts en Rechts moet wel fout zijn. Triest @1.