Quote du Jour – Stallone getuige geweld Birma

stallone.jpgQuote du Jour “I witnessed the aftermath – survivors with legs cut off and all kinds of land-mine injuries, maggot-infested wounds and ears cut off,” Stallone told The Associated Press in a phone interview Monday. “We hear about Vietnam and Cambodia and this [Birma] was more horrific.” (APNews)

De Amerikaanse acteur Sylvester Stallone heeft bij het filmen van zijn nieuwe film “John Rambo” in het grensgebied van Thailand en Birma veel gewonde vluchtelingen gezien. Er zou zelfs door de Birmese militairen op Stallone en zijn crew zijn geschoten.

Het bericht van een filmende Rambo die verstrengelt raakt in de harde realiteit is zo surrealistisch dat het bijna niet te geloven valt. Of zou hij op de golf van Birma aandacht willen meeliften om zijn nieuwe film te promoten? Laten we hopen dat de wereld niet zo cynisch is.

 1. 2

  Als het waar is heeft hij het vast ook wel gefilmd. Als hij dat niet heeft gedaan is zijn getuigenis – als filmer – niets waard.

 2. 6

  Het grijpt me aan. Tegelijktertijd vraag ik me bij het zien van de foto van de dode monnik af wat de monniken zelf van het moorden vinden, aangezien zij in reincarnatie geloven en leven en dood anders opvatten.
  Ik wens dat hij een goed na-dit-leven heeft, en dat zijn collega monniken een goed in-dit-leven krijgen.

  Kunnen de NATO F16’s niet broederlijk gewoon eens gaan pesten in Birma? Laag overvliegen en zo? Dat deden deeerste ook tegen de antiglobalisten dit jaar in Noord-Duitsland… Dit lijkt me een beter doel.

 3. 7

  Dat bedoélde ik in een eerdere post. De wereld is vergeven van digicamera’s en mobiel.
  Eén toevallige opname van een standrechtelijk geëxecuteerde Japanner. That’s it, voorlopig.

  Vreemd inderdaad als e.e.a. niet gestaafd wordt met een filmpje of foto. En het zou me niks verbazen als de volledige crew de beschikking had over een rechtstreekse satellietverbinding daar in the middle of nowhere..dus.. Nou doet men in Hollywood niet raar als de waarheid een beetje wordt verbogen om een film te promoten. Een verhoudinkje, een schandaaltje op de set, hoofdrolspeler geraakt door een losse flodder…

  En was het niet rond Rambo III, Afghanistan/ P.O.W.’s, adoratie van Ronald Reagan, zelf óók geen onverdienstelijk kauwgumheld?…hij had zich onsterfelijk kunnen maken. De film én reality.

  Jammer. Nu zal al zijn werk voor altijd gewogen worden op die éne zin:

  Adrian…ADRIAN…