Quote du Jour | Smeerlappen

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Quote du Jour“You can imagine the devilish grins on the faces of Morgan Stanley employees, not only did we, the taxpayers, save their company…we funded their 2008 bonus pool.”

Hoewel je in je vuist kan lachen met het roofkapitalisme en volkomen terecht roepen: zie je wel, suckers! – feit blijft dat de smeerolie van het systeem uitgedroogd is, en velen aan de kant moeten gaan wachten. Edoch: niet iedereen deelt in de klappen, en zelfs in onverwachte kanten. Als er verantwoordelijken kunnen gevonden worden dan toch ergens in de hoek van de roekeloze graaiers als Morgan Stanleymannen. Laat het hén nu net zijn die zichzelf meer dan rijkelijk belonen met een Bonussen-spree waar Paris Hilton een punt kan aan zuigen. Wraakroepend, en dan ben ik niet eens de Belgische premier die 20.000 dukaten verloren is aan Citibank. Smeerlappen dienen om de olie op te deppen.

Reacties (2)

#1 Bismarck

Ik krijg wel het idee dat Morgan-Stanley van de staatsgaranties geprofiteerd heeft om de overname van andere banken mogelijk te maken.

  • Volgende discussie
#2 JK

Las gisteren een verhaal dat de amerikaanse overheid snel een wetje erdoorheen heeft gedruk die de belasting die banken bij overnames dienen te betalen heeft laten vervallen. Een douceurtje van 140 miljard dollar aan de banken, die bonus kan nu prima uitbetaald worden. Met dank aan de belastingbetaler…

die overigens al 3500 miljard dollar heeft gestort in deze bodemloze put, maar daar hoor je niets over. Bloomberg is een proces gestart tegen de Fed waar al dat geld aan werd uitgegeven. De Fed wil dit niet verklaren, gevolg -> proces Freedom of Information Act.

USIOU = Soon to be Home of the Slave

  • Vorige discussie