Quote du Jour | Scheren, die intellectuelen!

SargQdJ09“We mustn’t paint them all in black and bring them down, or otherwise the liberal intellectuals will be the ones who have to shave their thin beards off, put helmets on and go out on the square to fight the radicals” (Vladimir Putin, president van Rusland)

De Russische leider Vladimir Putin zit wel eens achter een piano. En zingen doet hij ook al. De eerste ronde van Popstars zou hij niet overleven, maar hij zingt toch maar, zonder te kunnen zingen. En iedereen in de zaal applaudiseert. Behalve Russische intellectuelen dan, die walgen van Putin en zijn ‘andere’ uiterst geringe talenten. En daarom heeft Putin een hekel aan Russische intellectuelen en zou hij ze het liefst willen scheren of met een helm op op racistische relschoppers en hooligans willen afsturen, omdat ze anders toch maar alleen vanuit hun luie, liberale stoel zitten te zeuren. Ironie, heet dat in Putins boekje, maar hij meent het wel. En die rellen? Die interesseren hem geen moer, want Rusland is Rusland en blijft Rusland.

 1. 5

  Nou ja, in elk geval wordt er wel opgetreden tegen racistische hooligans en dat vind ik een goeie zaak met name omdat Rusland een WK voetbal mag organiseren in de toekomst. Of dat politie optreden te hard is geweest is een zaak voor de Russen zelf.

 2. 7

  Of laat ik het anders zeggen: Putin heeft zo’n beetje alles wat Wilders wel zou willen: Vrijheid van meningsuiting voor hemzelf, maar verder alleen voor welgevallige geluiden, een rechterlijke macht die naar zijn pijpen danst en de mogelijkheid om moslims ongedierte te noemen en als vuil te behandelen zonder enige repercussies.

 3. 8

  Ik heb geen flauw idee Bismarck, maar waarom zou je je tot Putin beperken ? Stapel gewoon de persoonlijkheden en hun cultussen bovenop elkaar van Djengis Khan, Pol Pot, Adolf Hitler en Jozef Stalin en vraag je af of Wilders zich niet eigenlijk in die rol als een vis in het water zou voelen ? En waarom zou je daar stoppen ? Vraag je liever af of Wilders niet beter past als de komeet die de dinosaurussen liet uitsterven, of de kracht achter alle vijf de ijstijden achter elkaar, plus Mao Tse Tung en een Tyrannosaurus Rex ! En waarom zouden we daar ophouden…

 4. 9

  @8: Dat mag je zelf weten, maar ik hou me liever bij Wilders uitspraken en verkiezingsprogramma’s en dan kom ik uit bij Rusland, dat er vrij aardig uitziet (qua beleid en staatkundige inrichting) zoals Wilders het wel zou willen en waar niet toevallig iemand op de stoel zit die heel vergelijkbare uitspraken doet.