Quote du Jour | Sarathorics

SargQdJ09Wat luidop rechts sowieso al heeft, daar heeft de Amerikaanse versie al helemaal patent op: de Pathetiek. En wie is de Koningin van de Kakel? Juist: Sarah Palin. Omdat er een nieuw boek dient gepromoot, en ze klaargehouden wordt om … ja, om wat eigenlijk?, gaat ze op tournee en spreekt ze mensen toe.

sarahpStaaltje Sarathorica: “What may they feel about an elderly person who doesn’t have a whole lot of productive years left? In order to save government money, government health care has to be rationed… [so] than this elderly person that perhaps could be seen as costing taxpayers to pay for a non-productive life? Do you think our elderly will be first in line for limited health care?”

Het blijft bizar dat in the land of the free en de genereuze geefcultuur, solidariteit meteen als een 1984-manœvre aanzien wordt. Benieuwd wat dat in de senaat wordt. Of die oudjes nog niet al lang opgeruid zijn voor ze tegen de healthcare-wet kunnen stemmen. In het artikel is het nog smullen: zo vraagt ze zich af wie eigenlijk beslist heeft dat de In God We Trust naar de zijkant van de nieuwe muntstukken moest… Verrassend nabij, luidt het antwoord.

 1. 1

  “..government health care has to be rationed… [so] than this elderly person that perhaps could be seen as costing taxpayers to pay for a non-productive life?”

  omg.. :)

 2. 2

  In de peilingen gaat het sinds april 2008 met het lievelingetje van ultra-conservatief steeds slechter.
  Eigenlijk hoeven we het niet meer over Palin te hebben en is het wachten tot de volgende clown boven komt drijven.

 3. 3

  Benieuwd wat dat in de senaat wordt. Of die oudjes nog niet al lang opgeruid zijn voor ze tegen de healthcare-wet kunnen stemmen.

  Ze zullen voor stemmen, nadat aan al hun eisen is voldaan. Daarna moeten de twee verschillende wetten (die van het huis van afgevaardigden en die van de senaat) samengevoegd moeten worden en opnieuw door beide huizen moeten. Daarbij zullen weer allerlei amendementen worden toegevoegd. Het resultaat zal een grotesk bureaucratische wet zijn die allesbehalve besparingen oplevert. (Hier zal men de schulden van de VS niet meer bespreken omdat een aanbeden president de tekorten laat oplopen.)

  Twee jaar van unieke kansen voor de Democraten zullen vervolgens volledig geconsumeerd worden met dit gedoe met als resultaat een rampzalige wet.

  Ik gun iedereen healthcare (alhoewel ik het fetishistische obsessie van Europeanen met de Amerikaanse healthcare niet begrijp.) maar ik schat in dat ik niet ver naast de waarheid zit met deze voorspelling.

 4. 4

  @MS, alhoewel ik het fetishistische obsessie van Europeanen met de Amerikaanse healthcare niet begrijp.

  Het is inderdaad af en toe lachen, gieren en brullen met types als Sarah Paling, en Glenn Gek maar als er een ding voor Europa van belang is dan is het wel deze (broodnodige) hervorming. De rede is dat dit bepalend zal zijn voor de waardering van Obama en dus voor zijn herverkiezing. Als nu de GOP aan de macht komt dan zijn de rapen gaar. Wil je weer zo’n type als George Weet Niet Veel Bush? En wat denk je van Sara Leest Alle Kranten Palin?

 5. 5

  “zo vraagt ze zich af wie eigenlijk beslist heeft dat de In God We Trust naar de zijkant van de nieuwe muntstukken moest”

  Op de zijkant lijkt me veel mooier voor Republikeinen. Zo is de zijkant minder onderhevig aan slijtage omdat er doorgaans meer relief in aangebracht wordt en de tekst staat er in zijn eentje op; de boodschap wordt niet vervuild of verminderd door andere afbeeldingen.

  En tot slot, het belangrijkste, de zijkant doet geld rollen. Dat moet haar toch aanspreken.

 6. 7

  Ouderen (en soldaten) zijn de weinigen die in de VS nu al recht hebben op publieke gezondheidszorg (Medicare). Door met euthanasie-scenario’s te dreigen willen de Republikeinen die groep, voor wie het huidige plan geen voordelen heeft, in het Nee-kamp trekken.
  Terwijl Palin cs. het liefst ook van Medicare af willen. Dat zullen ze alleen nooit openlijk zeggen.

 7. 8

  @7 De republikeinen hebben in het verleden ook dingen met de gezondheidszorg gedaan die de overheid (of the tax payer, if you wish) honderden miljarden kost.

  Het gaat hun er hier om dat:
  1. Ze Obama het succes niet gunnen
  2. Ze gigantisch onder de plak zitten bij de verzekeraars.
  3. Er ook écht veel Amerikanen zijn die overheidsbemoeienis niet zien zitten. Ik hoorde laatst dat iemand die keihard op een democratisch congreslid stond te schelden bij een town hall meeting, Medicair-patient bleek te zijn…

 8. 9

  Welja, draai de boel maar weer om mevrouwtje…
  De bejaarden, zieken en gehandicapten waren beter af onder 8 jaar Bush en zijn pseudo fascistische vriendjes (bank/olie/vastgoed/ Cheney) zeker? En wat gedacht van de levenslang verminkte soldaten (uit Irak). JAZEKER DE HYPOTHEKER. Zomaar flitsen uit het nieuws en vanaf het internet na de crisis (100 duizenden Amerikanen geruïneerd en/ of in tentenkampen) Bescheiden 55- jarige monteur, hele leven kei-hard gewerkt. Plots werkloos, ineens in cascade van: huis niks meer waard hypotheek niet meer op te brengen niet meer verzekerd tegen ziektekosten…1 lullig hartaanvalletje later tot zijn dood failliet (stond te snikken bij de 60 duizend dollar aan rekeningen). Gelukje dat beide ouders (80+) nog leefden met een kamertje over…

  Nee, rot maar op Obama met je abortusvriendjes en je Health care plan

 9. 10

  Hmm, beetje tegenstrijdig…ben overigens over het algemeen helemaal niet viés verder van dat soort quasi gesofisticeerde dames met pit. Vooral die buiten werktijden decadent hoerige praat uitslaan. Heerlijk. Visioenen van allebei bloot onder een warme beverbontjas en dergelijke. Vurige toespraak tijdens banket en dan meteen daarna met haar op ijsberenjacht met de helikopter. Na het afknallen haar dan op z’n hondjes keihard neuken op het nog dampende ijsberenlijk…als het ware.

  *vrolijk fappend nog verder erop los fantaseert*

  Heb dat b.v. ook bij Femke en Marianne. U? Op een dooie ijsbeer lijkt uitgesloten maar op het nog warme lijk van een PVV-er zeggen wij geen nee tegen…

  HAAAaaahhHHH.

 10. 12

  Ah, als in “Wake up America” Kraut?:

  Millions of Americans have lost their jobs, their homes, their health care, their pensions; trillions of dollars for an unnecessary war paid for with borrowed money; tens of billions of dollars in cash and weapons disappeared into thin air at the cost of the lives of our troops and innocent Iraqis, while all the President’s oil men are maneuvering to grab Iraq’s oil.

  Die Kucinich dus.

  En dan gaan miepen over taxes, subsidising insurance companies en uncontrolling high costs? Raar.

  Dalijk zeg je nog dat Wouter Bos eigenlijk een vermomde VVD- er is..

 11. 13

  Ja, die. Hij probeert zo loyaal mogelijk te zijn. aan zijn partij, maar het valt niet mee.

  Dennis Kucinich legt uit dat 10 staten bezig zijn met een eigen ziekenfonds, maar dat de nieuwe federale wet de bevolking zal dwingen zich te verzekeren bij de particuliere verzekeraars. De individuele staten worden dus overruled.

  Wat is er precies goed (of links) aan het subsidiëren van verzekeringsmaatschappijen, zoals er nu dus doorgedrukt lijkt te gaan worden? De oplossing voor de meeste problemen in de VS zou zijn, dat de staten allerhande zaken weer in eigen handen nemen, die de federale overheid tegen de grondwet in allemaal naar zich heeft toegetrokken.

  Obama heeft dit jaar budgetten voor defensie en geheime diensten verhoogd, stuurt meer troepen naar Afghanistan, schaft de Homeland Security-wetgeving niet af, ondersteunt ACTA en levert de bevolking nu dus uit aan de particuliere ziekteverzekeringen, die dan de kosten kunnen (en zullen) opdrijven aangezien de overheid garant zal staan; een beetje zoals dat ook voor de (grote) banken geldt. Obama is Bushbusiness as usual.

  Wouter Bos is geen vermomde VVD-er, ik zie eigenlijk geen vermomming. De retoriek is misschien anders, maar de inhoud feitelijk niet.

  Increasing the Corporate Grip
  Failing the People on Health Care

  By RALPH NADER

  (…)
  Congressman Dennis Kucinich (D-OH), a leading single payer advocate, voted against this legislation for many reasons, most notably the Obama-driven omission of his amendment to clear the way legally for states to pass their own single payer laws. Several states, such as Pennsylvania, are in the process of moving legislation in this direction, but are concerned that the health insurers will claim federal pre-emption.
  (…)

  http://counterpunch.com/nader11122009.html

  A Rancid Deal with Big Pharma
  By WILLIAM GREIDER

  So now we know why the president wants everyone to make nice in the healthcare debate. His White House has cut a deal with Big Pharma that smells like the same old rotten politics that candidate Obama regularly denounced and promised to end. The drug industry agrees to deliver $80 billion in future savings and the president promises the government will not use its awesome purchasing power to negotiate lower drug prices.

  Wow. This is roughly the same deal that George W. Bush cut with the drug makers when he was legislating Medicare’s new coverage of drug purchases. It is the same bargain that Democrats in Congress universally condemned as wasteful and corrupt. The deal does not smell any better now that a Democratic president is embracing it.
  (…)

  http://www.thenation.com/doc/20090817/greider

  Ik heb niet de indruk dat je je eigenlijk wat onderzoek hebt gedaan waar het over gaat, Yevgeny. Dat is raar.