Quote du Jour | Sad Lanka

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Quote du JourThe UN estimates that about 50,000 civilians are trapped by the conflict, in a three-sq-km strip of land, and officials allege the rebels are using civilians as human shields.

trapped-srilankaDrie vierkante kilometer hel, ofte: Sri Lanka doet er wat aan. Tamil tijgers, omgeven door burgers en mythes, door een oorlog die van decennia geleden lijkt, en de regering van een paradijselijk eiland die met even gestoorde middelen reageert. Foto’s en artikels van journalisten zijn er nauwelijks, bij gebrek aan toelating om het gebied te betreden. Viavia op de internets verschijnen een weinig maar intens trieste beelden. De waarheid sneuvelt altijd als eerste in een conflict, maar graag had een wereld die zich web 2.0 wenst te noemen, volgens mij wat meer daadkracht van pakweg de UN of de black in de white house willen zien.
Een conflict dat de wereld eigenlijk niet wil horen of zien.
Hoe triest kan een bestaan zijn.

Reacties (3)

#2 TrackPakistan

Inderdaad verschrikkelijk triest. Maar laten we ook denken over oplossingen, als we het hier toch over hebben. Stel, het offensief wordt gestaakt. Wat zullen de Sri Lankanen daar over pakweg een jaar vanaf heden aan hebben? Het antwoord op die vraag is ook geen fraaie.

Het SL leger is niet behoorlijk getraind om te vechten tegen guerilla’s, zoals de meeste legers in die regio.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Crachàt

ik ben het volkomen eens met het wespennestgevoel, wat blijkbaar ook de UN lamlegt. Tamiltijgers zijn geen lieverdjes, menig Tamil vindt ze veel te radicaal – maar zo gevangen zitten als gewone burger … je zal maar te horen krijgen dat er geen oplossingen zijn te bedenken.

  • Vorige discussie