1. 1

  Lekker zinvol, zo tijdens gemeenteraadsverkiezingen. Probleem is dat de conservatieven, die al jaren eigenlijk geen alternatief zijn er waarschijnlijk het meeste van gaan profiteren, zelfs als die zelf ook stemmen zouden verliezen. Gevolg van dat vreemde kiesstelsel daarzo.

 2. 2

  Mag ik de Foto des Tages+
  onderschrift bij deze Quote du Jour leveren?
  [img]http://www.insight-visual.com/steveforrest/12.jpg[/img]
  “Groot Brittannië heeft morgen het hoogste BNP per capita”

 3. 4

  Graag Carlos. De ruk naar rechts is ook daar gestart. En wat plaatjes daarbij, heerlijk.
  Ja, SN, klopt. Rood IS dood vond ik dan weer wat uitgesproken. Wou de twee gewoon in één titeltje.

 4. 5

  @Crachat: Begonnen? new labour stond toch voor rechtse politiek? Wat ik zie is dat steeds meer mensen de liberalen stemmen, aangezien die inmiddels links van labour liggen. Dito geldt voor de groenen, maar die hebben goed pech, want dankzij het kiesstelsel levert dat ze geen zetels op.

 5. 7

  Nee, ik doelde op extreem rechts.
  Ook Engeland zal wellicht morgen wakker worden met een verschraalde putlucht van de antistem nazinderend.
  En rood is dood sinds new labour. Als je natuurlijk niet eerst dat wonderlijke klassesysteem niet aanpakt, blijf je met monopolypolitiek spelen natuurlijk.

 6. 9

  New Labour is overduidelijk gecorrumpeerd. Cliché met de waarheid van een koe: het zijn sterke benen die weelde kunnen dragen.

 7. 10

  @Branko Collins

  konden we wat nieuws beginnen.

  Wat voor nieuws willen jullie dan beginnen, en waarom wordt je daar klaarblijkelijk in gehinderd door het feit dat “rood” nog niet “dood” is?

 8. 11

  Wat voor nieuws willen jullie dan beginnen, en waarom wordt je daar klaarblijkelijk in gehinderd door het feit dat “rood” nog niet “dood” is?

  Als je iets nieuws wilt beginnen, wordt je altijd gehinderd door ouwe meuk die nog in het gangpad staat.

  Wat voor nieuws ik wil beginnen, daar ben ik nog niet over uit. In elk geval iets dat het individu de nodige ruimte geeft en dat niet rare dingen zegt als “Labour is gecorrumpeerd”, “de Sovjet Unie was geen socialistisch systeem” of “het gepeupel is te dom om dat te snappen”.

 9. 15

  Is dat zo? Zo ja, weet ik niet, maar om dan zelf te claimen dat je met iets nieuws begint vind ik plagiaat als je met liberalisme aankomt.

 10. 18

  Mijn hoed gaat op als de economie van New Labour heeft kunnen groeien zonder extra geheime steunen uit de VS. Blair bij Bush heeft prijskaartje.

 11. 20

  @Brank Collin#14

  En waarom is bijvoorbeeld in de jaren dertig de vorige liberale wereld zo gigantisch op de klippen gelopen?

  Omdat voor een liberale samenleving een constante, eeuwige groei nodig. En dat is een fysieke onmogelijkheid.

  Je weet wel: Club van Rome en “Grenzen aan de Groei” en zo..

 12. 21

  @mescaline

  GB produceert olie. Momenteel neemt de productie capaciteit van olie en gas zienderogen af en we zullen dus kunnen bekijken in hoeverre dat van invloed is.

  Financiele steun? Welnee. Daar heeft de VS niet genoeg centjes voor. En wat ze lenen gaat al ruim op.

 13. 22

  @mescaline

  Al dat soort gedachten vereisen een uitgedachte strategie, een beleid zelfs. Dat vind ik een beetje teveel eer voor de regeringen van het Westen..

 14. 24

  Waarom gaat Tony Blair sinds 2000 met George Bush mee in het avontuur Irak. Dat is niet voor niks. Dat Blair zomaar valt voor de rethoriek van neocons Cheney/Bush valt ook niet aan te nemen. Het blijft zo gek als krentenbrood, tenzij er fors betaald is bijvoorbeeld, bv door steun van de koers van het pond, noem maar wat.