1. 3

  Mmm…
  Behalve de spagaat van de partij, wat is hier interessant aan? Petzer is ontslagen, einde probleem. Interessant is hoe de partij nu verder gaat.

  Of gaat dit als voorbeeld gelden van de onbetrouwbaarheid en leugenachtigheid van rechtsradikalen? Geen moeite mee hoor,en misschien wel juist, maar kunnen we het gezeik van en over linkschmenschen en rechtsmenschen een beetje ontstijgen wellicht?

 2. 5

  De “fatsoenlijke SS-ers” van Haider hadden ook voor zulke mensen een ordentelijk embleempje, de roze variant:

  Maar gelukkig is anno 21ste eeuw homoseksualiteit onder salonnazi’s weer helemaal salonfähig…
  Zou er zelfs onder extreem-rechts sprake zijn van voortschrijdende beschaving?

 3. 6

  Is helemaal geen demoniseren; is gewoon een fijn waarschuwend praktijkvoorbeeld van wat er over het algemeen gebeurt als een rechtse partij zich settelt in een conservatief land. Zie ook: de VS. En is wel degelijk relevant voor de Nederlandse situatie, want we zitten hier slechts twee tankjes van het land vandaan en we hebben hier twee nieuwe partijen, beide slechts een verkiezing verwijderd van regerings-deelname en beide gegrondvest op het idee dat niet-Westerse immigranten een inferieure cultuur hebben. Een beetje awareness kweken over wat er aan gerollebol, hypocrisie en lijken-uit-de-kast de kop op steekt als dat soort mensen de overhand krijgen, kan geen enkele kwaad.

 4. 7

  Niet om het een of ander, maar je hoeft natuurlijk geen rechtse populist te zijn om bepaalde aspecten van wat voor cultuur dan ook inferieur te vinden. Ik heb daar zelf i.i.g. geen enkele moeite mee.

 5. 9

  „Heute back ich, morgen brau ich,
  übermorgen hol ich der Königin ihr Kind;
  ach, wie gut dass niemand weiß,
  dass ich Rumpelstilzchen heiß!“