Quote du Jour | PSD 2

“Privacy wordt dit jaar een groot thema. Onze klanten willen niet dat hun gegevens zomaar ter beschikking komen van derden. Maar met PSD2 gaat dat wel gebeuren.”

Triodos-directeur Peter Blom vreest dat bankklanten te makkelijk of zonder dat ze het doorhebben bedrijven toegang zullen geven tot hun betalingsgegevens, zodra dat mogelijk wordt dankzij PSD 2 (Payment Service Directive 2)

 1. 1

  Hmmm.. in de link lees ik

  Dankzij PSD2 krijgen third party account information service providers (AISP’s) toegang tot rekeninginformatie – als de rekeninghouder hier toestemming voor geeft – en kunnen ze die rekeninginformatie gebruiken voor (innovatieve) diensten die ze aanbieden. Banken moeten de betreffende rekeninginformatie aan derde partijen beschikbaar stellen.

  Triodos maakt zich niet zozeer zorgen om het eerst deel (toestemming van de klant) maar het tweede deel (verplichting van de bank).

 2. 2

  @1: Ja, want er zullen providers komen die je zullen verplichten die gegevens beschikbaar te stellen. Wilt u een levensverzekering? Hier die gegevens. En kunnen we u misschien interesseren in dit nieuwe product? Etc. Echt, de EU weet alles te verprutsen.

 3. 4

  ING heeft nog niet zo lang geleden geprobeerd bij de supermarkt je boodschappenlijstje los te peuteren. Verder kun je naar het buitenland kijken en naar de kredietregistratie. Zonder precies te weten waarvoor zijn er genoeg bedrijven die die gegevens willen hebben.