Quote du Jour | Prins wil revolutie

“Ons doel met deze top is niets minder dan een revolutie te beramen”. (AD)

Prins Willem Alexander beraamt naar eigen zegge een revolutie. Deze 21ste eeuwse Willem van Oranje trekt echter niet ten strijde tegen een buitenlandse overheerser maar neemt het op tegen een lastigere tegenstander: wijzelf. Volgens de prins is er een vreedzame revolutie nodig die ons en de generaties na ons duurzame oplossingen verschaft voor urgente kwesteis als klimaatverandering, energiezekerheid en een rechtvaardige menselijke ontwikkeling.

Revolutie 2.0… Hasta victoria, la máxima victoria siempre!

 1. 6

  Vreedzame revoluties bestaan niet maar verder is de intentie toch wel OK. De badinerende toon van het AD stukje gaat toch wat ver. Hoewel de toon [van de quote] misschien wat TE is.

  Maar misschien gaat AD tegenwoordig ook wel voor de republiek.
  Carlos lijkt me wel om wdb.

 2. 7

  Wel een revolutionaire stelling vn de prins: we zoeken het niet in de grond (olie, gas), niet in water (terwijl dat toch zijn specialiteit is), ook niet in wind, nee, we zoeken het in zand.
  De woestijn als energieleverancier. Die heb ik tot nu toe nog niet eerder gelezen/gehoord.

  Er zijn wel wat ingrepen nodig willen de woestijnen voor heel de wereld beschikbaar worden. Of die ingrepen ook vreedzaam kunnen?
  Ik help het de prins van harte hopen.

  Zodra hij koning wordt is het natuurlijk gedaan met zijn huidige ambassadeursshap. Da’s jammer. Een koning heeft toch iets meer allure dan een prins. Hoe groot zou zijn invloed dan zijn?
  Stel je voor dat-ie dan op zo’n top komt en zegt:
  Per fiets, aangedreven door menselijke energie, zijn mijn vrouw en ik naar deze prachtige stad gereisd. Het duurde even, maar het was een mooie rit, dus als het aan ons lag, hadden we helemaal geen energieprobleem“.