Quote du Jour | Piraat onder Goldman

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

SargQdJ09 “There was an audible gasp in court when the leader of the pirates announced, ‘We are doing God’s work. We work for Lloyd Blankfein.’ ”

Elf Somalische piraten hebben nu voor de rechter toegegeven dat hun operatie in werkelijkheid een onderafdeling is van de New Yorkse investeringsbank Goldman Sachs. Een piraat die vorig jaar 48 miljoen dollar aan bonus uitgekeerd had gekregen in gouden dubloenen legde de economische logica uit van de synergie tussen piraterij en een bank runnen in New York City. Eigenlijk is het heel simpel: op het moment dat ze een schip aanvallen gaat Goldman short op de onderneming achter het schip.

Op de vraag waarom ze dan niet netjes gekleed gaan als employees van een investeringsbank antwoordde de piraat dat ze het begrip casual Friday gewoon opgerekt hebben naar de rest van de week. Eigenlijk wel logisch, betoogde hij, want onder elk driedelig pak van zo’n beetje elke beursmakelaar zit toch een mannetjesgorilla. Vraag het maar na bij de secretaresse van de beursmakelaar, voegde hij eraan toe. Waarom zo’n mannetjesgorilla dan niet casual gekleed gaat wist de Somalische piraat ook niet.

Reacties (4)

#2 prometeus

Ik neem aan dat de QdJ een parodie a-la de Speld is, en #1 niet?

Wel geniaal trouwens. Als het waar is, is het stranger than fiction.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Anoniem

Wij kunnen ook engels hoor, een waanlink was genoeg geweest.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 MaxM

Crimson Permanent Assurance?

  • Vorige discussie