Quote du Jour | Pijnlijk incident

Quote du Jour

Na dit vrij pijnlijke incident lijkt me de kans klein dat ik nog vaak bij zal worden uitgenodigd ;-) Mij was net duidelijk geworden dat we niet gingen praten over het onderwerp waarvoor ik was uitgenodigd: de rol van media in het klimaatdebat.

Energieonderzoeker Remco de Boer had even geen antwoord toen de journalist van EenVandaag hem een vraag stelde over iets wat buiten zijn expertise ligt. Hij antwoorde vervolgens als volgt:

Ja weetje, het is een beetje gek. Ik zit hier voor een onderwerp waar we het niet over hebben en nu wordt ik gevraagd iets te zeggen waarover ik niets weet. Dus ik … volgens mij doe ik er het zwijgen toe.

Wel beste Remco, dit is verre van een pijnlijk incident. Toegeven dat je niet zo veel weet over een onderwerp dat niet binnen je expertisedomein ligt is gewoon eerlijk en transparant. Daar is niks pijnlijks aan en daar kunnen nog heel veel mensen een voorbeeld aan nemen.

 1. 1

  Naja, hij had er ook gewoon bij kunnen zeggen dat hij op dat gebied ongeveer zo deskundig was als bijvoorbeeld Johan Derksen of Jort Kelder. Die laten zich ook nooit hinderen door hun gebrek aan kennis om hun mening te geven over onderwerpen waar ze geen kaas van hebben gegeten.

 2. 2

  @1: En dat laatste is ook precies de reden dat MSM nauwelijks tot geheel niet de moeite van het volgen waard zijn…

 3. 3

  @2 In de avond/nacht (excl Langs de lijn) en op de ochtenden in het weeken heeft Radio 1 best nog wel eens fatsoenlijke informatieve programma’s.

 4. 4

  @2:
  Ik neem aan dat je ” Mainstream media” bedoelt en niet:

  “Mouvement Social Mahutu, Modelspoor Magazine, Miami Sound Machine of Mannen die seks hebben met mannen, om maar wat te noemen”
  ;-)
  N.B.
  Eenvoud is het kenmerk van het ware!!!