Quote du jour | Pervers

SargQdJ09

Hoe het ook zij, de politie kan Elforkani’s veiligheid kennelijk niet garanderen. [Dat is] pervers. Je wordt gedwongen om toe te geven aan deze figuren en te zwijgen. Dat is de omgekeerde wereld. Andere imams gaan hierdoor misschien ook een toontje lager zingen.

PvdA-Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch reageert op het nieuws dat jongerenimam en ‘geloofsverrader’ en ‘afvallige’ Yassin Elforkani wordt bedreigd door radicale moslims.

Marcouch meent daarom dat bedreigingen voortaan te bestraffen als ‘high impact crimes’, dat wil zeggen: als delicten ‘die op zichzelf niet misschien niet heel ernstig zijn, maar die op de slachtoffers wel een heel grote impact hebben.’

Marcouch:

Zo stel je een norm. Mensen denken dan wel twee keer na voor ze iemand bedreigen.

Dat dankzij internet en sociale media meer bedreigingen dan ooit publiek worden, lijkt mij buiten kijf te staan. Dat ook niet-serieuze bedreigingen een buitensporige impact op personen kunnen hebben ook.

Dus misschien heeft Marcouch wel een punt.

 1. 1

  ‘Dus misschien heeft Marcouch wel een punt.’

  Nee dus. Dit is een zaak voor de AIVD. En omdat de AIVD altijd zijn bek hoort te houden, moest Marcouch dat ook maar eens doen, om over de media maar te zwijgen die hier volop aan mee doen.
  Gewoon een staaltje PvdA propaganda nu ze wederom op een dieptepunt staan in de peilingen door de laatste debacles. ‘High impact crimes’ is gewoon newspeak om het volk weer eens te extra te belagen met angstaanjagend gelul om ze nóg banger te maken dan ze al zijn en druk op de ketel te houden. De PvdA heeft meer stemmen nodig en de politie meer poen. Alleen nog het excuus. Verder lijkt mij het integratievraagstuk ook wel beantwoord: Iedere aardbewoner is inmiddels paranoïde, murw en zijn baan niet zeker. Dus compleet aangepast. De War On Terror is niets meer dan een geldgenererende machine voor eikels in het bedrijfsleven, onderwereld, defensie, politie en de politiek (nog wat ingrediënten vergeten?). Maar natuurlijk moet Marcoush ook aan zijn oude dag denken, en een eiland in de stille oceaan is niet goedkoop. Kortom, het is een open sollicitatie.

  En verder: schiet mij maar lek.

 2. 2

  @1:
  Erg genuanceerd! ;-)

  Maar goed erg worden normale moslims bedreigd door radicale idioten en daar mag een Kamerlid niets van zeggen; zaak van de AIVD.
  Moeten Kamerleden ook zwijgen over de bedreigingen van geblondeerde Geertje, door dat zelfde soort lieden?? ;-)

 3. 3

  @0

  “Dus misschien heeft Marcouch wel een punt.”

  Ja, dat heeft hij. Er is een dreigcultuur ontstaan. En hoewel bijna iedereen het wel meemaakt tegenwoordig, kan het op sommige ontvangers enorme invloed hebben. Bedreigen is op de een of andere manier getolereerd geraakt. Daar mag een kentering in plaatsvinden van mij. De zwaardere indicatie die Marcouch eraan wilt geven is voor mij een deel van de oplossing.