Quote du Jour: Paris Hilton vrij

Quote du JourDon’t know what’s more sad… having another celebrity got off easy, or the fact that someone actually cares about Paris Hilton.”

Reaguurder mesoed slaat de spijker op de kop in een verhitte discussie op digg.com. De blonde bimbo heeft na 3 dagen in de cel huisarrest gekregen voor de rest van de 45 dagen. Naar het schijnt vanwege gezondheidsproblemen. Het heeft echt niks te maken met klassenjustitie natuurlijk.

Nou ja, ze heeft er wel een mooie enkelband bij zullen we maar zeggen…

[[ update: de moet weer terug achter de tralies, drama’s natuurlijk. Het bleek om een ‘naderende instorting’ te gaan. De rechter was het er niet mee eens dat de politie op eigen houtje gevangenen vrijlaat en liet haar naar de rechtbank brengen alwaar hij haar vertelde dat ze weer terug mocht naar de gevangenis. ]]

 1. 4

  Het is natuurlijk wel Paris/ USA/ Mediagekte/ DikkeLuLDrieBRiezahH maar desalniettemin lijkt mij 3 dagen gevangenisstraf voor een dergelijk vergrijp meer dan genoeg.

 2. 8

  @IPM: was het niet zo dat ze haar rijbewijs had moeten inleveren en daarna alsnog ging rijden? Volgens mij was de straf voor het rijden rijbewijs.

 3. 10

  Verstandig. Maar het journaal opende er vanochtend volgens mij zelfs mee en ik was te laat met wegzappen. Het is maar moeilijk eraan te ontkomen…

 4. 11

  Gezondheidsproblemen? Geh. Ja nou ja..niet te snel oordelen weer hoor..na drie dagen hakt dat er allemaal voor een neo- jailbird flink in. Moet je niet onderschatten..dus..eeeh..chow niet doorgekookt, en veels te vet natuurlijk. Geen leeslampje naast het bed. Lekkende pijpen ’s nachts. Maar: dat is allemaal nog dáár aan toe.

  Du le moment van arriveren moet daar ongelofelijk de tering zijn losgebroken. Tussen de Chicanistas van celblok C en de Black Sisters of Wrath van blok F: “The bitch is mine”. In die geest. Bukken voor een stuk zeep…of hoe gaat dát in een vrouwengevangenis. 3 maal per dag nodeloos te worden gevisiteerd door 3 bewaaksters..zeker weten…vastgebonden aan het druiprek in het washok of of aan een radiator in het heet stomende ketelhuis diep..O zo diep in de krochten van de jail…terwijl terwijl de generators op volle kracht pompend met veel gepiep en geknars hun werk doen en en Heet Daar!..HEET…Holy Smoke wat was het Heet daar..en maar maar gutsen dat zweet en maar gutsen…glibberig glijdende lichamen..en en O dat gepomp..Dat Gepomp..gáát maar door en door..het leek nooit op te houden..en een dorst ineens…Een Dorst…

  Pff…om aan te geven hè..ik bedoel maar…en dát dan zo 3 dagen lang aan een stuk door.

  Nou…ik geef het je toch écht te doen hoor.

 5. 12

  Klaarblijkelijk toch wel klassenjustitie:

  ”My message to those who don’t like celebrities is that punishing celebrities more than the average American is not justice,” Baca said.

  The Los Angeles County jail system is so overcrowded that attorneys and jail officials have said it is not unusual for nonviolent offenders like Hilton to be released after serving as little as 10 percent of their sentences.

 6. 15

  @IPM: dan was ik in een staat van somnolente hallucinatie waarschijnlijk. Of ik gebruikte de stijlfiguur ‘hyperbool’ om duidelijk te maken dat je dat mens overal ziet zonder dat iemand weet wat ze ooit gepresteerd heeft.

 7. 16

  Inmiddels is mij duuidelijk geworden dat het OM beroep aangetekend heeft tegen de vrijlating. De politie heeft haar vrijgelaten, waarmee deze haar bevoegdheden te buiten is gegaan. Dit schijnt daar alleen te kunnen nadat een rechter zich er over uitgesproken heeft.

  Misschien horen we binnenkort weer gejank van achter de gevangenismuren opstijgen.

 8. 17

  Oh, wat een gezeik…

  Aan de andere kant? Het echt te gek voor woorden dus misschien heeft al die aandacht toch wel weer een gevolg.

 9. 18

  @HansR : Natuurlijk heeft dit gevolgen. Iedere rechtgeaarde amerikaanse gedetineerde wil nu na ca. 1/7 van zijn straf uitgezeten te hebben, zijn straf in huisarrest omgezet zien. Zou nu ook niet meer dan fair zijn.

 10. 19

  @18: 1/7e = 1/15e (dus dat van die 10% van #12 haalt ze niet eens). Dus toch klassejustitie. Los van het feit dat het al klassejustitie is dat je maar 45 dagen krijgt voor rijden onder invloed en daarna (binnen een paar maanden tijd) tot tweemaal toe rijden nadat je rijbewijs ingevorderd is.

 11. 20

  not unusual for nonviolent offenders like Hilton to be released after serving as little as 10 percent of their sentences.

  Let op het stukje “offenders like Hilton”. Blank & Rijk.

  Maar sinds wanneer is klasse-justitie in the VS nieuws? Dat is toch nooit anders geweest?

  Behalve speciale duurdere gevangenissen (waar, als je het geld hebt, je je kan laten overplaatsen) moet je ook deze factoren niet onderschatten:

  – “the crime of being caught red-handed.” Tenzij ze het op video hebben staan is een veroordeling moeilijk. Een dure advocaat kan het de openbare aanklagers moeilijker maken dan een pro-dea advocaat. Dus de straf waarmee het op een akkoordje gegooid wordt, is lager voor diegene die de duurdere advocaat kan veroorloven

  – jury-rechtspraak. Geheimpje: ook de gekleurde americanen geloven eerder dat de ‘black guy’ did it.

  – straffen en rechtspraak zijn lokaal. Er zijn states en regio’s waar de straffen gewoon minder zwaar uitvallen dan anderen.

  De belangrijkste lobby voor hogere straffen is de gevangenis-industrie. Het zijn niet de christenelijke republikeinen itt wat mensen soms denken. De verhouding gevangenen / burgers in de VS is dan ook zeer vergelijkbaar met de verhouding uitkeringstrekkers / beroepsbevolking hier in Nederland. Doet me ook denken aan de verhouding stasi / bevolking in oost-duitsland.

  Hoe je het ook aanpakt, je zult iets met je werkelozen moeten doen, he?