Quote du Jour | Papa ook postnatale depressie?

SargQdJ09 “Just like new moms, new fathers can be depressed, and a study found a surprising number of sad dads spanked their 1-year-olds.”
(Washington Post & Medpage Today)

De bevindingen komen uit een observationele studie van meer dan 1700 nieuwe vaders van 1-jarigen in grote Amerikaanse steden. Sommige deelnemers leken sowieso al last te hebben van depressie, bij anderen is er waarschijnlijk een verband met de geboorte van hun kind. Van de gedeprimeerde vaders bleek 40 procent klappen uit te delen (tegen 13 procent van de niet-gedeprimeerde vaders). Een volkomen onredelijke actie omdat het hoogst onwaarschijnlijk is dat 1-jarigen een verband kunnen leggen tussen lijfstraffen en voorafgaande gedragingen. En wat vooral een punt lijkt bij de gedeprimeerde vaders: ‘The hardest part is going to be getting guys to talk about it … or even recognize it.’

 1. 2

  Lijkt wel alsof vaders steeds meer softies worden. Zelfde rechten als moeders bij alles m.b.t. het kind, nu ook zelfde problemen. Ja ja.

 2. 3

  Het heeft inderdaad niets met post ‘nataal’ te maken. Voor vrouwen heet zo’n depressie postpartumdepressie. Voor mannen is wellicht een andere naam op zijn plaats, aan de hand van de dieperliggende oorzaak bij hen.

  Goed dat er aandacht voor is. Bij repressie ben je namelijk te laat.

 3. 5

  oorzaak schijnt te zijn dat sommige vaders moeite hebben met de omschakeling naar de vaderrol. En ze staan opeens niet meer op de eerste plaats bij het vrouwtje, wat voor sommige mannen moeilijk te verteren is.