Quote du Jour – Oorlog in Gouda

Quote du Jour “Het kan niet zo zijn dat we alles doen om Afghanistan veiliger te maken, terwijl Nederland steeds onveiliger wordt” (Telegraaf)

Extreem-populist Geert Wilders wil dat het leger orde op zaken komt stellen in Gouda. De situatie is daar inmiddels zo ernstig dat vervoersbedrijf Connexxion zelfs niet meer rijdt door een deel van de wijk Oosterwei. Chauffeurs worden er bedreigd en bussen gesloopt. Een harde kern van Nederlands Marokkaanse scholieren en andere jongeren zou verantwoordelijk zijn voor dit geweld. Een van onze bloggers die in Gouda woonachtig is heeft al tijden niet of nauwelijks meer geblogd. We vermoeden dat dit komt door keiharde intimidatie, al kan het ook zijn dat hij door de ernstige situatie al maanden geen elektriciteit meer heeft? Weblog Sargasso overweegt om associated oorlogscorrespondent Arnold Karskens te vragen af te reizen naar Gouda. Al voelen wij ons wel bekromzwaard, “We willen niemand onnodig in gevaar brengen” aldus een bezorgde hoofdredacteur.

Aan de andere kant kan men zich afvragen of je het leger nodig hebt om een paar Marokkaanse kutNederlandertjes aan te pakken? Twee agenten in burger op de bus die een paar weken stelselmatig de raddraaiers oppakken is waarschijnlijk al voldoende. Dan kan generaal van Uhm met z’n manschappen gewoon in Kamp Holland blijven, maar zo’n rationele kosten-effectieve PvdA-oplossing levert natuurlijk geen zetels op.

 1. 5

  Als je als enige oplossing alleen nog maar het leger ziet om een paar raddraaiers aan te pakken dan ben je zelf geestelijk failliet.

  Zelfs al is de situatie in Gouda niet best, schieten, geweld en intimidatie tsjonge, tsjonge…

 2. 6

  “Het kan niet zo zijn dat we alles doen om Afghanistan veiliger te maken, terwijl Nederland steeds onveiliger wordt”

  Telegraaf vergelijkt hatsikiedee een oorlogsgebied met Gouda. Niet vreemd met hun eigen oorlogsverleden?

 3. 7

  Overigens gaat het in de telegraaf in eerste instantie om Wilders en vervolgens over De uitspraken van de Goudse burgemeester Cornelis.

  Wat heeft die Cornelis eigenlijk gezegd?

 4. 8

  Ik wil voorstellen dat in iedere draad die over de telegraf gaat bij comment #1 de eerste godwin valt en dat het verder iedere derde comment ter herinnering nog even ingewreven wordt.

 5. 10

  Die Cornelis mag ook wel eens de hand in eigen boezem steken. Op TV vandaag gaf een inwoner van de wijk aan dat de politiepost in de wijk al enige tijd onbemand is. In die zin lijkt me Carlos’ suggestie om eerst eens te beginnen met het inzetten van de politie niet bepaald een slechte suggestie.

  Het leger inzetten lijkt me desastreus. Dat heeft in Afghanistan al duidelijk laten blijken niet competent te zijn om politietaken uit te voeren.

 6. 13

  Leve het beeld van de media, zodat iedereen kan meepraten zonder er iets van te weten :)

  Cornelis heeft gezegd dat dit betreurenswaardig is, maar dat het niet zo is dat Oosterwei een soort no-go area is. Dat klopt, en ik kan het weten, want ik heb er jarenlang gewoond.

  Er was ooit een politiepost, maar die is al enkele jaren geleden opgegaan in een groter politiebureau, zo’n 5 minuten fietsen verderop in een andere wijk. Jammer, niet zo verstandig, maar gezien de geringe omvang van het bureautje voor te stellen. Uiteindelijk gaat het om agenten die er zijn, niet om een gebouw.

  Verder wordt er al jarenlang heel veel gedaan, en guess what? Die maatregelen hebben effect. Buurtbewoners voelen zich veiliger, er is minder overlast, er worden meer crimineeltjes gepakt. Ben je er dan? Nog lang niet. Het is nog steeds een van de mindere wijken in Gouda. Maar er wordt veel gedaan, en dat heeft effect.

  Voor iedereen die de PvdA de schuld wil geven: dat is beleid waar ook alle andere partijen achter staan, van VVD tot mijn eigen GroenLinks. Thee komt er nauwelijks aan te pas. Van de grootste probleemjongeren wordt individueel gekeken wat nodig is: vaak politie/justitie-ingrijpen, maar ook onderwijs, begeleiding naar werk, psychologische zorg, etc. Zodat ze liefst de rest van hun leven uit de shit blijven.

  Dankzij de Televaag cs heeft het imago, waar buurtbewoners, gemeente en anderen zo hard voor hebben gewerkt om het te verbeteren, in één keer een flinke deuk opgelopen waarvan het lang zal duren voor die weer verholpen is.

  Die Wilders, die zou nou eens door het leger moeten worden aangepakt. De overlast van zijn ongefundeerde uitspraken en dure kamervragen begint wel erg groot te worden. Of zou het misschien toch overdreven zijn, het leger inzetten?

  Wie wil mag met mij een rondje door Oost wandelen. Zonder helm of kogelvrij vest.

 7. 14

  In vervolg op #13.

  Ah!. Er is al eens uitgerekend wat het belastingbetaler kost om Wilders te beveiligen. Dat zal iedereen er, wellicht met wat moeite, nog voor over hebben ter verdediging van de vrije meningsuiting en het parlementair functioneren.

  Maar wat nou als de belastingbetaler onder ogen krijgt dat die, door hem betaalde tijd voor kamervragen, ook nog eens deuken opleveren, die met een smak geld weer gerepareerd moeten worden?

 8. 16

  Nazi’s!!!! Dat zijn het!!!! Ik wist het wel, allemaal fascisten!

  Zo, die Godwin voorspelling komt bij deze uit. Hoeven we daar ook niet over druk te maken.

 9. 17

  Dader steekincident betrof een 25- 30 jarige man (w.s. een junk, met nog onduidelijk signalement), verder wordt gesproken over 9 laagschalige incidenten die allemaal buiten de wijk Oosterwei plaatsvonden. Er worden camera’s in de bussen van connexion geplaatst.

 10. 18

  YP: de beroving van de chauffeur bedoel je? Ik geloof dat dat een algerijn was..

  raadslid is een groen linkser lees ik nu.. een pot nat wat mij betreft

 11. 19

  Carlos,

  > Twee agenten in burger op de bus die een paar weken stelselmatig de raddraaiers oppakken is waarschijnlijk al voldoende.

  Goh, Carlos. Wat een intelligente opmerking. Raar dat de politie daar niet aan gedacht heeft, vind je niet? Dat moeten wel volkomen idioten zijn daar in het Goudsche?

  […] zo’n rationele kosten-effectieve PvdA-oplossing […]

  Misschien zijn ze bij de politie niet van de PvdA?

  Toch iedere keer weer prachtig dat de eerste de beste toerist het beter weet dan de mensen die er voor verantwoordelijk zijn. Het kan niet anders dan dat de Politie een Stelletje Randdebielen zijn die natuurlijk om de Rechtse Hetze aan te moedigen, dit verschrikkelijk uit de hand hebben laten lopen.

  En natuurlijk met het enige doel om de nationaal en internationaal geliefde PvdA zo veel mogelijk schade toe te brengen, want het zijn natuurlijk allemaal Rechtse Rukkers!

  Ik verbaas me dat je toch iedere keer weer jezelf weet te overtreffen. Voor jou bestaan er geen grenzen!

 12. 20

  Pluim voor Michel op #13, de leugens van de Telegraaf Media Groep moeten consequent gedebunked worden. Ik wil mijn mijn land terug, ik weiger mij langer te voegen in psychotische onzin van de Haters.

 13. 23

  Ja sikbock…d’r was toch maar 1 beroving met een mes in die bus?…en onduidelijk in de zin van of het een Marokkaan (uit oosterwei) betrof…

  Maar slopen van bus/ telefoonhokjes, bedreigen/ intimideren van OV- personeel of terroriseren van een wijk is sinds halverwege jaren 70 al een welvaartsziekte. In mijn oude buurt liep ook zo’n groepje. Sleepten wat dolenden in hun val mee. Als ze al niet vastzaten voor joyriding in het park en inbraakjes o.i.d. verzamelden ze steevast petten van gezagsdragers. Ruilden dan de dubbelen, b.v. 2 NS of 3 RET- petten tegen 1 politiepet, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad. Toen was het over, een team rechercheurs erop en zaten van lieverlee constant in de bak…een verzameling van lik-me-vestje dus…

  Maar als ik in die tijd vaak met me dubbele dieren en voetbalplaatjes kwam aankakken…was ik opeens een watje.

  Maar de albums liggen nog in de kast, én…Helemaal Compleet!

  Zo.

 14. 24

  @Spees: Carlos is een groot fan van Geert Mak (tenminste dat was ie vroeger). Een inspirend boekkie op zijn tijd dat kan dus geen kwaad

  Het adagium van geert mak is immers: “gedoemd tot kwetsbaarheid”

 15. 25

  Nou Sikbock, ik probeer er juist alles aan te doen om te voorkomen dat eind 21ste eeuw mijn (over)kleinkinderen weer zitten opgezadeld met zo’n boek als “In Europa”.

 16. 26

  *kopt in * laten we hopen dat een dergelijk boek nooit meer geschreven wordt Carlos

  @ YP: Er zijn ook een hoop andere tokkies.. die komen alleen wat minder in het nieuws..