Quote du Jour | Onzichtbaar voor Google

“Google pakt het verkeer en rent ermee weg. Ja, dit zijn bezoekers die anders niet komen, maar wat heb ik aan hen? Ik weet niet wie ze zijn, waar ze vandaan komen. Ik heb liever goede, betalende lezers”. (Emerce)

murdoch raindropsDe mediatycoon Rupert Murdoch wil zijn nieuwssites ‘onzichtbaar’ maken voor Google. Want hij heeft toch niks aan mensen die zijn kranten vinden door te googlen, zo meent de 78-jarige miljardair. Medio 2010 gaan zijn sites, waaronder Wall Street Journal en The Times, achter een betaalmuur en daarna laat ie ze ontgoogelen (met groene zeep en sigarenas). Verder wil Murdoch, oprichter van het fair & balanced FoxNews de BBC aanklagen en het citaatrecht opheffen. Dit alles zei Murdoch in een interview met SkyNews waarvan hijzelf 30% eigenaar is. Het interview is in zijn geheel te bekijken op Youtube dat overigens een onderdeel is van Google Inc.

  1. 2

    Voor stelen geloof ik, iets in de trant van: ‘Kijk wat ze doen, het gros van wat ze brengen stelen ze bij de kranten. We zullen ze vervolgen voor schending van het auteursrecht.’

  2. 5

    Tussen () Murdoch is ook eigenaar van MySpace en nog zoveel meer.

    Opvallend op de Engelstalige wiki over ‘m : “Murdoch’s son-in-law, public relations guru Matthew Freud” … Hello Eddie Bernays ;-)