Quote du Jour | Onvergeeflijk

“It’s sad — you go to twitter and you see right away, the stuff that goes right to the top of the feeds.. Is a couple of knuckle heads trying to make politics out of a situation. It’s unforgivable.”

Binnen een paar uur nadat de eerste schoten gelost waren rond het hoofdkwartier van Youtube had de NRA een talkshow in de lucht om duidelijk te maken dat gebrekkige gebouwbeveiliging de oorzaak van het incident was. Maar Twitter was hen al voor met vingerwijzen naar de wapenlobby. Tot afgrijzen van lobbyist Dan Bongino.

 1. 2

  Op zich wel een leuk spelletje. ‘Het lag niet aan wapenbezit, maar aan…!’, en dan de meest stupide reden bedenken.

  Het lag niet aan wapenbezit, maar de dader had die ochtend decaf-koffie gedronken i.p.v. gewone koffie!

 2. 5

  @4: mee eens: Christian kijkt weg van het feit dat het hier een veganist betrof. Ik heb het altijd al narcistische onuitstaanbare mensen gevonden; sommigen zijn gewoon een gevaar voor de samenleving.

 3. 7

  @5: sommige NRA-leden zijn ook een gevaar voor de samenleving. In elke laag van de samenleving vind je dat soort mensen. Ik gok dat er ook gevaarlijke zutmannen zijn

 4. 8

  @7: geef het maar op JANC. Niemand trapt in het valse meme dat de NRA de oorzaak is van het hoge(re) aantal doden in de US. De anti-gun-lobby gaat de Democraten komende november GEEN extra stemmen opleveren. Men heeft het spel door en men mot het niet.

 5. 9

  @8: Het is of de NRA, of het hele land is stiekem een gesticht. Met wapens.

  Of vertel het ons maar, waarom dan wel de VS het enige land is zonder oorlog met dergelijke wapendoden.

 6. 10

  @8:

  “Despite a significant increase in the sales of firearms since 1994, the US has seen a drop in the annual rate of homicides using a firearm from 7.0 per 100,000 population in 1993 to 3.6 per 100,000.[60]”

  https://en.wikipedia.org/wiki/Crime_in_the_United_States#Homicide

  “Of vertel het ons maar, waarom dan wel de VS het enige land is zonder oorlog met dergelijke wapendoden.”

  Lees die wikipedia pagina maar, dan weet je ongeveer waar het vandaan komt.

 7. 11

  @8: Ik denk dat het eerder omgekeerd is. Het aantal moorden ansich mag wellicht omlaag gegaan zijn, het aantal schietpartijen niet. De drempel wordt steeds lager.