Quote du Jour | Ontslagen bij OMA

Quote du Jour “Er lijkt zich een herbezinning voor te doen. De tijd van overdaad ligt achter ons. Men wil terug naar de basis. En dat is voor ons kantoor dat denkt als het onze helemaal niet slecht.” (Volkskrant)

Victor van der Chijs zakelijk directeur van OMA het architectenkantoor van Rem Koolhaas legt uit waarom hij 50 van zijn 300 medewerkers moet ontslaan. De economische crisis treft nu ook de architectenbureaus nu bouwprojecten worden afgelast door een gebrek aan krediet. Terwijl OMA twee weken terug nog vol trots een megaproject voor windenergie op de Noordzee presenteerde heeft de pessimistische tijdsgeest nu toch ook vat gekregen op het kantoor van de altijd zo onaantastbaar ogende Koolhaas(=God).

 1. 2

  Rem hoeft toch helemaal niemand te ontslaan? Volgens mij kan hij gewoon wachten tot alle jaar- en halfjaarcontracten aflopen.

 2. 3

  Ze mogen die andere 250 ook wel ontslaan wat mij betreft. En het kantoor opdoeken, en rem uitwijzen. Dan organiseren we een Rem-opruim-dag, op welke dag we feestelijk een heusechte Rem Koolhaas opblazen.

 3. 4

  Door de kredietcrisis worden mensen gedwongen om gebouwen te bouwen die echt werken. Die een beetje logisch in elkaar zitten, rechtop blijven staan, schoon te houden zijn. Dat gaat ten koste van OMA, logisch. Zie ook de schitterende en tegelijk tragische documentaire Koolhaas Houselife.

 4. 5

  @4: Je wilt toch niet beweren dat we hier in Nederland, dat volgens sommigen vol is, maar waar in ieder geval bouwruimte schaars is, toelaten dat er gebouwen worden geplaatst die niet werken? Zulke inefficiëntie kunnen we ons toch niet permitteren?

 5. 7

  Als er wel een ding is wat een zegen is bij dit tijdsgewricht dan is het de ondergang van de bouwwoede. Weg met die moderne lelijkheid! Weg met die Manhattan Skylines!

 6. 9

  @Toerist
  Je vergeet dat het grote deel van de Manhatten skyline in de crisisjaren van de vorige eeuw is gebouwd. Zo ook de wegen in Duitsland etc… etc…

  Bouwwoede hoort bij crisis als honger bij inspanning.