Quote du jour: ontgoochelen

“Google indexeert de meest bezochte sites als eerste. Zorg ervoor dat je op een andere manier in de top tien van Google terecht komt. Creëer bijvoorbeeld heel veel sites over jezelf en zorg ervoor dat je de weblogs naar jezelf vernoemd. Of maak zoveel mogelijk links of content aan waardoor deze informatie in de top 10 van Google verschijnt.”

Tros Radar geeft enkele tips over hoe je je op internet beter kunt voordoen kunt misdragen kunt ontgoogelen.

 1. 1

  Gisteravond zapte ik voor Olympische Zaken naar het mongoolkanaal Ned2 maar trof Antoinette Kadette van TrosRadar. Ik heb me werkelijk bescheurd om die studiogasten.

 2. 4

  Op GeenCommentaar.nl heb ik het ook al een item aan geweid. Het is weer typisch Radar dat vaak problemen zoekt die er niet zijn.

  Het Ontgooglenen is onzinnig omdat alles blijft opgeslagen en niet voor niets kennen we het gebruik van nicks om te voorkomen dat je met je hele hebben en houden op internet staat.

  De actie van Radar is meer een aanzet tot het spammen van Google en dat is not done.

 3. 6

  Wat ik vooral hilarisch vind is dat ze op de site een heel stappenplan geven om info van internet te verwijderen en daarna als laatste item melden dat bijna alles wat ooit op internet terecht komt gearchiveerd wordt door archive.org (dus ondanks de eerdere stappen gewoon beschikbaar blijft)