1. 1

  De typisch nederlandse mentaliteit wreekt zich: voor een dubbeltje op de eerste rij willen zitten. Met als gevolg goedkoop is duurkoop. :)

 2. 2

  Maar nu gaat de Zwarte Piet weer naar de overheid, terwijl het toch echt aannemers waren die broddelwerk hebben geleverd en vette winsten hebben opgestreken! We zullen ooit een duidelijke keuze moeten maken: of een controlerende en regulerende overheid en dus veel regeltjes en toezicht, of zelfregulering, maar dan ook zelf-verantwoordelijkheid. Mekkeren over lastige ambtenaren èn mekkeren over te weinig controle door ambtenaren is volgens mij nogal tegenstrijdig!

 3. 3

  Het is apart met Nederland. Een cafe brandt uit, met overigens vreselijke gevolgen en de kroegbaas legt de bal bij de gemeente; die controleert niet genoeg. Een vuurwerkfabriek ploft, en de eigenaren leggen de bal bij de overheid; niet gecontroleerd. Een flatgebouw is slecht gebouwd, dat komt omdat de gemeente niet controleert.

  De eerste de beste misdadiger kan dus voortaan de verdediging voeren met, ‘ja edelachtbare ik heb die persoon vermoord, maar ja de overheid heeft mij niet gecontroleerd’.

  In brede zin, Nederland is niet corrupt, maar verrot.

 4. 4

  Als ik een huis laat bouwen van 100 miljoen dan vind ik dat een forse investering en zal ik er voor zorgen dat er iemand is die dat beheert en coordineert. En er voor zorgt dat de deelnemers hun verantwoordelijkheden kennen en de beloofde kwaliteit leveren. Kwestie van projectmanagement toch? Dit had gewoon nooit opgeleverd mogen worden.

  Ik wil hier niet mopperen op ‘de overheid’, maar wel aangeven dat er iets wringt als een mega investering verrot blijkt en je vervolgens zegt dat het wel meevalt en dat je alles goed op orde hebt.

 5. 5

  Volgens mij is de project ontwikkelaar gewoon verantwoordelijk. Die moet minder met WINST bezig zijn en meer met KWALITEIT!

 6. 6

  Makkelijk zeuren als je er niet meer woont, Grobje!
  Het is ook niet zo dat het hele ding weer afgebroken dient te worden, en de mensen hadden niet eens weg gehoeven, dat was een misinterpretatie van het rapport door een ambtenaar. Klinkt best administratief verkeerd.

 7. 7

  Op papier zal het best gevaarlijk zijn ja. Blij toe dat de buurt niet al te zeer vooruit is gegaan sinds mijn vertrek, ik begon al argwaan te krijgen.