Quote du Jour | Onbegrijpelijk

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

SargQdJ09People didn’t understand it,…A lot of the complaints that we heard were about sections [of the law] not in this bill.

Een verlenging tot het eind van het jaar van een aantal artikelen uit de Patriot Act ontving gisteren niet de noodzakelijke tweederde meerderheid van stemmen in het Huis van Afgevaardigden in de VS. Mede door wat nieuwe Republikeinse afgevaardigden met een sterke achterban in de Tea Party struikelde het voorstel.
Enerzijds omdat met name Tea Party mensen nogal argwanend zijn tegen al de inbreuken op de burgerrechten. Maar anderzijds durven er nu voor het eerst afgevaardigden openlijk te zeggen dat ze eigenlijk weinig snappen van die stappels papier en dus niet overzien waar ze voor stemmen.
Nu de rest van de Patriot Act nog.

Reacties (3)

#1 qwerty

*raakt verward, dacht dat tea party slecht was*

  • Volgende discussie
#2 Bismarck

Wel erg dat de Tea Party nodig is om eindelijk een eind te maken aan (blijkbaar slechts delen van) de niet zo heel patriottische Patriot Act.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Prediker

Ho,ho – niet te vroeg victorie kraaien, hè? Ze hebben die patriot act nu in een bepaalde stemformat verworpen. Moeten ze driekwart van de stemmen hebben.

Maar volgende maand gaan ze weer stemmen over de verlenging van dat onding, en dan passen ze wat zaken aan of zo, om de democraten tegemoet te komen, en dan halen die Republikeinen gewoon een meerderheid voor die verlenging.

De Patriot Act blijft, linksom of rechtsom.

  • Vorige discussie