Quote du Jour | Obama vs. Huckabee in 2012?

SargQdJ09 “Poll the early primary states and the former Arkansas governor is winning. Match up any of the 2012 contenders with President Barack Obama and Huckabee usually runs the strongest.”
(Politico)

Het is een tikkeltje verrassend, maar de laatste Gallup poll is duidelijk. Mike Huckabee verslaat alle mogelijke vooraanstaande Republikeinse kandidaten. Sarah Palin lijkt op haar retour. En Mitt Romney staat op nummer twee, een getal dat waarschijnlijk tot in de eeuwigheid bij hem hoort. De Republikeinse kiezers vinden Huckabee ook het aardigst. De Republikeinse kandidaten lijken een beetje te aarzelen dit jaar: vier jaar geleden had ene Barack Obama al op 10 februari officieel verklaard dat hij een gooi ging doen naar het presidentschap, wat iedereen best moedig vond van die sympathieke, knappe maar vooral zwarte vent (die het toch nooit zou worden). Huckabee schijnt nu twee problemen te hebben: de pundits zien hem niet zo zitten (maar het zijn de kiezers en niet de pundits die beslissen) en hij schijnt moeite te hebben om financiering op te halen – geld zal met deze cijfers geen probleem meer zijn.

 1. 1

  Huckabee is ook wel aardig, voor een Republikein. Hij heeft niet die agressieve polariserende toon van Palin en haar kliek. Bij de primaries van de vorige verkiezingen deed hij het met weinig financiering ook al heel goed (vooral in het Midwesten meen ik me te herinneren) en had hij de pech dat Romney hem de nodige stemmen kostte.

 2. 6

  @5 En als stemmers in de Gallup poll nu wellicht nog niet zo op de hoogte waren van deze ideeën dan wordt ze dat tijdens de primaries wel duidelijk gemaakt.

 3. 9

  @rgvk:
  Je moet de mogelijkheid niet uitsluiten dat deze gekke ideeën ook door de republikeinse primary kiezer wordt gedeeld. Anders gezegd: wat voor ons gekke ideeën zijn, zijn dat niet voor veel Republikeinse kiezers.

 4. 11

  Voor een Republikein is hij niet zo slecht. Gematigd. Op zich wel intelligent. Geen polariserend figuur. Zou een flinke uitdaging zijn voor Obama om hem te verslaan. Obama heeft het flink verbruid bij de liberals.

  Aan de andere kant dreigen de Republikeinen zich de komende twee jaar behoorlijk impopulair te maken met de Tea Party in de nek.

 5. 13

  Ach, het blijft piskijken dit. Alsof er niet een relatief onbekende Republikein kan opduiken. Toen Obama zich kandideerde gaf niemand hem veel kans. Het is maar net hoe het loopt.

 6. 14

  Volgens dit bericht zijn er naast deze kandidaten, zoals Prediker al aangeeft, ook wat relatief onbekende Republiekeinen:

  http://www.foxnews.com/politics/2011/02/11/fox-news-poll-trump-president/

  Je hebt bekendere als Newt Gingrich, Jeb Bush, Sarah Palin en Mitt Romney. Daarnaast Chris Christie (gouverneur New Yersey), en dan Tim Pawlenty, Michele Bachmann, Rick Santorum, John Thune en Mitch Daniels.

  De financiële ondersteuning en de relatie met de Teaparty zullen uiteindelijk de doorslag geven, en dan moet Obama nog verslagen worden…

 7. 16

  Argh, Huckabee. Doet eerst afstand van de birthers om ze daarna te paaien door Obama te linken aan Kenya en aan de MauMau rebellen. En weer iets later: “Most of us grew up going to Boy Scout meetings, and our communities were filled with Rotary Clubs, not madrasahs.”

  Wat een ontzettende flapdrol. Elke zaterdagavond te zien op Fox News, terug te kijken op:
  http://www.foxnews.com/on-air/huckabee/index.html