Quote du Jour | Niet de dupe van stikstofbesluit

Quote du Jour

Formule 1 moet niet dupe worden van stikstofbesluit.

Minister Bruno Bruins gaf in WNL op zondag aan dat de Formule 1 race op circuit Zandvoort volgend jaar niet de dupe mag worden van het stikstofbesluit van de Raad van State. En nog aangevuld met:

Heel Nederland kijkt ernaar uit en het zou fantastisch zijn als we ‘vroem’ horen op 3 mei volgend jaar.

Een dergelijk onnozelheid is een minister onwaardig. Door het stikstofbesluit zitten ca. 18.000 bouwprojecten in de knel. Met dergelijk onnozel gepraat over ‘vroem’ erkent Bruins dat hij het vertier van een paar Nederlanders belangrijker vindt dan echte problemen als een rem op de woningbouw, kustbescherming of investeringen in duurzame energiebronnen. Geneuzel over de Formule 1 ondermijnt het draagvlak voor een echte aanpak die werkt.

Zolang er geen duidelijkheid is over hoe het stikstofprobleem nu echt wordt aangepakt, is er maar één echt de dupe: de natuur.

 1. 3

  @1: Met de F1 komt ook de F2 en F3, inclusief een hele karavaan van vrachtauto’s, vliegtuigen en personeel die elk 3 dagen lang strijden en trainen.
  De impact is dus veel groter dan jij sneaky probeert te minimaliseren,
  en dat weet je.

 2. 5

  @3: Ik ben een fan van F1 en heb zelfs nog een F1 race gezien op Zandvoort, maar je hebt gelijk. Mag ik nog even alle trainingen (2x anderhalf uur en 1 keer een uur), plus de kwalificaties benadrukken? (18, 15 en 12 minuten op vol vermogen). #1 praat dus als gewoonlijk weer poep.

  Ik maal niet om Zandvoort, maar als ze het door willen laten gaan dan is het simpel: compenseren.

 3. 7

  @1: Gaat niet zozeer om die 2 uur en 20 autootjes, maar meer om de mobliteitsbehoefte van die 105.000 toeschouwers, die wordt opgewekt. Het totaal staat dan weer in geen verhouding met die kerosinebaletten op Schiphol, 30 km verderop. Ook allemaal voor de fun. Lekker consequent dus. Verbieden F1 zou natuurlijk zwaar symbolisch zijn, als alle andere grote (sport) evenementen wel toegestaan blijven.

 4. 12

  @7: Wel eens op een zonnige dag richting Zandvoort proberen te komen nu zonder F1? Die mobiliteitsbehoefte is er al lang, en het is hoog tijd dat daar iets mee gebeurt. F1 is daarin slechts een urgente aanleiding.

  Overigens vind ik het vrij denigrerend om te spreken over “een paar” liefhebbers hier. Er waren een miljoen kaarten aangevraagd. Dat zijn meer dan “een paar” liefhebbers.

  Gooien we Schiphol trouwens ook voor de rest van het jaar dicht ivm die 100.000 vluchten zonder natuurvergunning?