Quote du Jour | Moskee als schietschijf (of toch niet)…

SargQdJ09“What angers me very much is that we are conditioning the young British to say that mosques are a place where you are going to find danger and a place to target” (De Britse moslimleider Ishtiaq Ahmed)

Testen Britse militairen hun wapentuig uit op gebouwen die lijken op moskeeën? Het Britse ministerie van Defensie ontkent. De schietschijf die wordt gebruikt door elite-eenheden in opleiding in het Noordengelse Catterick Garrison is geen replica van een moskee, maar van een huis waarvan er duizenden te vinden zijn in het verre Oosten. Op een foto van de schietschijf valt ook direct op wat ontbreekt: minaretten! Een moskee zonder minaret is geen moskee. Al blijft het natuurlijk wel heel raar: een schietschijf maken van een huis waarvan er duizenden te vinden zijn in het verre Oosten.

 1. 4

  He ? Ik dacht dat een argument in de discussie omtrent de ‘poldermoskee’ was dat een moskee geen minaretten behoeft om toch een moskee te zijn ?

 2. 8

  Sargasso is (was) voor mij een kwaliteitsblog maar laat nu toch wel een steek vallen. El-El, Dit heeft niks met het ‘Verre Oosten’ te maken (China, Japan, Korea, Taiwan, etc).

  De suggestie dat huizen in het ‘Midden-Oosten’ voorzien zijn van koepels zoals op het plaatje is onjuist. In Afghanistan (niks Midden -Oosten, dat is Centraal Azie) al evenmin. De meeste huizen in die omgeving zijn voorzien van een plat dak met balustrade, omdat men daar graag in prive verblijft en van daar af (in Afghanistan) graag een vlieger oplaat. Ik heb in Kabul geen enkel huis met een moskee koepel gezien.

  Blijft over de conclusie dat Britse militairen getraind worden om af te vuren op moskeeen. Dat zou wel eens kunnen kloppen.

 3. 9

  @8
  Britse militairen worden niet getraind om te vuren op moskeeën, wat is uberhaupt het nut dat het britse MinDef daarmee haalt.
  Verlies van steun lokale bevolking, extra kosten bij schadevergoedingen, grotere kans op gezamelijke tegenfront door stammen en families die nu mogelijk zelf ook nog onderling strijden of juist vrienden van de britten in Helmand zijn. Geen enkel voordeel, gewoon een gestyleerde versie van een huis in het Midden-Oosten gemaakt door iemand die daar nog nooit is geweest, en vervolgens word er een heleboel herrie gemaakt om niks.