1. 4

  Oorlog…oorlog…wij willen oorlog! We vervelen ons te pletter door de welvaart dus we willen wat sensatie.
  Want door de EU valt er ook al niets te beleven bij onze Oosterburen. Kunnen we niet ruzie zoeken met IJsland of met Groenland, die zitten niet in de EU? Hebben we na de ‘War on drugs’ en ‘War on terrrorism’ een ‘War on ice’, een soort van ‘Holiday…
  Dan gebeurt er tenminste weer wat in Nederland.

 2. 5

  Geef mij maar een samenleving waarin je zegt “ik wil dat alle professoren, onderwijzers, artsen, verpleegsters en intellectuelen op de … stemmen”.

 3. 9

  In ieder geval populistische prietpraat waar hele horden campinggangers op gestemd hebben, volgens de laatste berichten.

  Zijn we al ontkoppeld en aangesloten op het chinese internet?

 4. 11

  Maarreh, van Baalen heeft toch niet goed naar Rutte gekeken. Zo’n slappe hap mannetje dat de dienstplicht ontdoken heeft en graag zijn best doet om de VVD te herinneren aan het burgerlijk liberale karakter (itt. het conservatief militaristische karakter van van Baalen zelf), daar gaan de soldaten niet voor warmlopen!

 5. 12

  Wat mij vooral verbaasd is dat iemand met het intellectuele vermogen om iemand die 6 miljoen Joden vergaste ‘geniaal’ noemde, nu bon-ton is in de gangbare media.

 6. 13

  @ Caprio: De link ” voormalig hitler adept” schetst een genuanceerder beeld dan wordt gesuggereerd of heeft U het over iemand anders.

  Nog onlangs had ik een zeer open en na retrospectie een gewaardeerd gesprek met Fisher, U weet wel die agentenmepper. Komt in de beste families voor denk ik dan maar, zo wemelt het van de ex-anarchisten in b.v. Franse politiek.

 7. 14

  U beweert dat anarchisten een gelijke theorie aanhangen als die van de Nazis??? Hebben wij het inderdaad nog over dezelfde Hitler/Nazis??? Bent u een holocaust ontkenner?

 8. 15

  Van Baalen probeert het af te doen als een tiener’s gekte, ah je zegt wel eens wat, zo’n beetje. Maar ik moet u teleurstellen larie, er zijn heel wat tieners die al heel vroeg een sterk moreel bewustzijn hebben en prima onderscheid kunnen maken tussen filosofische debatjes en historische realiteit, moet u ook eens proberen, voor de gein.

 9. 16

  Vrijwel dezelfde ideologie, moorden vanwege het eigen idaal Caprio, mondiale bevuiling en dat nog steeds..willu voorbeelden?

  Heel wat is geen synoniem voor iedereen.

 10. 17

  Was U niet de logger die onlangs schreef dat de groots mogelijke onzin heftig verdedigd kon worden en dat U dat ook in de praktijk bracht?

 11. 18

  Of is dit een holle frase Caprio “I consider learning a life-long obligation without end in the line of Comenius’ thought.”

 12. 19

  n.a.v. Snaporaz#6 (in een van zijn links)

  “Fascism should more properly be called ‘corporatism’, since it is the marriage of government and corporate power.”
  Benito Mussolini, 1932.

  Die Benito,heeft er toch meer van begrepen dan ik dacht.

  Tegenwoordig probeert men dit te verkopen als liberalisme, vrijheid of globalisme. Ziedaar de militarisering van de VVD.

 13. 20

  Dat denk ik ook en dat meer naar aanleiding van contact met een vrij grote groep Italiaanse studenten alhier/daar die niet bepaald vanuit rechtse invalshoek de politiek beleven.

  Een goede econoom maar de rest van zijn persoon wordt niet bepaald hoog gewaardeerd. Eentje liep met T-shirt met afbeelding van Mussolini ergens in Rome ondersteboven hangend,morsdood en tamelijk toegetakeld. Maar toch het inzicht van de economische waarde van deze man.

  Whatever this means..

 14. 24

  @Caprio: Theorie is een te abstracte benadering u haakt niet in op 16/17/18/20 en eigenlijk nooit op reacties die U niet welvallig zijn. Beide ideologien moorden onschuldigen en Caprio et al als ik ergens een hekel aan heb zijn het badinerende reacties en die ontvang ik te veel op deze plek, van U zojuist en een paar dagen geleden ook en ze komen mij mijn strot uit.

  Jeezz..

 15. 25

  Oke omdat Larie niet lezen wil:

  Anarchisme (afkomstig uit de Griekse αν = “geen” αρχος = “heerser”) is het idee van een autoriteitsloze, geweldloze samenleving waarin mensen zonder macht of autoriteit leven.

  Niks ideologie die onschuldigen vermoordt!

 16. 27

  @Bismarck: Ik ben een rustig mens maar nu moet ik toch ff vreselijk vloeken. De wereld bestaat niet uit abstracties beschreven door halfzachte socio’s maar is bikkelhard en ..ik hou maar op want mijn hoofd is aan de rode kant, wat een kortzichtigheid etaleerd U hier zeg.

  sluit af, (had ik niet van U verwacht hr Bismarck , zo leer je telkens bij)

 17. 28

  @Bismarck: U heeft me pijnlijk geraakt,ben mijn kelder ingegaan (was een tijdje weg dus een wanorde, zeg maar gerust chaos) en zocht twee wat boeken (met wijn in de hand) die ik tijden geleden gelezen en hergelezen heb en ergens moesten liggen..gevonden.

  Chomsky, Intellectuels en de state en vooral Arrogantie van de Macht.

  Ik herinner mij dat toen ik dat las ik er bevlogen van was en er mijn omstanders erg mee verveelde maar tegelijkertijd inzag dat dit gedachtengoed door de simpelen onder ons misbruikt ging worden. Inderdaad kwamen uitspraken van deze toch intellectueel te noemen heer (iets wat ik niet veins te zijn) naar boven voor/tijdens en na de meest afschuwelijke geurtenissen/moorden. IK verafschuw geweld dus in die zin val ik onder de brede noemer anarchist maar realiseer me tegelijkertijd dat het gedachtengoed voor mij de glans heeft verloren door de eerder genoemde simpele zielen.

  Zo zou je ook andere wellicht vruchtbare zienswijzen, zoals communisme, positief kunnen beoordelen maar ook hier alweer de domheid die aan de haal gaat.

  Kortom ik wil wel lezen, deed het ook (wat afgenomen) en klamp mij niet vast aan wat ik dan noem abstracties uit de wikipedia

  :)

 18. 29

  anarchisme is een abstractie, hitler was een realiteit, er is dus een groot verschil of je zegt dat een theorie iets interessants heeft, of dat je zegt dat Hitler een genie was. Ik weet wel dat dat in Zwitserland allemaal een stuk genuanceerder ligt, maar dat u er zo door wordt geraakt en een absente, achteraf aangebrachte nuance probeert te verdedigen, en bovendien een theorie die elke generalistische idee tegenspreekt probeert te duiden verbaast me.

 19. 30

  Caprio doet inte-r-lectueel
  Caprio doet draaikont links
  Caprio doet draaikont rechts
  Caprio doet draaikont VS
  Caprio doet draaikont nuance
  Caprio doet niet laf
  Caprio doet openminded

  is Caprio duidelijk ?
  ach ach…

 20. 35

  @mescaline: als nihilist en anarchist zou ik zeggen: eigenlijk niets.
  @DP: lastig he iemand die radicale solidariteit/gelijkheid koppelt aan radicale vrijheden, terwijl je toch echt geleerd hebt op jeugdkamp dat vrijheden opgeofferd zouden moeten worden voor het algemeen belang.