Quote du Jour | Koud

Quote du Jour
“Als zij uitglijden en hun benen breken is dat meestal fataal” (Directeur van de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen)

Het is koud in Nederland en gelijk is het land van slag, zelfs nog zonder vooruitzicht op een Elfstedentocht. Pinguïns en giraffes moeten naar binnen, wegen gaan dicht en mensen slaan voedsel in. Alleen maar omdat het 15 graden vriest.
Bij onze oosterburen vriest het intussen 26 graden. En daar grijpen ze de gelegenheid aan om een massaal sneeuwballengevecht (Massen-Schneeballschlacht) te starten met 50 mensen. De politie had uren nodig om de straat weer vrij te krijgen.

 1. 1

  “Alleen maar omdat het 15 graden vriest”
  Er is helemaal niets aan de hand hoor…. Er zijn welgeteld 2 banen van een snelweg dicht, Afrikaanse dieren zijn niet gemaakt voor -15 en mensen eten liever stamppot dan pasta als het koud is.
  De retoriek van het journaille is het enige buitensporige…. alleen maar omdat het 15 graden vriest.

 2. 3

  @PP, zijn pinguins niet juist uitermate geschikt om koude te overleven? Lijkt me dat op Antartica -15 lekker warm is.

  Nederland is gewoon niet meer zo koubestendig. Parijs trouwens ook niet. Voor het eerst sinds jaren dat het hier sneeuwt. Maar schaatsen op de Seine is nog niet mogelijk. Jammer, lijkt me wel geinig.

 3. 4

  Die Elfstedentocht kan wel in Limburg, over de wegen. De gisteren bestrooide wegen zijn vannacht een mooie ijsbaan geworden. Ik heb overigens heel graag pasta als het zo koud is, daar zit veel energie in om jezelf warm te verbranden met die kou.

 4. 6

  @3: ArieT:

  Niet alle pinguins komen van Antartica, er zijn er die richting de tropen leven.

  Staat trouwens ook in het artikel:
  De zwartvoetpinguïns komen normaal voor op de kust van Zuid-Afrika en zijn niet gewend aan zo veel kou, sneeuw en ijs. Andere pinguïnssoorten hebben op de Zuidpool geen probleem met vrieskou, maar voor de zwartvoetpinguïn is strenge vorst niet goed. „Die komt in hun woongebied in Zuid-Afrika niet voor”, zegt de woordvoerder.

 5. 10

  Tis niemeer leuk, wordt het vannacht nog kouder dan gisternacht. Ik heb de verwarming in 2009 nu al langer aangehad dan het hele vorig jaar samen…

 6. 13

  @11: Bij twee collega’s van me is vannacht de waterleiding idd. bevroren, bij eentje ook de verwarming, wat wel onhandig is ivm. het ontdooien (want het ziet er naar uit dat buitentemperatuur deze week niet boven het vriespunt gaat komen).

 7. 14

  Bij mij zat de waterleiding ook vol ijs, gelukkig is de infrastructuur in mijn huis zo’n chaos dat ik nog wel een kraan kon vinden die het deed :-)

 8. 16

  Oke hier in Eindhoven vriest het ook al 2 nachten achter elkaar 14 tot 18 graden, overdag maximum temperatuur -5. Gelukkig nog geen last gehad van bevroren leidingen. Thanks @ 12 en 13.