Quote du Jour | ‘Onze kinderen zullen ons beschuldigen’

Quote du Jour healthybaby“This generation of children, is the first generation in modern history that is not going to be as healthy as their parents.”

Kanker, diabetes en onvruchtbaarheidsproblemen. Wie van jullie allen heeft iemand van dichtbij in de familie of vrienden, die deze ziektes al gehad heeft?
Via een aantal rethorische vragen en harde voorbeelden stelt de maker van de film die vandaag uitkomt de problemen die we in de toekomst gaan kunnen ervaren. En het gaat over iets zeer nabij’s: uw eigen gezondheid, nu, tijdens of op het laatst van de rit hier.

 1. 2

  Even los van de problematiek van environmental diseases die interessant genoeg is (fertiliteitsproblemen etc…), de uitspraak zoals die er staat is volgens mij gewoon niet waar.

  Denk in elk geval even aan de neergang van het Romeinse rijk, de krankzinnige 14e eeuw en wellicht mag ik daar de periode van de industriele revolutie ook nog aan toe voegen.

  Er zijn meerdere periodes geweest waar de kinderen minder gezond waren dan hun ouders. Door vele verschillende oorzaken.

  Daarnaast ontstaan de moderne environmental diseases ook – en wellicht vooral – omdat er individuen overleven die dat normaliter – dwz. zonder de medische zorg die we nu kennen – niet zou overkomen.

  Angstfilm.
  Vooral angst.
  Ik zie het probleem niet zo.

 2. 3

  En ja, romeinse tijd en 14e eeuw zijn niet echt modern history maar de industriële revolutie is dat wel. Als het hem echt alleen om de laatste 50 jaar gaat (na WOII oid) dan wordt de uitspraak al aanzienlijk minder interessant.

 3. 4

  Dit is neem ik aan NIET bedoeld op wereldschaal, want door de gigantische toegenomen en toenemende welvaart in bv Azie (waar tweederde van de wereldbevolking woont etc) worden daar voorlopig nog de makkelijke gezondheids toenames gerealiseerd.

 4. 9

  @Jack Random …

  idd wealthy and healthy hebben nogal veel met elkaar van doen.

  maar minder rijkere kinderen … heel misschien in NL (alhoewel ik en m’n vrouw zeer zeker meer wealthy gaan zijn (al zijn) dan ons beider ouders)

  Maar het gaat zeker niet op wereld schaal waar zijn.

 5. 10

  heh, da’s een goeie Jack…
  Geld zal inderdaad een mate van correspondentie hebben met gezondheid.
  Feit is dat vooral penicilline en diepvries/koeling voor een enorme levensverlenging heeft gezorgd. De effecten van DDT en alle andere shit worden nu pas duidelijk.