Quote du Jour | Jörg Haider is dood

“Het overlijden van Jörg Haider raakt mij diep (…) Hij was een charismatische leider die als geen ander in staat was om de spreekbuis te zijn van de zwijgzame meerderheid van de bevolking” (Metro)

Philip Dewinter reageert geschokt op het overlijden van zijn collega ‘salon-nationaal-socialist’ Jörg Haider. De roemruchte Oostenrijkse politicus kwam zaterdagochtend om tijdens een verkeersongeluk (foto+links+complotten).

 1. 7

  Ja hoor, er zijn weer reacties in de trent van “ik vind het niet erg”.
  Dan ben je dus niks anders dan hetgeen waar Jorg Haider van beticht werd. Of elk mensenleven is waardevol, en is de dood van Jorg Haider dus zeer te betreuren, of mensenlevens zijn alleen iets waard als ze in een bepaalde categorie vallen en dan ben je dus niks beter dan iemand die allochtonen aanvalt op basis van afkomst, of een moslim die homo’s dood wil hebben.

 2. 8

  Een oprecht linkschmensch zal treuren over de dood van Haider, een oprecht linschmensch zal namelijk treuren over ELK verloren leven.

  Linkschmenschen die juichen bij het overlijden van iemand zoals Haider zijn zeer gevaarlijke mensen en zouden zich waarschijnlijk heel goed thuis voelen als trawant van Stalin, Mao of Pol Pot.

  @Kees, juist, u heeft gelijk.

 3. 9

  Inderdaad, Kees. Gut wat zijn we weer grappig met zijn allen.

  Het heeft te maken met het structurele onvermogen van progressief Nederland een balans te vinden tussen tolerantie enerzijds en grenzen stellen anderzijds.

  Met name reacties 1, 2 en 4 zijn van een bedenkelijk laag peil, ongeacht wat je van JH vindt. En het ergste is dat ze ongemodereerd blijven. Sterker nog: de oprichter van deze site zit op 6 gezellig mee te ginnegappen.
  Op Geenstijl hadden deze reacties allang ‘weggejorist’ geworden. De grenzen liggen daar ver weg, maar ze zijn in ieder geval helder.

  Ik begin me hier een onaangename spruitjeslucht gewaar te worden.

 4. 10

  Haider is niet vermoord, dagelijks vallen er doden in het verkeer en dat is allemaal tragisch. Maar Haider was een gevaarlijke man, Oost-Europa is nog steeds een kruitvat van vol xenofobie. In buurland Hongarije marcheren de fascistische milities openlijk door de straten. Haider heeft zijn sympathie voor het Derde Rijk nooit onder stoelen of banken gestoken. Dat regime heeft de helft van mijn familie de gaskamers ingejaagd, maar zo persoonlijk hoef ik het niet te maken er zijn immers nog miljoenen andere slachtoffers van het regime dat Haider bewonderde.

  Ik geloof in de theorie dat de juiste sterke man in de juiste politiek-maatschappelijke constellatie een volk, land zelfs continent in zijn macht kan krijgen. Haider was zo’n juiste sterke man het ontbrak hem echter aan de juiste politiek-maatschappelijke constellatie. Het mag cru zijn dat Haider nu net de kreditecrisis ook in Europa voet aande grond krijgt ongelukkig om het leven komt.

  Het verschil met wat Kees in #7 noemt is het afkeuren van mensen op hun afkomst iets anders is dan opgelucht zijn dat iemand die veel kwaads in de zin heeft toevallig om het leven komt.

  Condoleances aan mevrouw Haider en een toast op alle Roma en Turken.

 5. 11

  @7, 8 en 9;

  Wat ik zo grappig aan jullie vind is dat “de linkse mens” als het jullie uitkomt anarchistisch en gewelddadig is, en als het jullie niet uitkomt een geweldloze theedrinkende geitenwollensok is. Want ja, ook de de hele linkerkant van de maatschappij is – net als sommige andere hele bevolkingsgroepen – makkelijk te generaliseren, en daar houden jullie wel van.

  En dat allemaal onder het mom: wat zijn linkse mensen toch hypocriet. Leuk cirkeltje: Hypocrisie door Hypocrieten veroordeeld…

 6. 12

  @Carlos, 10, zo dat is wel een heel mooie verdraaiing van de waarheid. Als een imam oproept tot het homo’s van flatgebouwen afgooien noem je dat het “afkeuren van mensen op hun afkomst”?

  Maarruh wat is het verschil als iemand opgelucht is dat Haider overleden is en als iemand opgelucht dat bijvoorbeeld een Marokkaan overleden is, of een homo?

 7. 13

  @Carlos,
  veel kwaad in zin hebben of daadwerkelijk ook dat kwaad uitvoeren zijn 2 wezenlijk verschillende dingen.

  Ik kan wel de hele dag aan het overvallen van een bank denken, maar dat wil nog niet zeggen dat ik het ook daadwerkelijk doe.

  Wat u nu impliceert is dat het niet erg is om mensen die in uw ogen ‘kwaad in zin’ hebben toevallig en gelukkigerwijs om het leven komen.
  (lijkt verdacht veel op de politiek van de Nazi’s in hun beginjaren).

  In dat geval kunnen de krakers en anti-fascisten en anti-globalisten zich beter maar heel goed gaan verstoppen.

  P.S. ik ben noch links, noch rechts en heb niks met Haider.

 8. 14

  @Carlos: Hij hoeft niet vermoord te zijn. En je mag hem gevaarlijk vinden. Je mag het zélfs persoonlijk maken. Maar dat is allemaal heel wat anders dan flauwe opmerkingen over zijn dood maken (of tolereren).

 9. 15

  @Maggi | 11 October 2008 | 12:48

  Voor de echte linkschmensch heb ik diep respect, die zal geweld en dergelijke ten allen tijde afwijzen.

  Gewelddadige linkschmenschen zijn geen echte linkschmenschen, dat is van de zelfde categorie als gewelddadige rechts-extremisten.

 10. 16

  Dank Carlos voor je reactie.

  Eerlijk gezegd vind ik het iets te doordacht.

  Ik bepaal zelf wel voor wie ik meelij voel en voor wie niet. Er leven 6 miljard mensen op deze aardkloot en niet ieder van die mensenlevens is mijn evenveel waard. Mensen gaan dood, dat is de definitie van het leven. Het ene sterf geval doet me pijn, vele andere zijn gewone gebeurtenissen van alle dag.

  Als er iemand, die politiek bedrijft met het doel mensen tegen elkaar op te zetten en bovenal mensen met een andere afkomst buiten de samenleving te plaatsen, iemand die mensen naar beneden trapt omdat die weet dat die daarmee een bepaalde politieke achterban voor zich wint, sterft bij een noodlottig ongeval, is mijn enige en oprechte commentaar:
  helaas, PINDAKAAS

  Dat politieke correcte gelul, raakt echt kant nog wal.

 11. 17

  @15: Er ligt nogal een ruimte tussen gewelddadig en “geweld ten alle tijde afwijzen”. Ik beschouw mezelf als links, maar niet als gewelddadig. Maar ik wijs geweld niet ten alle tijde af. Zo sta ik vrijwel volledig achter de actie van de Britten, Canadezen en Amerikanen in het midden van de jaren 40 van de vorige eeuw. Dat heeft niets met politieke voorkeuren te maken.

 12. 18

  Humor verBot durch die Linker seite.

  mooi nummer van de Haideroosjes.

  pacifistische links/rechtsmensen bepalen vrij snel wat moreel mag en niet mag.
  Fascistisch trekje.
  Stalin mao Pol waren geen links mensen, men was niet eens gekozen door het volk.
  dat waren onmensen, dictatoren.

 13. 20

  Kijk ‘es; ik vind het verlies van elk mensenleven te betreuren, zeker als het een mens in de kracht van zijn leven betreft en een stom auto-ongeluk, en ja – grapjes maken erover – ach, er zijn smaakvoller (en nuttiger) dingen te doen in dit leven. Aan de andere kant; het zijn (feitelijk) anonieme reacties op een weblogje. Het is niet alsof men dit achterlaat in eigen handschrift in het condoleanceregister bij ’s mans begrafenis, is ’t wel ? Daarom is bijvoorbeeld die Nekschot affaire ook zo zinloos: eentjes en nulletjes; je trekt de stekker eruit en – oeps – weg.

 14. 21

  de wereld op z’n kop… djesus… wat een termen: politiek incorrect=politiek correct, links=rechts en andersom, de wereld is een pindakaas, behalve als je Zyklon-B in je longen hebt dan is de wereld lichtgroen/blauwig.

  Mensen met een SERIEUZE klacht over het moderate beleid op Sargasso kunnen bezwaar maken bij de Webmeesteres, alleen beargumenteerde klachten worden in behandeling genomen.

 15. 22

  Linksrechtsrechtslinks…

  Het lijkt wel of sargasso bij randstad een paar beroepstrollen heeft gehuurd in een complot om elke thread op de andere te laten lijken.

 16. 24

  @Kees, Mvl en anderen:
  Als een of andere islamistische mafkees in het MO omkomt, beginnen jullie dan ook met die ‘elk mensenleven is waardevol’-crap?

 17. 25

  Sjongejongejonge zeg, de reacties hierzo zijn werkelijk fenomenaal materiaal voor een onderzoek naar het steeds verder oprukkende dogmatische humanisme, waarin onderscheid op basis van gedachtengoed en onderscheid op basis van aangeboren eigenschappen inmiddels gelijk worden geacht (door kees in #7, #12) en alles uit de kast wordt gehaald om voor jezelf de dogmatische illusie maar hoog te houden dat je alle mensenlevens evenveel waard moet vinden (zie Ketelbinkie, #23).

  Jammer dat Ippekrites net zijn artikel over het humanisme af heeft, zeg.

  Vrijwel even antropologisch hilarisch boeiend is natuurlijk het verband dat hier wordt gelegd tussen “blind respect voor het menselijk leven” en politieke richting in het fictieve eendimensionale politieke vlak, zoals Ronald in #8 doet. Nou Ronald, weet je wat jij bent, een hokjesdenkende (links-rechts) dogmaticus (“een oprecht linschmensch zal namelijk treuren over ELK verloren leven”). Het enige wat je dogma nog ontbeert, is een religieuze kapstok.

  Zo! Dat gezegd hebbende, sluit ik me bij het JSK-kamp aan en poog daar het gesprek om te buigen naar de Volkswagen Phaeton en dan met name de lichtmetalen-velgen-keuze van Haider, maar niet alvorens gezegd te hebben dat het toch wel heel erg triest is voor zijn familie dat hij nou net op de 90e verjaardag van zijn moeder zo aan zijn einde moet komen. Dat gun je niemand, maar desalniettemin zal ik Haider zeker niet missen.

 18. 26

  @JSK(24): Dat heb je mij niet horen zeggen. Ter verduidelijking: met grappen maken over zijn dood ben je vooral goedkoop aan het scoren over de rug van zijn nabestaanden, waarvan helemaal niet bekend is of ze net zo’n verwerpelijke ideeën aanhangen als JH.

 19. 29

  @MvL 26: Zoals je al aangeeft zal Haider weinig last van eventuele grappen hebben, hij hoort ze toch niet meer. Hetzelfde geldt denk ik voor zijn nabestaanden voor wat betreft hier gezegd wordt over Haider; ze zullen deze discussie heus niet lezen en grappen gaan dan ook niet over hun rug, hun rug is thuis.

  Maargoed, als je de nabestaanden er dan toch zonodig bij moet slepen, weet waar je aan begint. Zijn moeder, op wiens 90e verjaardag hij verongelukte, werd al zeer vroeg lid van de NSDAP. Haar daarmee aangetoonde gebrek voor respect voor het leven maakt daar daardoor wat mij betreft een prima kandidaat voor een kleine dosis spot. Ondertussen was zijn vader al in 1929 bij de NSDAP gegaan en heeft als soldaat nog aan het “westelijke front” gevochten. Misschien ken je nog wel iemand die iemand kende die door hem vermoord is. Maar ik gok zo dat zijn vader niet meer tot de nabestaanden behoort.

  Mijns inziens is het dus wel bekend dat in ieder geval 1 van zijn nabestaanden soortgelijke verwerpelijke ideeën aanhingen en daarmee, als ik het me goed herinner, zelfs pro-actief hebben bijgedragen aan bepaalde zaken die wij nog altijd jaarlijks op 4 en 5 mei herdenken. Het heeft er alle schijn van dat Jörg Haider’s gedachtengoed ook in zijn familie brede aanhang heeft. Ik heb verder niet de behoefte om de spot met die mensen te drijven, helemaal niet op dit moment, maar om mensen die het wel doen nou te gaan veroordelen lijkt me nou ook weer niet nodig.

  @Pritt Stift: Ben je nou ineens Hemaworstje? Of wil je ons gewoon blij maken met die prachtige billen op http://www.hemaworstje.com/? Hoe dan ook, dat laatste is gelukt:-)

 20. 30

  @zmc:
  Bedankt voor je bijdrage. Het verandert op zich niets aan mijn opvatting, maar het is me duidelijk geworden dat die opvatting vooral op niet-rationele elementen is gebaseerd. Stof tot nadenken, en om in te bijten.

 21. 32

  Wow, ik wist dat Sargasso links was, maar er lopen hier gewoon mensen een tragische dood te relativeren! Schokkend.

  Het laat de ware aard van links zien: totalitair.

 22. 33

  Wil je niet mijn naam misbruiken prittje terwijl ik al sinds jaar en dag een ban heb op je eigen marginaal p.v.v blogje ?

  je verwijst naar een url die gejat is door mijn gratis hoster toen het shekel interessant begon te worden.
  U kent dat wel ,snelle gouda kazen die een dollar wensen te verdienen
  flapdrol hoster weigert het op te heffen..
  so I moved , and moved again, net als truffels; heerlijk maar zie ze maar eens te vinden.

 23. 35

  @salko #33 : volgens mij is er hier niemand die Haider actief dood heeft gewenst (op bepaalde andere sites is dat voor bepaalde linkse politici wel eens anders).

  Er wordt alleen niet al te hard om ‘m gerouwd, maar dat is heel wat anders.

 24. 37

  @zmc, 25, mijn probleem is dat als je mensen minder waard gaat vinden om wat voor reden dan ook je net stigmatiserend bezig bent als die groepen die nu mensen minder waard vinden vanwege huidskleur of geloof of seksuele geaardheid.
  Het kan niet zo zijn dat iemand die een zwarte minderwaardig vindt vanwege de huidskleur van die persoon door anderen minderwaardig wordt gevonden en de personen die de racist minderwaardig vinden zichzelf als superieur beschouwen.

 25. 38

  @ Carlos @10
  Waarom is het cru dat Haider nu net de
  kreditecrisis ook in Europa voet aande grond krijgt ongelukkig om het leven komt?
  Ik snap het verband niet, is dit een insunatie? En zo ja, welke?
  Zeker in verband met het feit dat een gedeelte van jouw familie door het toedoen van het verfoeilijke Derde Rijk in de gaskamers is omgekomen, snap ik dit helemaal niet. Overigens snap ik dit hele Sargasso niet, ik vind het zouteloos en ik hoop beslist niet dat Sargasso in een positie komt waarin het een maatschappelijke machtsfactor van betekenis wordt. Ik zal dan ook niet meer reageren, zonde van mijn tijd, maar het wel scherp in de gaten houden!

 26. 40

  Goed, we mogen dus grappen maken over de dood van Haider omdat het een verwerpelijke neofascist was. Betekent dat dan dat we over ieders dood onmiddelijk mogen grappen? Over bijvoorbeeld Jantje Smit? Patti Smith? Bokito? Waar ligt de grens en waarom? Dat vraag ik u af, bij deze.

 27. 41

  @MvL: Pim Fortuyn, joop den Uijl, Ernst-Paul Hasselbach, Iedere BNN en BN-er, het mag allemaal op Sargasso. Als je maar van Boudewijn Buch afblijft.

  btw, hebben we deze discussie al niet eens gehad? Ik krijg ineens een kneiter van een dejavu..

 28. 42

  Nou dat vraag ik me ook af MvL. Ik heb nu zo’n zeven jaar ervaring met bloggen en ja er zijn in die jaren heel wat mensen dood gegaan en vervolgens hier besproken. Het is wel eens heel nasty geworden, toen het een bekende uit de blogosfeer betrof en een niet-nader-te-benoemen radicaal nihilist niet bepaald invoelend met de gevoelens van direct betrokkenen omsprong. Toen heb ik de discussie even gesloten. Maar verder? Ik zou het niet weten? Hoe vaak ikzelf hier dood ben gewenst, of als ik even niet reaguurde men lachend zat te zinspelen op mijn overlijden? Ik ben de tel kwijt. Alleen directe (doods)bedreigingen heb ik weggehaald.

  Maar goed, het antwoord op de vraag “mogen er over ieders dood hier grappen gemaakt worden” is JA. De bloggemeenschap laat wel horen of ze het gepast vindt of niet. Het zou een mooie totalitaire boel worden als ik ging bepalen welke grappen wel en welke niet mogen.

  De grens ligt bij trollen, consequent discussies in de war schoppen, stalking en bedreigingen.

 29. 45

  @Carlos: je noemt Haider gevaarlijk, maar je bent zelf gevaarlijk. Ik maak me weinig illusies dat als mensen met jouw ideeen aan de macht komt, alle ‘gevaarlijke’ mensen preventief opgeruimd worden. Allemaal voor de ‘betere’ wereld.

 30. 46

  @Kees, #37: Ik heb er geen woorden voor, daar heb je me! Maar vooraleer je je intellectuele overwinning gaat vieren adviseer ik je om ook het woord “stigmatiseren” eens op te zoeken in een woordenboek, want het heeft niets te maken met de situatie die je beschrijft.

  Zou je verder je tweede zin “het kan niet zo zijn… …superieur beschouwen” wellicht ietwat toe kunnen lichten en bovendien van argumentatie kunnen voorzien? Ikzelf voel mij namelijk superieur tegenover minstens 99% van de mensheid, inclusief de eventuele door mij minderwaardig geachte racisten waar jouw voorbeeld om draait. Het kan dus wel, ik ben de levende falsificatie van jouw stelling.

  Maar ik denk dat vrijwel iedereen wel bepaalde mensen minder waard vindt om “wat voor reden dan ook.” Vooral goede kandidaten zijn Stalin of Hitler, of, in de wat gematigder hoek, mensen als Rouvoet, Dr. Phil of bijvoorbeeld Sonja Bakker. Vind jij iedereeen evenveel waard?

  @MvL, #40: Waarom zouden er uberhaupt onderwerpen zijn waar je geen grappen over mag maken?! Je moet mensen niet moedwillig kwetsen, dat is niet kies, maar dat is hier helemaal niet aan de orde, we mogen gerust veronderstellen dat de familie Haider de commentaren van Sargasso niet leest.

  (ben ik al een trol?:))

 31. 47

  Oh Kees van #37, kijk eens naar #45, daar wordt echt ouderwets onbehouwen gestigmatiseerd in de recentelijk gepopulariseerde betekenis van het woord! Hoe leerzaam! Dank Ketelbinkie! Maar heb je wellicht even tijd om uit te leggen wat je bedoelt met “mensen met jouw ideeen”? Dan weet ik of ik me ook aangesproken moet voelen en de polemische aanval al mag inzetten;-)

 32. 48

  Wat een rare insinuaties zijn dat nou weer Ketelbinkie? “Mensen met jouw ideeen aan de macht”? Wat zijn mijn ideeen dan wel? Pleit ik ergens voor preventieve ruiming zoals u insinueert? Gaat u mij straks nog de moord op Pim Fortuyn in de schoenen schuiven?

  Ik ben blij dat u mijn reactie onder #42 gelijk kracht bij zet.

 33. 49

  @46: het gaat niet om stigmatiseren, superieur voelen, grappen maken, het gaat niet eens om Haider. Het gaat om mensen gevaarlijk noemen, zeggen dat je het niet erg zou vinden dat die persoon dood zou zijn. Sinds de moord op Fortuyn bevinden we ons op gevaarlijk terrein. De rem om iemand op grond van zijn of haar opvattingen te doden is weg in dit land. Waar komt dit vandaan? Volkert v.d.G. vond dat hij het goede deed, het land behoeden voor een ‘gevaarlijk’ man. Hetzelfde idee zie je bij Wilders, Haider of deWinter. En er hoeft er maar eentje te zijn die de trekker overhaalt. En bij rechts zie ik dezelfde ideeen tegenwoordig. Snappen jullie niet hoe gevaarlijk dit is? Je krijgt een land waar politieke moorden normaal worden, de dood van een ‘gevaarlijk’ politicus zal als oplossing gezien worden. En deze site werkt daar aan mee door hier te verkondigen opgelucht te zijn dat iemand als Haider dood is.

 34. 53

  @ketel,
  Hier worden regelmatig mensen met een sociaal gevoel op gelijke voet met Stalin gezet. Dan hoor ik je nooit protesteren. Die selectieve verontwaardiging van je is verdacht, vond jij net als Haider SS’ers ook fatsoenlijke mensen?

 35. 55

  Ach Ketelbinkie, als we van elkaar niet meer mogen zeggen dat we gevaarlijk zijn waar blijven we dan? Laten we de heleboel hier (verkiezingen, debatten, talkshows, weblogs) dan maar opgeven en als paddenstoelen gaan zitten wachten tot we omvallen!

  Jorg Haider was een nationalist, populist, vreemdelingenhater en skileraar. Hij wist miljoenen mensen te mobiliseren, het is dat ze in Oostenrijk de laatste jaren redelijk goed te vreten hebben dat tot nu toe de schade beperkt bleef tot wat gemolesteerde individuen van minderheidsgroeperingen. Je mag zo’n man best gevaarlijk noemen. Om hem vervolgens met argumenten klem te zetten en/of via ondankbaar monnikenwerk hem de electorale wind uit de zeilen te nemen zonder daarbij je eigen principes over democratie en vrijheid geweld aan te doen. Maar je mag zo’n man best gevaarlijk noemen, net zo goed dat Wilders en DeWinter een gevaar in zich bergen.

  Op een ander niveau zijn klimaatontkenners en beleggingsadviseurs ook gevaarlijke mensen omdat ze met onze toekomst goochelen.

  Ik zeg overigens nergens dat de dood van Haider een oplossing is, nee verre van dat. Ik zeg hooguit dat het de extreem-rechtse beweging in Midden-Europa wat afzwakt. Want veel succes van extreem-rechts hangt af van een sterke leider en dat was Haider. Hopelijk hebben ze in Oostenrijk nu alleen nog een setje Alpen-Janmaats op de bank zitten, dat zou een hoop schelen, met name voor de Turkse pizzabakker in Bregenz aan de Bodensee.

 36. 56

  @Ketelbinkie, #49: Om Pim Fortuyn nou hiermee te vergelijken… mensen zijn gewoon gevaarlijk zodra ze een gevaar vormen voor (de vrijheid van) anderen. Dat lijkt me heel simpel. Haider was er zo een, Pim Fortuyn bij mijn weten niet, Wilders duidelijk wel en Volkert van der Graaf ook.

  En volgens mij wil hier niemand mensen doodmaken, sterker nog, volgens mij is de gedachte tot nog toe alleen bij jou opgekomen, in #45 en #51, waar je insinueert dat ik en Carlos mensen dood zouden willen maken of hebben.

  Er zijn in 22 jaar in Nederland volgens mij in totaal 3 mensen om het leven gekomen of ernstig gewond geraakt vanwege hun gedachtengoed, waarvan slechts twee politici. Dus als je al vind dat dat duidt op een land waarin politieke moorden normaal worden, dan is dat er al minstens sinds 1986. En het ziet er echt niet echt naar uit dat dat zoveel erger aan het worden is. Volgens mij kijk je teveel films ofzo.

 37. 57

  Ik ken Haider niet, heb geen ( moreel) oordeel en het kan me dus weing schelen dattie dood is.

  kan me best voorstellen dat linkse wereldverbeteraars dansen op z’n graf

 38. 58

  @MP: zonder concreet voorbeeld kan ik niet reageren. Heb je het over anonieme mensen/reageerders? Dat is anders.

  @Carlos: Wilders en deWinter moeten beveiligd worden, het zal me niet verbazen als dit ook gold voor Haider, dat is naar mijn mening niet normaal, en valt wel degelijk te herleiden tot al die mensen die Wilders en deWinter etc ‘gevaarlijk’ vinden. Noem iemands ideeen gevaarlijk, niet de persoon.

  @ZMC: wie bepaalt wie gevaarlijk is? Volkert vdG vond Fortuyn een gevaar voor anderen, gevaarlijk genoeg om hem te doden.

 39. 64

  @Ketelbinki, #58: Ja dus? Mogen we van jou niet meer onze mening geven over iemands’ gedachtengoed of iemands dood omdat Volkert van der Graaf iemand dood maakte om zijn gedachtengoed? Dan zullen we alle religies ook maar verbieden, of niet? Ik stel ook voor dat we dan de Paus, Balkenende, en Dr. Phil ook maar meteen de mond snoeren. En jou ook meteen maar, want hierboven heb noem je bepaalde mensen ook “gevaarlijk” omdat je de paranoide waan hebt dat Carlos en ik mensen dood willen (laten) maken terwijl wij enkel subtiel wijzen op het gevaar dat Haider met zijn gedachtengoed vormde voor bepaalde minderheden in Oostenrijk. Moet ik uit dit alles nou de conclusie trekken dat je ons stiekem dood wil of misschien zelfs gaat maken? Zoniet, dan begrijp ik eigenlijk niet wat je punt nou is.

 40. 68

  @ZMC: mijn punt is:
  1. als politici beveiligd moeten worden om hun opvattingen, dan is dit een bedreiging voor de democratie
  2. dat deze politici beveiligd moeten worden komt niet uit de lucht vallen, maar komt omdat ze als ‘gevaarlijk’ bestempeld worden
  3. mensen als jij denken te kunnen bepalen wie gevaarlijk is (#56), los van de hoogmoed, zie verder 1 en 2.

  @MP: over selectieve verontwaardiging: Haider is een idioot als hij SSers fatsoenlijke mensen noemde. Maar wij hebben in ons eigen land politici die de Armeense genocide ontkennen. Daar hoor ik niet veel mensen over.

 41. 70

  RIP Jörg. Trek je maar niets aan van die cryptoheiligen hier (en daar).

  P.S. Sorry van die ‘grap’ over jouw ‘uit de kist komen’.

 42. 74

  @Ketelbinkie, #68: Volgens mij is het vrij eenvoudig objectief – en zonder hoogmoed – te bepalen of iemand een gevaar vormt voor andermans vrijheid. En, nogmaals, ik voel me op geen enkele manier verantwoordelijk voor de daden van anderen. Maar ik heb wel een beetje medelijden met je paranoide instelling; je doet net alsof er recent iets nieuws gaande is met betrekking tot de veiligheid van politici, maar faalt finaal in het aantonen daarvan. Dat gaat je ook niet lukken, want er is niets nieuws gaande. Vroeger beveiligden we politici alleen niet, en toen slaagden aanslagen tenminste nog, dat is er de laatste tijd alleen maar veiliger op geworden. Dat is mijns inziens het enige verschil met vroeger. Wilders wordt beveiligd, Janmaat moest zijn partner uit een vlammenzee redden. Volgens mij laat je je teveel meeslepen door de retoriek van de War on Terrorism.

  @Harry, #71: Bedoel je met “linksmens” de commenters die wel een link invullen in het Website-veld? Of ben je er zo een die serieus gelooft dat het politieke spectrum op ook maar enigszins serieus te nemen wijze weer te geven is als een eendimensionaal wiskundig figuur? In het eerste geval zie ik het verband niet tussen deugen en het plaatsen van een link, in het tweede geval noem ik je zonder schroom een polariserende hokjesdenker met oogkleppen.

 43. 77

  Zo naar allemaal..heb onlangs twee jaar gewoond vlakbij een plek waar de Belgische koningin Astrid ongewild aan haar einde kwam…tempeltje en bezoekers..nog steeds..ter plekke..met frietkraam op drukke dagen.(vlaamse frieten, die naar aardappel smaken zeg maar)

  Ben niet zo’n royal figuur maar iemands overlijden wens je Niet(&*^%&*^$^%$^%…iemands denkbeelden, jazeker…de persoon niet.

  .basta.

 44. 78

  Zo naar allemaal..heb onlangs twee jaar gewoond vlakbij een plek waar de Belgische koningin Astrid ongewild aan haar einde kwam…tempeltje en bezoekers..nog steeds..ter plekke..met frietkraam op drukke dagen.(vlaamse frieten, die naar aardappel smaken zeg maar)

  Ben niet zo’n royal figuur maar iemands overlijden wens je Niet(&*^%&*^$^%$^%…iemands denkbeelden, jazeker…de persoon niet.

  .basta.

 45. 81

  OT @Dr Banner..niet zo eenvoudig..uw #28.

  Het is mijn idee dat voos een ieder `zoals in Zwitserland, wat je noemt, waar bijna elke bewoner een ‘andere’ en meerdere roots heeft, het aangenaam vertoeven is voor elk persoon die daar een leven wil ‘opbouwen’.

  Ik protesteer heftig, echt, dat land is anders dan wat men leest in de popie press, net zoals wat men leest in de popiepress over gipsland b.v.

 46. 82

  Of ieder mens is waardevol of er volgrt een ideologisch lulverhaal.

  Met ruim 6 miljard mensen op de wereld is echt niet iedereen even waardevol voor mij. Daarom hoeven ze nog niet dood. Maar met de meeste doden heb ik niks, met een paar wel en sommige sterfgevallen zijn zelfs nuttig.

  En verder was Haider een ruimdenkend mens vergeleken met het enge nauwdenkende onderkruipsel Kees.

 47. 83

  Ieder mens is waardvol Kallief. Maar zonder dollen. uw nick “Kalief” is wel hoog gegrepen als sterveling btw.

  Umar Ibn al-Chattab, familie?

 48. 90

  Gaat langs me heen inmiddels als wannebee BELG ..ben heel blij what de hek..net paar dagen in awaille met ouwe bus en zojuist Heimatklange (klikme aub) besteld..mijn nacht kan niet meer kapot.

 49. 92

  @Eric…ik bedoel en dat zie ik hier nu weer dat de vrijheid van meningsuiting en het respect voor een andersdenkende ver te zoeken is bij de Linksmens…

 50. 94

  Als fatsoenlijk ‘rechtsmens’ zou ik me kapotschamen om een figuur als Haider. Het idee alleen al om dan op een blog te gaan lopen bleren dat ‘linksmensen’ respect moet hebben voor ‘iedere dode, dus ook iemand als haider waar je het misschien niet mee eens bent’… de gotspe.

 51. 96

  Ik vraag me serieus af hoeveel aandachtbehoevende pubers d’r hier rond lopen. Soms zou een verplichte koppeling van IP-met NAW-gegevens-en-al-de rest wel erg prettig zijn.

 52. 97

  @ZMC: ik dacht linkse mensen een optimistisch geloof in een betere wereld hadden, maar jouw verhaal is wel erg cynisch.
  Met dit soort postings is Sargasso de tegenhanger van HVV, linkse haat vs rechtse haat. Geenstijl probeert het tenminste nog met humor, ik denk dat ik het wel gezien heb met dit blog.

 53. 98

  @gronk….dit heeft niets met aandacht vragen te maken…ik kan niet tegen Stasie-praktijken die mensen met een andere opvatting de mond snoeren…

  Einde verhaal….geen reactie meer van mijn kant…

 54. 99

  “Soms zou een verplichte koppeling van IP-met NAW-gegevens-en-al-de rest wel erg prettig zijn.”

  Ik denk dat Haider, indien levend, je van harte zou bijspringen.

 55. 101

  @Ketelbinkie, #97: Op welke van mijn cynische schrijfsels doelt u en wat vindt u er precies cynisch aan? En naar welke linkse mensen refereert u? Ik ben zelf rechtshandig.

 56. 102

  97 Ketelbinkie.
  Onrust sloeg deze redacteur plots om het hart: wat was dat daar wat die Ketelbinkie te melden had?
  We togen op onderzoek uit en… goed nieuws: we hebben de post en de woorden daarin teruggevonden!!
  Dit linkse copmlot zal nu eens een keertje WEL volledig blootgesteld worden!
  Ik plak hier de bewijzen:

  “Quote du Jour | Jörg Haider is dood
  11-10-2008 om 10:52 door Carlos
  “Het overlijden van Jörg Haider raakt mij diep (…) Hij was een charismatische leider die als geen ander in staat was om de spreekbuis te zijn van de zwijgzame meerderheid van de bevolking” (Metro)
  Philip Dewinter reageert geschokt op het overlijden van zijn collega ’salon-nationaal-socialist’ Jörg Haider. De roemruchte Oostenrijkse politicus kwam zaterdagochtend om tijdens een verkeersongeluk (foto+links+complotten).

  Ketelbinkie: je woord houden hé, blijven zorgen dat je het gezien hebt met dit blog graag.

 57. 104

  @Ketel, “ik dacht linkse mensen een optimistisch geloof in een betere wereld hadden” dat is jouw diapositief van rechts, of niet dan?

 58. 105

  Blijk dat het behalve zeer dichte mist en veelte hoge snelheid, ook nog eens te veel alcohol in het spel was.
  Behalve dat ik niet kan treuren om ultra rechtse lui die het loodtje leggen, kan ik dat al helemaal niet om mensen die te veel gezopen hebben en zichzelf over de kop rijden.

  Laten we deze onzin discussie over dat ieder mensleven even veel waard is maar staken, Jorg vond zijn eigen leven blijkbaar niet zoveel aan.