Quote du Jour | Inclusief

“These are not the kinds of things we expect to happen in this city. I hope that we will as a city remind ourselves of the fact that we are admired around the world for being inclusive, for being accepting and understanding and considerate.”

John Tory, de burgemeester van Toronto, probeert de stad bij elkaar te houden na de aanslag met een busje in een voetgangersgebied, waarbij tien mensen de dood vonden. De dader, Alek Minassian, wilde neergeschoten worden, maar de politie heeft hem gearresteerd zonder een schot te lossen. Naar het motief is het raden, maar er zijn aanwijzingen dat woede over zijn eenzaamheid hem dreef.

 1. 1

  Als iemand met familie in Canada: “stad bij elkaar houden” is overdreven. Multiculturalisme werkt daar (veel beter), er zijn minder onderhuidse spanningen die de kop ingedrukt moeten worden. Niet zoals Amsterdam na Theo van Gogh.

 2. 2

  Typisch dat er over ‘bij elkaar houden’ wordt gesproken, en de dader is een ‘lonely wolve’. Wat is de oorzaak van dit gedrag?

 3. 4

  @3.

  Goed zo, dat weet jij beter, ik heb er gelukkig geen verstand van. Maar dat is wel een contrast op dat bij elkaar houden van jou. Want inclusiviteit zorgt ook altijd voor uitsluting.

  Inclusiviteit van de multiculturele samenleving is een illusie. Omdat de contrasten tussen verschillende culturen juist als het gaat om vrijheiden te groot zijn.

 4. 9

  @8.

  Misschien bedoeld hij dat eenzame mensen eerder hun woede uiten op gewelddadige manieren vanwege de terroristische aanslagen van moslims de laatste tijd in Europa. Inspiratie.

 5. 10

  @9 Goed punt, in zoverre dat aanslagen met auto’s nu als inspiratie kunnen dienen, bovendien, als je modus operandi overeenkomt met bekende terroristische aanslagen ben je gegarandeerd van extra ‘minutes of fame’.

  Dat het door ‘Incel’ gedreven was zou me niks verbazen. Die cultuur is écht giftig, daar zijn controversiële haatpreken in radicale moskëen niks bij. En met die moordpartij een paar jaar geleden door Elliot Rodger is daar ook de toon gezet, die pikte bovendien zijn slachtoffers ook grotendeels willekeurig omdat ze in de buurt waren en heeft er meerdere omver gereden.

 6. 11

  Oh, jemig, je kan seksueel gefrustreerd zijn, maar om dat zo te tonen. Lijkt een beetje op slachtofferrol a la Gloria Wekker. Met verschil dat zij geweld gebruiken, de dame roept van alles. En daar zal wel wat in zitten.

  Wat me wel opvalt is dat we veel moeten presteren en net zoals op de arbeidsmarkt voor de slome gans ergens nog wel een vaste baan was, en nu vaak veroordeeld tot flexwerk, zie je dat op de relatiemarkt ook. Bijvoorbeeld Tinder. Grootste gedeelte vrouwelijke aandacht gaat naar nog geen 15 procent van het mannelijk aanbod. Jaloersheid bij mannen uit zich anders dan bij vrouwen.

  Was het nu in brave new world of 1984, daarin waren de seksuele verhoudingen van boven gereguleerd, benieuwd of we dat ooit gaan meemaken.

  https://www.theguardian.com/technology/2018/apr/25/what-is-incel-movement-toronto-van-attack-suspect

 7. 15

  @13.

  Dat is een forse beschuldiging!

  De geïnterviewde heeft gewoon een vriendin hoor. Het antifeminisme is niet anti vrouw, bij voorbaat.

 8. 16

  @12:
  Nou ja … Jordan Peterson heeft ongeveer letterlijk gezegd, dat activisten maar beter kunnen stoppen met het aankaarten van misstanden, omdat sommige zielige mannen dan wel eens geweld zouden kunnen gebruiken. Het is niet zo heel erg merkwaardig dat de incel-beweging hem als een inspiratiebron ziet, aangezien hij eigenlijk hun geweld goedpraat.

 9. 18

  @15: Je kunt zelfs stellen dat het feminisme van de derde golf voor vrouwen ongunstig uitpakt, al lijkt men zich vooral tegen de (westerse) man af te zetten. Merkwaardig is bijvoorbeeld de omarming van de hoofddoek en het gebrek aan afkeer van de islam, een doctrine die voor vrouwen toch hooguit een minderwaardige rol ziet. De huidige baas van Canada is ook zo’n feminist: hij gaat voor de islam letterlijk door de knieën, kennelijk niet op de hoogte van wat deze appeasement het land op termijn zal brengen.
  [img]https://vid.alarabiya.net/images/2016/01/12/67b6f5e9-0997-451a-ad12-78aed18ebf64/67b6f5e9-0997-451a-ad12-78aed18ebf64_16x9_788x442.png[/img]
  De incel is trouwens een groep die in de mohammedaanse traditie opzettelijk groot wordt gemaakt, met zijn polyginie die voor de armere mannen alleen het slagveld overlaat.

 10. 19

  @18:
  Lol. Er moet maar meteen een foto aan te pas komen, “Islaaam” krijsen is niet genoeg, want de aandacht moet hoe dan ook afgeleid worden van deze nieuwe rechtse, blanke beweging van boze mannetjes. Vind je het vervelend om te lezen dat een heleboel blanke mannen niet in staat zijn om een meisje te versieren, Kacebee ?

 11. 21

  @18: Waarmee Kacebee toch probeert die aanslag in de schoenen te schuiven van de islam en er een complottheorie van maakt. “De politici van Westerse landen gaan door de knieen voor de islam, nou je weet wel wat er van komt!” Veel bruiner kon jouw reactie niet zijn!

  En dan natuurlijk ook anti-feministisch gebral dat zich tegen de vrouwen richt. Of zou het gewoon zijn dat er bepaalde blanke mannen zijn die angst hebben hun machtspositie te verliezen? Vrouwen krijgen in onze samenleving nog altijd niet dezelfde kansen als mannen.

 12. 23

  @20:
  O, dat is altijd al zo geweest. Er zijn sommige vrouwen, die een merkwaardige en bijna morbide interresse hebben voor psychopathen. Maar het zijn er niet zoveel. Misschien is dat wel het probleem van de incels …

 13. 24

  @JANC: Dat we in een bizarre wereld leven.

  Alek kon geen meisje versieren. Kreeg waarschijnlijk nooit een liefdesbrief. Alek voelde zich een nobody. Hij was schuw en meed iedereen. Hij keek het weg en nooit mensen aan. Nu is hij wereldberoemd. Hij kijkt de mensen nu wel recht aan dat ie ze de stuipen op het lijf jaagt.

  Nu zal ook hij waarschijnlijk overstelpt worden met liefdesbrieven.

 14. 26

  @21:

  Veel bruiner kon jouw reactie niet zijn!

  Wat bedoel je precies met “bruin”? Of is het de pot die de ketel verwijt dat ‘ie ze bruin bakt?

  En dan natuurlijk ook anti-feministisch gebral dat zich tegen de vrouwen richt.

  Zijn alle vrouwen in jouw gedachtewereld gelijk?

  Vrouwen krijgen in onze samenleving nog altijd niet dezelfde kansen als mannen.

  Ik zou wel eens willen weten waarop je deze conclusie baseert. Je zal vast niet denken aan de talloze programma’s voor positieve discriminatie en vrouwenquota, want die zijn er niet op gericht de kansen gelijk te maken maar juist om ze ongelijk te maken, in het veronderstelde voordeel van vrouwen. Waar je waarschijnlijk wél aan denkt is het verschijnsel dat in bepaalde (beroeps-) groepen vrouwen zijn ondervertegenwoordigd. Maar dat gegeven op zich is geen bewijs voor ongelijkheid van kansen. In gevangenissen zijn vrouwen bijvoorbeeld ook ondervertegenwoordigd. Betekent dit in jouw logica dat de politie vrouwen meer kans moet geven gearresteerd te worden, opdat de bajespopulatie een meer “gelijk” beeld laat zien? En wat moeten we dan denken van beroepen waar vrouwen duidelijk zijn oververtegenwoordigd, zoals in de verpleging? Hebben vrouwen daar te veel kansen gekregen?

 15. 28

  @26:
  “Waar je waarschijnlijk wél aan denkt is het verschijnsel dat in bepaalde (beroeps-) groepen vrouwen zijn ondervertegenwoordigd.”

  Nu kan ik natuurlijk onmogelijk voor JANC spreken, maar ik vermoed dat je hier opnieuw een stropop aan het opzetten bent. Probeer het nog eens, en dan zonder al die onzin die we al 15 jaar moeten aanhoren ?

 16. 29

  @Lennart: “Zucht. Om hoeveel brieven gaat het, en hoeveel vrouwen wonen er precies in de VS ? You do the math.”
  Voor zijn daad van geweld woonden die vrouwen ook al in de VS. Toen keek vrijwel niemand naar hem om.

 17. 30

  @29:
  Precies, dat is wat ik je uitleg: er is een kleine minderheid vrouwen die zich aangetrokken voelt tot psychopaten. Maar ja, je kan een psychopaat natuurlijk pas herkennen als hij zich als pscyhopaat heeft gedragen, dus voor zijn moordpartij zal hij die vrouwen niet hebben aangetrokken.

  Het moet wel heel erg sneu zijn voor hem. Nu Krijgt hij eindelijk, na al die moeite en al dat wachten, aandacht van vrouwen, maar nu kan hij er helemaal niets meer mee omdat hij in de gevangenis zit (en waarschijnlijk ook nog wel even blijft).

 18. 31

  @Lennart: ” …. aandacht van vrouwen, maar nu kan hij er helemaal niets meer mee”
  Hij had zelf het gevoel dat hij weinig te verliezen had.

  En moordenaar Joran van der Sloot heeft in de gevangenis een kind verwekt.

 19. 33

  Vrouwen houden van een man die wat speciaals is of heeft gedaan. Zo ken ik een mooie dame die vertelde hoe het zo tegenviel met de zanger van Blof. Een nachtje met hem het bed gedeeld.

  Zo heb je ook vrouwen die vallen op professoren, zoal ooit een schrijfster dat neerzette in een roman. Maar ook Heidegger met de joodse filosofe.

  En uiteindelijk gaat het dus om macht. Niets met psychopathische dingen. Als jij kan moorden, ben je iemand, heb je een identiteit. Waarop een vrouw kan denken , want vrouwen denken ook veel aan sex , daar wil ik wel eens mee van bil gaan. En dan kan ik hem de liefde geven, komt alles goed. Of de vrouw svook sexuerl gefrustreerd en wil hem zo bedanken voor deze heldendaad. in haar ogen. Want haar vriend na twee dagen al naar haar beste vriendin.