Quote du Jour | “Imagoschade Taxibranche”

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Quote du JourLaat het duidelijk zijn dat er geen enkele reden is om er op los te slaan. De passen van deze chauffeurs zouden wat mij betreft dan ook direct moeten worden ingenomen. Maar er leeft onder chauffeurs angst dat chauffeurs van buiten imagoschade toebrengen aan de Utrechtse taxibranche.“.

Twee taxi chauffeurs uit het zuiden worden in Utrecht mishandeld door lokale chauffeurs omdat ze passagiers mee wilden nemen op de rit terug.
Voorzitter Duco Douwstra van de Utrechtse Taxi Centrale doet zoals taxibobo’s in het hele land: Zeggen dat chauffeurs zich moeten gedragen maar vervolgens begrip tonen voor de situatie. De slechte naam van de taxibranche komt ook door dit soort uitspraken, de dubieuze reputaties van taxicentrales en het hufterige gedrag van ‘nette’ taxichauffeurs die meteen aan het janken slaan als ze even hun zin niet krijgen.

Zolang de taxibranche niet in staat is om dit soort incidenten zelf op te lossen is al het geroep om een kwaliteitskeurmerk hypocriet. Maar misschien kun je dan straks als chauffeur van buiten de stad wel in elkaar worden geslagen door kwaliteitschauffeurs. Dat scheelt.

Reacties (2)

#1 Ultrabas

Nationaliseren!

  • Volgende discussie
#2 ReinoutS

Als een taxi leeg terugrijdt terwijl hij ook vol had kunnen zitten, maar dat er in plaats daarvan nog eentje gaat, vind ik dat pure brandstofverspilling.

  • Vorige discussie