Quote du Jour | “Ik ben bang dat…”

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

SargQdJ09”Eigenlijk wordt er gezegd: er zijn problemen, maar wij gaan er niks aan doen. Die geluiden waren er ook in de jaren zestig en tachtig. Dat is niet goed afgelopen. Ik ben bang dat we over tien jaar weer moeten constateren dat het uit de klauwen is gelopen.” (PvdA-integratiewoordvoerder Martijn van Dam reageert geschrokken op de integratienota van minister Piet Hein Donner)

Reacties (16)

#1 JSK

Als dit een poging is om de integratieproblematiek op het bordje van de rechtse partijen te krijgen: keep trying. Vandyke doet dat veeeeel beter. :)

 • Volgende discussie
#2 esgigt

Feitelijk zegt van Dam: het is nu uit de klauwen gelopen (“er zijn problemen”) en ik denk dat het met de nieuwe koers ook uit de klauwen loopt.

Wat verandert er dan eigenlijk, niet veel lijkt me. Kan van Dam net zo goed zijn mond dicht houden, want het wordt toch wel een zooitje met het immigratiebeleid (groot woord, ik weet het).

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Weerman

Ik vind de nieuwe plannen helemaal zo erg niet. Vooruit, het verbieden van het dragen van een niqaab gaat mij wel te ver, maar als je door het dragen van een niqaab geen baan kan krijgn heb je m.i. geen recht op een uitkering. Hetzelfde geldt voor het niet willen schudden van handen of het niet willen huwen van homoseksuelen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 sikbock

oei, als dit nieuw beleid wordt, komt er een hele Pvda industrie op de tocht te staan.. hebben ze voor niks die massa-immigratie gestimuleerd ;-)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 esgigt

@4: raken ze door emigratie nog meer stemmen kwijt… :LOL:

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Inkwith Barubador

Er zijn helemaal geen nieuwe plannen. Dit kabinet doet gewoon helemaal niets aan het bevorderen van integratie. Zoek het zelf maar uit, is het devies.

Over 5 tot 10 jaar zijn ze dan stomverbaasd dat het zo slecht gaat met de integratie.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Schuur

@4, Tjee. De PvdA heeft zichzelf eerst de door de VVD geïmporteerde gastarbeiders toegeëigend. Daarna legden ze ook nog eens beslag op de familie hiervan die van het CDA hierheen konden komen.

Ik snap de rancune wel. Je importeert als VVD of CDA duizenden vreemdelingen en vervolgens gaan ze bij verkiezingen stemmen op een andere partij! Het is een schande!

Stank voor dank, al die buitenlanders. Je bent voortdurend aan de macht als CDA en VVD, dus je geeft ze werk, een dak boven het hoofd, je laat hun familie komen en ze hoeven zich niet eens aan te passen en/of Nederlands te leren. En als ze werkeloos raken krijgen ze, net als ieder ander, een uitkering. En dan gaan ze nog massaal PvdA stemmen ook!!1!1!!

Ja, daar wordt menig rechts politicus tamelijk rancuneus van. Zo veel moeite gedaan voor die buitenlanders, maar even eens in de vier jaar een vakje bij VVD of CDA rood kleuren? Ho maar!

Gelukkig spindoctoren we het zodanig dat het lijkt dat de PvdA al die buitenlanders hierheen heeft gehaald en dat de sociaaldemocraten verwikkeld zijn in een groot complot om nog meer zogenaamd ‘islamitisch stemvee’ erbij te gaan halen. En als we dat maar hard genoeg blijven roepen, geloven mensen dat nog ook.

Ik ga mijn aluhoedje er maar eens bij zoeken.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Sasha Berkman

@7. Je hebt groot gelijk die rechtse lieden projecteren al de gevolgen van hun eigen beleid op “links”. Waarschijnlijk zien ze zelfs niet meer hoe zeer ze liegen.
Ik denk dat we hele harde tijden tegemoed gaan omdat de ratten steeds openlijker hun eigen semi-nazistische propaganda gaan geloven.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Matilda

Links zus, rechts zo ==>bla bla bla, allemaal oude politiek. Echt triest hoe mensen hier met heel wat geestelijke potentie de hele dag alles op een linkse OF rechtse manier zien en afgeven.

Iets oplossen? Nee joh! Jezelf devalueren met het bedruipen van gelijkdenkende en het definieren van die rechtse lui is veel leuker.

Echt zo triest, gelukkig staan hier nog enkele intressante comments…

…ZUCHT!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 Cracken

@7
Uiteraard hebben vanaf Kabinet Drees III tot Biesheuvel, zowel de VVD als PVDA en de voorlopers van het CDA in de regering gezeten. Dus niet echt een links of een rechts program, maar door alle stromingen toentertijd aangemoedigd.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 Matilda

Sluit me aan bij 10.

Verder lijkt het me duidelijk dat de maatschappij waar wij in leven steeds meer individueel wordt.

De plannen zoals hierboven beschreven lijken daar gewoon goed in te passen. Daarbij komt dat de aanpak van intregratie tot nu toe ZWAAR gefaald heeft.

Het is dus sowieso beter hier mee te stoppen want er -zoals gezegd- de kosten wegen geen sinds op tegen de (zogenaamde) baten.

Natuurlijk kan men nu zeggen dat niet aanpakken echt een non-oplossing is maar i.m.h.o. de minst slechte van de 2.

Iemand een oplossing 3? (om het maar even simpel te houden)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 su

Iemand een oplossing 3? (om het maar even simpel te houden)

Ja, focus op de basics. Toen ik hier kwam was er nog minder dan niks geregeld. Gelukkig was ik van een leeftijd dat de leraar ongeintresseerd een letterbak voor je schoof met de opdracht het maar te doen. Wonderwel kon ik 2 jaar later vloeiend met hullie meelullen. Dus gewoon goede taalles aanbieden en de onzin over cultuur (taartversiering op je brood, WTF!?!) achterwege laten. Na 3 generaties zijn het allemaal modelburgers.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 ALO

@Matilda
Oplossing 3: Stoppen met dat kinderachtige gezeik als een borduurklupje voor allochtone vrouwen een geldbedragje krijgt. (en vergelijkbare voorbeelden)

Oplossing 4: Stoppen met lullen over de kosten en de baten als je totaal geen idee daarvan hebt

Oplossing 4:Stoppen met het gelul dat dit een door links veroorzaakt probleem is.

Oplossing 5: Stoppen met het gelul dat links en rechts alleen oude politiek is en dan degene steunen die met de onzin begonnen zijn

Oplossing 6: stoppen met luisteren naar het stuitend domme klootjesvolk.

Et Voila: niet bestaand probleem opgelost

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#14 tamso

Die discussie altijd over rechts en links.
Na wo2 Willem Drees 10 jaar regeerde en een marschall plan kreeg om de plannen door te voeren wat de bankers wilde.Zo werd ook de industrie opgezet en de politiek gevormd,waar de liberalen en sociaal democraten het voor het zeggen hadden,met de katholieke partijen wat later opging in de CDA.
Een communisme werd ingevoerd door een ambtenarij.En voor de arbeiders.Een socialisme voor de rijkere.Links heeft nooit bestaan.de PVDA was een midden partij wat na de opkomst van de industrie en komst van de gastarbeiders alleen zichzelf willen beschermen tegen de graaiers in de liberale en cristelijke kliek.Dat ook de gastarbeiders en nederlandse arbeiders ook een sociaal stelsel kregen lijkt me vrij logisch,wil je de democratie heten.De PVDA was er niet voor arbeiders zelf.Maar voor de bestuurders.
Voor de arbeiders zelf er weinig echte steun was.Mooipraters zijn het.
Als ik zie wat er gaande is,ze een andere keuze open laten,waaruit ze alsmog de macht gaan behouden als iedereen het politieke regenteclubje zat is.Iedereen bedoel ik mee de middenklassers zelf die het ook gaan voelen als er bezuinigd gaat worden.de arbeiders geven minder uit,waardoor de middenstanders ook weer inkomsten mis lopen.En als die gaan mokken,je geen meerderheid meer hebt in de democratie.Dan word je feitelijk gechanteert.Of je kiest de democratie,of we brengen jouw het nationale socialisme terug.Waarin de minderheden zoals gewoonlijk weer aangepakt gaan worden.En nog ontkennen dat ze NA-zi aanhangers zijn.Het woord nazi betekent nationale alliantie zionisten.Er heerst een te groot taboe op dat kliekje.Het zijn allemaal marionetten in de politiek wat het eigenbelang dient.Je word zowiezo genaaid door de politiek,als je die belangen niet verdedigd.Is het niet linksom,dan doen ze het rechtsom.
De politieke clowns zitten er maar voor 4 jaar.Bankers en bestuurders voor altijd.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#15 tamso

Als het westen niet zoveel bemoeit met andere landen,en het zijn eigen welvaart had laten opbouwen,we ook die stroom gastarbeiders niet gehad hadden.Ze zitten alleen hun belangen te verdedigen,waardoor je dit als gevolg krijgt.De meeste vluchtelingen komen uit oorlogsgebieden waar het westen de boel bezet.Of waar het zijn dictators heeft zitten.
Zolang dit toegelaten word door de westerse leiders,je ook nooit die vluchtelingen kan tegenhouden.
En een discussie gaan voeren over een groep mensen wat eigenlijk nooit welkom geheten is door de groep die zichzelf verdrukt zagen worden door de komst van de gastarbeiders weinig zin heeft.Wie weet worden de rollen omgedraaid in de toekomst en is diegene een gastarbeider in een opkomend land buiten de euro zone omdat de welvaart hier verdwijnt door die dure euro.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#16 tamso

Nog 1 reactie.

Is het niet grappig wat jullie leiders je voorhouden.Zeggen dat we een democratie zijn waar de politiek het voor het zeggen heeft.Alle dictators moeten verdwijnen roept men.Maar de grootste dictators en allesheersers zijn de bankers&corperatie’s wereldwijd.Zij hebbben de dictators gecreeerd in deze wereld.
Born to be a slave voor de bankers.De politiek is het probleem,en niet de oplossing.

 • Vorige discussie