Quote du Jour: “If you can’t beat them…”

Quote du Jour“Lekker op jullie kosten omroepgelden stukslaan en allemaal een nog grotere Audi.”

Geen Stijl breekt als eerste weblog echt los van internet en gaat een tv programma maken bij BNN. De Publieke Omroep zuigt kennelijk iets minder dan we altijd dachten. Televisie kijken vanaf de bank is vele malen prettiger naar een monitor staren. Enige nadeel is dat je dat soort uitzendingen ‘live’ moet bekijken en even GSTV kijken onder werktijd zal lastig worden.

De mannen in roze gaan dus de strijd aan met netmanagers en kijkcijfers. Ik ben benieuwd hoe de kijkcijfers zullen zijn. Wordt Hoxha toch vervangen door Katja Schuurman omdat de doelgroep haar aangenamer vindt om te zien? Zal GSTV worden weggestopt op een onmogelijk ‘slot’ op zondagavond 23:30 of wordt het prime time?

Als proof of concept is het voor andere weblogs met ambitie interessant om te zien of het aanslaat. Is de GS-stijl werkbaar en herkenbaar op televisie en hoe gaan ze om met de publieke politieke omroep?

 1. 5

  Ik dacht dat al die rechtse types zo graag het omroepbestel wilden afschaffen?…… en nu gaan ze er zelf in zitten. Tsja, je doet er natuurlijk alles vóór om als volwaardig te worden aangezien.

  Marktwerking schijnt dus ook niet alles te zijn?

 2. 6

  Het gaat dus duidelijk om mensen zonder princiepes bij GS (no surprise there). Als er twee media spelers zijn die ver uit elkaar liggen qua mentaliteit, vorm en inhoud zijn het BNN en GS wel. Van GS begrijp ik prima dat ze elke kans om ‘hogerop’ te komen aangrijpen (als je iets doet moet je het goed doen, ook treurig opportunisme), van BNN begrijp ik echter niet zo goed waarom ze hun goede naam aan GS willen verbinden.

 3. 11

  Geen Stijl is een fenomeen. Een unieke site waar velen hun verbaal ei kwijt kunnen. Het politieke spectrum gaat van ernstig verkeerd rechts tot zeer in de war links met een prettig gestoorde groep in het midden. Intellectueel gezien is de hele “evolution chart vertegenwoordigd.
  Je kunt er zowel enorm slap ouwehoeren als ook diepgaand discussieren.
  Dat GS de overstap naar tv maakt (na de gedeeltelijke overname door de Telegraaf) is commercieel gezien begrijpelijk maar ik vrees voor de “echtheid/politieke incorrectheid” en het zou enorm jammer zijn als een site als GS ten onder gaat aan de eigen populariteit.
  Je ziet het de laatste tijd al; de topic worden afgestemd op een groot bereik. Pageviews & hits maken adverteerders gelukkig en de schoorsteen moet roken.
  GS is zoekende en probeert een balans te vinden tussen stijlvol kwetsend en stijlloos prikkelend.
  Of GSTV aanslaat bij het grote publiek? Koffiedik kijken. Ligt geheel aan het format. Wie zijn ziel verkoopt aan de kijkcijferduivel zal oogsten maar het hoeft niet perse lof te zijn.

 4. 13

  Verstandig gesproken Jane. Ik dacht ook al na over toonzetting. Al eens jezelf op papier geciteerd zien staan? Of ruzie gehad over een onschuldig e-mailtje?

  Toon kan heel anders overkomen in een ander medium en ik denk dat als je GS zou voorlezen op televisie dat er meer verontwaardiging zou komen dan men denkt.
  Aan de andere kant kan het weer niet te slap voor de Geenstijlers.

  Ik ben dus benieuwd hoe BNN dat klusje gaat klaren.

 5. 15

  Het gaat niet werken.

  1) Hoxha, Fleishbaum, enz gaat NIET zelf op TV.
  2) Dus ze trekken een jong kipje aan om dat te doen.
  3) Die waarschijnlijk een erw heeft.
  4) Hun spellingsgrapjes zijn niet te handhaven. Heaumeau is opeens homo, dag herkenbaarheid.
  5) Nog meer gezeik en klachten, omdat werkeloze geitewollensokken dan ook kijken.
  6) Quasi-actuele scoopjes zijn leuk, maar dan wel in 100 woorden, zoals nu.
  7) Een heel seizoen lang belletjetrek bij de pedo-partij???

  Aan de andere kant: quasi-objectieve subjectieve zelfverrijkingsdocumentaires zijn de bom, tegenwoordig…

 6. 16

  @jacques @ 16:31
  Tja, met dank aan Pritt Stift die in een moment van onbeheersbare wellust dat woord uit zijn keyboard fapte.
  Ik heb mijn milferige kont de laatste dagen wat tegen de redactiekribbe gegooid omdat ik het topicpeil vond dalen en de stemming niet vond stijgen. Bovendien kan ik slecht tegen censuur op een site die met twee maten meet en er prat of pritt opgaat dat alles mogelijk is terwijl het tegendeel steeds weer wordt bewezen.

  Stijlloosheid is ook een vorm van stijl en soms behoorlijk gecultiveerd. Dat is het probleem van GS.

 7. 17

  Geenstijl is niets anders dan een voortzetting van de scheld- en discussie-cultuur van nieuwsgroepen. Het is beter te vinden en het gaat over van alles en niks, dus trekt het meer volk dan een nieuwsgroep over een bepaald onderwerp. Maar origineel is het niet.