Quote du Jour | Hufters & helden…

“Eigenlijk kwamen bijna alle verhalen op hetzelfde punt uit. De mensen voelen zich niet serieus genomen en niet gewaardeerd. Dat gevoel richt zich op drie groepen personen. In de eerste plaats natuurlijk op de daders van dit soort laffe mishandelingen, roofovervallen, beledigingen en bedreigingen. Kortom, de hufters die het onze helden onmogelijk maken hun werk te doen. Hen zullen wij achtervolgen tot ze scheel zien en keihard aanpakken. Hier zal de VVD voor knokken door middel het toepassen van snelrecht, hoge celstraffen (geen taakstraffen), pepperspray en OV politie.” (Mark Rutte in een open brief aan de Federatie Mobiliteitsbedrijven Nederland)

VVD-leider en held Mark Rutte eist harde maatregelen tegen geweldplegers in het Openbaar Vervoer en verwijt de FMN de klachten en protesten van buschauffeurs niet serieus te nemen. De reactie van de FMN? Mark Rutte speelt voor popiejopie. Alles voor de peilingen…

 1. 1

  Altijd mooie woorden “keihard aanpakken”, “hoge celstraffen”, “snelrecht”. Ja, tot je in de praktijk komt kijken… Dan blijkt “snelrecht” wat lastig vanwege de bewijsvoering, “keihard aanpakken” een loos dreigement omdat er nauwelijks een straf staat op mondelinge bedreiging en in the heat of the moment dingen gezegd worden die helemaal niet serieus zijn… Tja, alles voor de peilingen…

  Kan dat wekelijkse ge-nep-peil niet afgelopen zijn zodat bestuurders zich bezig kunnen houden met hun lange termijn visie?

 2. 2

  Hypocriete l*l, die Rutte, ik kan het niet anders zeggen. De VVD heeft zich nooit iets gelegen laten liggen aan het OV, anders dan meer te bezuinigen en heel hard ‘marktwerking!’ te roepen. En nu willen ze ineens dikke vriendjes met de buschauffeurs zijn, en ferme maatregelen nemen. Wat dacht je van meer OV-personeel, in de vorm van controle en handhaving. En ja, dat kost geld.

 3. 3

  Reactie 1 en 2 zijn van mensen op links die toch al weinig met de VVD hebben.

  Interessanter worden reacties van mensen op rechts. Is Rutte goed bezig of is hij al te laat ? En… doet hij mee met het cordon om Wilders ? Het CDA knarsetandt van spijt en woede, deze week.

 4. 5

  @dick als die jongens (ik zeg *als*) een paar van dit soort gesprekken in midwest USA hebben gehad is er geen enkele reden om bang te zijn voor Venlo.

  Veel mensen (links, Trouw) spelen op voorhand de schijtebroek. En rechts speelt de klappenuitdeler.

  RepsecT makker!

 5. 6

  Ik vraag me dan altijd af hoe hoog het hufter-gehalte van onze politici is…

  Daarnaast is het betitelen van mensen als “hufter” natuurlijk een fraaie vorm van de-humanisering om allerlei maatregelen te kunnen nemen die rechtstreeks in strijd zijn met de mensenrechten. Over hufterig gesproken…

 6. 7

  @ 5 …. Ze zijn niet bedreigd volgens jou? Moeten we elke bedreiging in dit mooie land maar baggataliseren? Kijk uit hoor, het zijn er veel. Laffe, zeer laffe acties. Heb je ook het bericht op Nos-teletekst gelezen? zie nu pagina 101 of 102. Vreemd dat je aan de als feiten gebrachte info twijfeld.

 7. 13

  Toch wel een bizar soort taalgebruik: Kortom, de hufters die het onze helden onmogelijk maken hun werk te doen. Hen zullen wij achtervolgen tot ze scheel zien en keihard aanpakken.

  Dat zoeken naar helden. Managementtaal uit de jaren 90. Ik hoor het mijn Iraakse manager nog zeggen: we zoeken helden! Bush met brandweermannen. En dan er hufters aan toe voegen: de binaire maatschappij. Je bent voor of tegen ons. Om die vervolgens dan keihard aan te pakken.

  Er is niets veranderd.
  Bush’ retoriek volgt ons tot in het graf.

  god bewaar ons.

  (Moeten helden werkelijk een rol spelen in onze samenleving? Zou hij zich realiseren wat er zou gebeuren als de buschauffeurs het voor het zeggen zouden krijgen? oh nee, helden zijn er alleen voor het decorum en de retoriek. Iets zeggen doen ze niet.)

 8. 15

  @14 35 jaar lang multicul-zemelarij en het probleem met respect met die rampzalige reflex beantwoorden ?

  Blinde kapOEN.

 9. 16

  @ 15. Vind het vanzelfsprekend dat wij mensen respect hebben voor alles van leeft. Sommige klootzakken kunnen het respect verspelen, maar in eerste instantie “recpect voor alles wat leeft”.

  Om eerlijk te zijn, 10; begreep je post al niet zo….

  mescaline | 10 April 2009 | 12:51
  Vastgeplakt in je broek @Dick ?

  —- Schiet mij maar lek, met die opmerking; daarom liet ik em lopen.

  Ik zeg het nog één keer: RepsceT !

  —- Las het voor het eerst, maar idd “respect”.

  Kom je ook nog met “normen & waarden”?

 10. 18

  De VVD probeert duidelijk om een even schreeuwerige stijl te hanteren als Wilders. Daarvan getuigt ook het opinieartikel dat Rutte laatst samen met Paul de Krom (beide VVD) in de Volkskrant schreef. http://extra.volkskrant.nl/opinie/artikel/show/id/3117

  Als het echter gaat om het behagen van de achterban van Wilders, om hen zo terug te krijgen naar de VVD, gaat de VVD dat niet winnen. Sterker nog, er is zelfs het risico dat de VVD een deel van haar nette hoogopgeleide achterban op deze manier van zich vervreemdt. Strategisch zou het veel nuttiger zijn als de VVD gewoon blijft doen waar ze goed in is, namelijk een ietwat elitaire nette rechts-liberale partij zijn. Op de lange termijn gaat die strategie denk ik toch echt het beste werken.

 11. 19

  @Herman: yep. Waarom zou je genoegen nemen met een slap aftreksel, als je ook voor ‘de echte PVV’ kunt gaan? ’t speelt wilders alleen maar in de wielen: ‘kijk, nu ze zien dat ik een electorale bedreiging voor ze ben, passen ze hun rhetoriek aan. Maar geloof er maar niets van, als ze kansen zien op links lullen ze links.’

  Ik weet niet welk helder licht bij de VVD dit bedacht heeft, maar op de lange termijn wordt dit een zelfmoordstrategie.

 12. 20

  Ondertussen gaan we er aan voorbij dat chauffeurs niet veilig zijn op hun werkplek. Heeft iemand een betere suggestie dan stevig aanpakken? Theedrinken help niet, nog en buurthuis er tegenaan gooien ook niet dus wat dan?

 13. 21

  Volgens mij gaan we voorbij aan het praten met…

  In onze provinciehoofdstad sprak ik met een buschauffeur. Hij is nergens bang voor, ken hem behoorlijk goed. Hij had wel eens wat meegemaakt…gold trouwens voor het busvervoer in de hele stad. Maar had zich absoluut goed alleen kunnen redden tot nu toe.
  We hadden het over het voorstel camera’s in ALLE bussen te hangen. Ja, dan zou hij zich wel veiliger voelen. Terwijl hij zich nu dus, net als zijn collega’s, niet onveilig voelde!

  Maar, vroeg ik, dan wordt dus alles opgenomen. Sommige mensen zullen vinden dat de privacy niet meer gewaarborgd is. Tja, zei ie, mij zou het niet uitmaken.