Quote du Jour | Hoog risico op weigering

Serie:

Quote du Jour

A group of European digital advertising associations on Friday criticized Apple Inc’s plans to require apps to seek additional permission from users before tracking them across other apps and websites.
….
The group of European marketing firms said the pop-up warning and the limited ability to customize it still carries “a high risk of user refusal.”

In de aankomende versie van Apple’s besturingssysteem voor smartphones moet aan gebruikers expliciet om toestemming worden gevraagd om hen in andere apps of websites te mogen volgen. Dat sommige marketing associaties daar tegen protesteren is niet verwonderlijk, deze maatregel is een behoorlijk risico voor hun businessmodel. Want ja, waarom zou je gebruikers duidelijk maken dat je ze op allerlei manieren profileert als je dat ook uit het zicht kan doen?

Het zal ook niet als een verrassing komen dat die associaties worden gesteund door Google en Facebook.

Mocht ik al twijfelen over mijn volgende mobiele telefoon, dan is die twijfel nu weg. Privacy heeft een prijs.

Reacties (2)

#1 Bismarck

Die prijs valt wel mee, al kun je niet met de nieuwste specs pronken.

  • Volgende discussie
#2 beugwant

Er is ook een koosjere androidversie: CyanogenMod. Meer daarover op Tweakers.net.
Wat mij na zo’n twee decennia Appleconsumptie zo aan het ooit zo tegenstromende bedrijf steeds meer tegenstaat, is dat je in het tempo van Apple en op de manier van Apple mee moet hollen in de richting van Apple. Een moment rust in die updatehausse om eens wat extra’s voor het volgende veel te dure* apparaat te kunnen verdienen is je in die biotoop niet gegund.
Vooralsnog red ik me prima met die Nokia 1100. 😎

*Vergeleken met de rest van de branche. Als je kijkt naar wat die kinderen in de Congolese kobaltmijnen (over slavernij gesproken) en die op meegaand karakter geselecteerde Chineesjes met hun kleine vingertjes in de fabrieken van o.a. Foxconn er aan overhouden, is het apparaat nog steeds te goedkoop.

  • Vorige discussie