Quote du Jour – Hoofddoek pragmatisch af

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Nadat het aantal verbale en fysieke aanvallen op moslims in Londen in de afgelopen weken met 600% is gestegen roept de gematigde geestelijke Zaki Badawi op om de hoofddoek (voorlopig) af te doen. Islamitische vrouwen zonder hoofddoek lopen immers minder kans op straat te worden bespuugd, uitgescholden of klappen te krijgen. Pragmatisme… welke godsdienst is er niet groot meegeworden? Maar het is wel jammer dat het -notabene in onze Westerse beschaving- zo moet gaan.

Dress is meant to protect from harm not to invite it. A woman wearing the hijab in the present circumstances could suffer aggression from irresponsible elements. Therefore, she ought not to wear it. (Telegraph.co.uk)

Reacties (7)

#1 obsi

Treurig, dat brengt de westerse beschaving naar het zelfde niveau als die van de religieus extremisten

 • Volgende discussie
#2 Ruud

Vrouwen uit Staphorst lopen ook niet meer in klederdracht.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 J

Zou meneer Zaki Badawi misschien met deze oproep zijn gekomen om (voorspelbare) reacties los te peuren ? Deze manier is waarschijnlijk effectiever dan fulmineren tegen de onverdraagzame westerse beschaving. Dat levert alleen maar tegenreacties op.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 fritzie

Slimme man die Zaki. Met de wind meebuigen, om op een geschikter moment toe te slaan ?

Ik ben een tegenstander van het verbieden van hoofddoekjes, hoewel ik ze haat.
Als fanatiek voorstander van vrije meningsuiting, is het belangrijk dat mensen in de gelegenheid zijn om onbezwaard zich op diverse manieren uit te drukken.

Laat ze maar komen, die mouwbanden met hakenkruisen !
Helderheid boven alles ! Laat zien waar je voor staat.

Er kan dan ook makkelijker de conclusie worden getrokken, dat er iets ernstig mis is met de opvoeding van onze jeugd en ontwikkelingen fatsoen van onze burgers.

Waar ik wél een hartstochtelijk voorstander ben is een verbod op het ontvangen van religieuze vorming/instructies door kinderen onder de 16/18 jaar.
Ook het verbod op het dragen van hoofddoekjes en andere “sieraden” zou voor deze kinderen moeten gelden.

Maar helaas zal Dommer hier wel een stokje voor steken.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Bismarck

Ach het hoofddoekje is nu eenmaal uitgevonden (net als verdergaande maatregelen zoals de Burka) om vrouwen te beschermen tegen mannen die zich niet kunnen beheersen. Als ik me niet vergis bedoelt Badawi dat ook. Dan is het toch logisch dat als het hoofddoekje juist leidt tot mannen die zich niet kunnen beheersen, je als goede moslima juist geen hoofddoekje op doet? Het einddoel van de islam wordt er uiteindelijk mee gediend: Het voorkomen van zich niet beheersende mannen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Bismarck

Waarom wordt er niemand kwaad op mij als ik stel dat de islam als einddoel heeft dat mannen zich beheersen? Als ik zou zeggen dat het einddoel van de katholieke kerk is om mensen dom te houden wordt wel iedereen kwaad?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 mescaline

Nee.

 • Vorige discussie