Quote du Jour | Honkbalknuppel

SargQdJ09“mijn kinderen worden gepest, mijn huis zit regelmatig onder de mayonaise en pindasaus, kapotte bierflessen in de tuin, schreeuwende jongeren voor de deur”. (DePers)

Het in Sint-Annaland woonachtige PvdA-Kamerlid Luuk Blom ging op 9 januari jl. met een honkbalknuppel achter een groepje jongeren aan dat zijn gezin terroriseerde. Dat wekte nogal wat commotie, “mag dat wel” vroeg men zich in Den Haag en op Tholen af? Ja dat mag, zo stelt de PvdA die genoegen neemt met Blom’s verklaring. Vorige week schreef collega Dimitri een postje waarin hij ervoor pleitte dat agressie op straat door burgers mag worden beantwoord met een corrigerende tik. Her en der viel in de daaropvolgende discussie het woord ‘allochtoon’ al weer, die zouden toch heel anders t.o.v. geweld staan. Gelukkig kan de discussie over de straatterreur in Sint-Annaland zuiver gevoerd worden, want de stijlloze Allochtoon-o-Meter leert ons dat in de gemeente Tholen, met in totaal 3560 inwoners, slechts 30 niet-westerse allochtholen wonen. Zeer waarschijnlijk waren het dus enkel autochtonen die het gezin Blom terroriseerden. Maar ook die mag je als burger op een bepaald moment best wegjagen met een honkbalknuppel, zolang je maar niet al te hard doorslaat…

 1. 1

  So what. Hij heeft toch niet geslagen? M’n ouwe heer is ook wel eens achter tuig aangerend met een paar hamers in z’n klauwen. Nooit wat mee gedaan. Nooit meer teruggezien.

  Er is een discrepantie tussen de mens als deelnemer van een moderne maatschappij en de mens als dier. Duurt nog ff voordat dat bij elkaar wordt gebracht.

 2. 2

  Deze Quote du jour is gelijk ook het Saillant, zo aan de laatste regel te lezen?
  Zoals Parallax ook zegt, hij heeft niemand geslagen dus het is niet echt schandalig. Alhoewel, het is ook niet netjes. Lastige kwestie…

 3. 7

  Het is niet heel erg des PvdA om kansarme jeugdigen met de harde hand te lijf te gaan. En dreiging wordt wel degelijk tot de categorie bijna-gedaan gerekend, anders hadden we al die discussies over de vrijheid van meningsuiting en hoe een teveel daarvan onoverkomelijk leidt tot fascisme ook niet hoeven hebben.

  Volgens mij is er gewoon wat meer aan de hand dan hier wordt verteld.

 4. 11

  Op zich een begrijpelijke reaktie, maar natuurlijk niet erg verstandig. Ik zou het hier in Rotterdam niet aanraden vervelende jeugd met een honkbal knuppel weg te jagen, dat loopt binnen de kortste keren uit de hand.

  Wat de allochtonen in dit verhaal doen ontgaat mij overigens geheel, alhoewel als je op Tholen niet met familie getrouwd ben, ben je al daar snel een allochtoon.

 5. 12

  Je kunt beter gelijk meppen in plaats van dat gedreig altijd. Sommige dingen kun je beter informeel oplossen. Leren die kinderen ook veel meer van.

 6. 14

  hmm, mayonaise en pindasaus. Mijnheer Blom zou volgende keer beter de frituurpan klaar zetten. Wie weet wordt het dan nog gezellig.

 7. 16

  Ik deel de mening van JSK in post 5. Ik heb allochtoon nog nergens in deze discussie gehoord totdat ik hem hier tegenkwam.
  Het enige wat me wel opviel was dat ook hier een situatie verergerde omdat het slachtoffer weer eens niet beschermd werd.