Quote du Jour | Het ‘kwaad’…

SargQdJ09“Het doel van onze krant is het kwaad in onze maatschappij te tonen.” (Giles Muhame, hoofdredacteur van de Ugandese krant Rolling Stone)

Bizar nieuws uit Uganda, het land dat ooit de slachter van Afrika voortbracht en waar homoseksualiteit bij wet is verboden. Een plaatselijke krant aldaar (oplage: tweeduizend exemplaren) publiceerde deze week een lijst met de namen, adressen en foto’s van honderd prominente Ugandese homo’s. Met de slogan ‘hang ze op’ werden lezers opgeroepen de mannen en vrouwen aan te vallen. Hoofdredacteur Muhame pleit voor invoering van de doodstraf op homoseksualiteit. Na internationale verontwaardiging werd de discussie over de invoering van een wet hiervoor stilgelegd. Het wetsvoorstel werd echter niet ingetrokken.

 1. 5

  @2: maar wel haatzaaien vanuit een moreel superieure cultuur. In het overwegend christelijke Uganda is sinds vorig jaar elke burger verplicht om homo’s aan te geven, zelfs als het hun eigen kinderen zijn, zo meldt het COC.

  Volgens zijn facebook-pagina is die hoofdredacteur trouwens geinteresseerd in zowel mannen als vrouwen.

 2. 6

  @ Migchiel

  zie de opmerkingen over pastoor Ssempa in het Metropolis-filmpje. Remember Ted Haggard?

  “YEAH, that’s right! I’m totally heterosexual and I love my wife, who is a woman. My female wife is so awesome! YES! I love women!”

  http://open.salon.com/blog/miranda_hale/2010/06/07/remember_ted_haggard_hes_back_in_pog_form

  [Filmpje trouwens gemaakt door correspondent Arne Doornebal, die ook wel eens gastbijdragen aan Sargasso heeft geleverd.]