‘Een docent in Zuidoost moet harder werken dan in Bloemendaal.’
En dus wil de Amsterdamse wethouder Eric van der Burg dat agenten, docenten en verpleegkundigen in de hoofdstad beter betaald worden dan elders in het land. Allicht typerend: in Rotterdam wordt niet eerst een balletje opgegooid, maar meteen de portemonnee getrokken.
Reacties (18)
“Allicht typerend: in Rotterdam wordt niet eerst een balletje opgegooid, maar meteen de portemonnee getrokken.”
Typerend inderdaad, vooral vanuit het motief: Dat is in Rotterdam namelijk een heel ander. Daar wil men gewoon met extra geld de beste mensen gaan wegkopen bij andere gemeentes.
@1 is dat niet gewoon de marktwerking waar tegenwoordig zo hoog van wordt opgegeven.
@1.
Nou in een achterstandswijk met voor zover ik van bevriende leraren heb gehoord, een hoop schoffies zitten, wil je ook wel extra geld krijgen, want een grote groep leraren durft het daar niet aan.
@3: Maar om alleen Bloemendaal als alternatief te noemen…
Achterstandswijken heb je ook van middelgrote steden tot het platteland. Cluster 4 onderwijs zit ook door het hele land. Leuk idee, met een vleugje grootstedelijke arrogantie en daarbij kortzichtig bekeken en waarschijnlijk objectief onuitvoerbaar.
@3: Absoluut, dat is ook de motivering van Amsterdam. Maar dus niet die van Rotterdam.
Het totale beleid faalt en dus, proberen we het te dichten met douceurtjes voor enkelen.
Ietwat off topic.
Doet me denken aan het volgende:
Sprak ooit met een zich op de borst kloppend zeer goed betaalde manager, die er prat op ging dat hij een puike adviseur had ingehuurd.
Mijn antwoord:
Indien ik je baas was gaf ik hem jouw baan dan heb ik iemand die zijn eigen werk kan doen ;-)
@4: nee, dan de ouders uit Bloemendaal die hun oogappeltje alleen op het Gym willen en alles maar dan ook als doen om hun kind daar te krijgen, inclusief dagelijks zeuren bij de leerkracht.
@7.
Maar dat komt omdat de afgestudeerde gymnasiasten de echte harde werkers zijn in dit land, en daar hoort natuurlijk een hoog loon bij.
@7: Oh, ben ik ook zeker niet jaloers op. Maar ook dat draagt slechts bij aan de volslagen afwezigheid van meetbaarheid die aan de uitvoering van dit plan ten basis zou moeten liggen.
@9:
Het tekort aan leraren die het voor de huidige beloning in de grote steden willen doen, lijkt me anders heel goed meetbaar.
@10: De verschillende mogelijke gronden voor een voorgestelde ongelijke beloning zijn nogal moeilijk meetbaar en secundair in ieder geval een aantal ervan.
Beter?
De eerste zet is gezet. Straks lekker per provincies ander minimumloon en bijstand :). Die Groningers kan je vast nog wel verder uitknijpen :).
Ach, wie wil er nu nog leraar worden.
http://www.telegraaf.nl/binnenland/25030181/__Slechts_309_in_plaats_van_beoogde_3000_leraren__.html
Veel geld er in gepompt, maar je kan meer verdienen met meer uit je neus eten als chef bij een call centre, dus waarom dat niet doen.
@13: “je kan meer verdienen met meer uit je neus eten als chef bij een call centre”
Dat klinkt me wat sterk in de oren, maar zelfs als waar heeft een chef call centre wel minder vrije dagen en weet ie dat ie veelal nutteloos werk doet.
@14: De vrije dagen van een leraar komen niet gratis.
Daarnaast zijn er genoeg leraren die dagelijks twijfelen of hun beroep niet misschien het meest zinloze beroep ter wereld is :(
@15: Heb ik zelf toch zelden last van. Toegegeven, ik geef dan ook geen les aan tokkiepubers op een vmbo in Amsterdam.
@12: Andersom juist. Een WC-eend achtig masterplan. Wedden dat de volgende stap is dat Amsterdamse wethouders het zo zwaar hebben en daarom een Randstadbonus zouden moeten mogen genieten.
@7
Lijkt me toch een stuk minder onprettig dan – ik noem maar wat – vechtpartijen tussen ouders moeten sussen, of dagelijks aan 10 nauwelijks Nederlands-sprekende ouders proberen uit te leggen dat de klas toch echt om 8:30 begint en dat een zak chips geen fatsoenlijke lunch is.